Петков и Василев: Няма да крадем от чужди листи, Радев не е зад партията

Двамата представиха партията "Продължаваме промяната"
Обновена: 19 сеп 2021 11:50 | 19 сеп 2021 11:36, Александър Попов
332
Петков и Василев: Няма да крадем от чужди листи, Радев не е зад партията
Снимка: БГНЕС

Продължаваме промяната. В последните 4 месеца ние я започнахме и имахме много конкретни и ясни цели – да спрем корупцията и кражбата, да освободим малкия и среден бизнес, да привлечем високотехнологични инвестиции. Искаме тези 4 месеца да ги продължим в следващите 4 години, заяви Кирил Петков при представянето на политическия проект "Продължаваме промяната".

От своя страна Асен Василев започна изказването си с думите, че данъците у нас няма нужда да се пипат – нито нагоре, нито надолу.

Имаме достатъчно постъпление и да имаме нормално образование, нормално здравеопазването и да си направим инфраструктурата. Проблемът е, че няма контрол на разходването на парите. Ние плащаме тройно и четворно за прости неща, отбеляза Василев.

Според него, ако се оправи средата, изчисти се държавата, ще може да се гордеем.

"Ако просто си съберем, това, което държавата трябва да се събере и сложим контролни механизми, и спрем течовете – всичко това може да се случи", заяви още Василев.

При представянето на хората, които влизат заедно с Петков и Василев в новия политически формат, стана ясно, че те са от екипа на Министерство на икономиката.

Като условие за тези, които двамата бивши служебни министри имат към присъединяващите се към тях, Петков изброи: Да имат добра кариера извън политиката, не са били в повече от една партия преди нас, да нямат скандали.

Всеки един ще подпише договор за почтеност, че нямат скрити пари, заяви още той.

Петков допълни, че няма да "крадат" хора от други партийни листи.

Сред представените нови лица са Деница Симеонова, магистър инженер, която в последните 5 години работи за развитието на предприемаческата среда в България, Яна Балникова от екипа на Министерство на икономиката, Калина Константинова, която беше заместник-министър в министерството, Даниел Лорел, председател на Комисията по прозрачност в Министерство на икономиката.

Петков бе категоричен, че Радев не стои зад партията им. Но той благодари на президента, че им е дал свобода като министри в служебния кабинет.

Безброй партии ни се обадиха и предложиха да станат мандатоносители, партия МИР не е от тях, каза още Василев и прогнозира, ще следващото правителство на България ще бъде коалиционно.

Този проект е консултиран с мен и с Кирил, и с никой друг, заяви Асен Василев в отговор на въпрос за участието на президента Румен Радев в новия проект. Не ни е страх, добави от своя страна Кирил Петков и уточни, че това не е президентска партия.

Очаквайте подробности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
партиите са отживелица
263
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Главата ми не побира как тия евроатлантически *** и изпечени крадци - българомразци със симпатични лице минават 9%, а Възраждане има няма 2 %
262
0
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
На детелината на Околовръстното и Ботевградско шосе слагат кокошкарска мрежа за армировка на асфалта. Знае ли някой редно ли е това, защото преди се ползваше една черна карбонова ?
261
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
имахме много конкретни и ясни цели да спрем корупцията и кражбата -----///----- И спряхте ли ги? Щото аз не знам случай на разкрита от вас и документирана корупция или кражба ?
260
3
 
15
 
! Отговори
Опа преди 2 години
Сигурен съм, че Спецов ще стане депутат за да има имунитет. Тези са печени лъжци. Достойни отрочета на президента.
259
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чиновниците от държавната администрация на ГЕРБ-БСП-ДПС няма как да Ви допусне до властта. Трябва да се корумпирате като чиновниците. Или съкращавате две трети от администрацията или сте аут както ИТН!! Иначе няма да има пари за работещите истински Българи.
258
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Многохилядната армия от чиновници в държавната администрация ще подкрепят крадливите партии ГЕРБ-БСП-ДПС. Трудно ще има някаква промяна, защото кражбите са колосални от евро-проекти! Не виждам да гласувам за някоя партия, защото всички са маскари.
257
8
 
5
 
! Отговори
Човек преди 2 години
Май нещо не ви е ясно. Тези не са бивши за разлика от всички досега.
256
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да крадете??? Че, вие друго освен да крадене и лъжете не можете. *** наглите измамници.
255
1
 
5
 
! Отговори
валери преди 2 години
И аз съм магистър-инженер и съм работил 20 години в подкрепа на предприемачеството. Може ли...
254
4
 
18
 
! Отговори
изнервен преди 2 години
И колко безброй партии ви се обадиха бе - не можем ли да ги преброим? А бе тези циркаджии и в приказките си са смешни. Като канадският кон и той дето се хвалеше, че имало безброй запитвания от инвеститори и голям интерес, пък се оказа, че в последните месеци инвестициите са паднали с повече от 60%. Креттени вервайте им.
253
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ама ама не. И как реши, че ти си от умните?
252
1
 
10
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
До 270. Айде и ти си поредният ***, който говори от името на народа. Много станахте, можеш да говориш САМО от свое име, разбра ли тъпчо? Защото народът не е баш с тях. Следиш ли социологическите проучвания?
251
3
 
19
 
! Отговори
гледна точка преди 2 години
Ако продължавате "промяната", която правехте досега, мерси. Защото промяната не винаги е към по-добро, нали? А в момента в страната цари тотален хаос и пълна политическа безпътица. Вървим стремглаво към конституционна, здравна, икономическа и социална катастрофа.
250
4
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Киро,нищо не каза кога У БукурещЯ ще одиш за документа от Канада?Ти май и сега все още си хем канадец,хем българин.Иначе сладко приказваш и лукаво се усмихваш.Да знаеш-голям палавник и лъжльо си.
249
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако успеят да вкарат на топло Д.Пеевски и Й.Цонев, тогава ще имат подкрепа. Защото тиквата от 12 години обещаваше, но работи плътно с мафията ДПС! Държавната администрация е пълна с назначения на ДПС още от 2014г. Ако ДПС се ликвидира, то много кражби ще излязат наяве!
248
2
 
19
 
! Отговори
Куку преди 2 години
Спомнете си,Царя и неговите юпита.Първо ни оправиха за 800 дни,след това заиграха белот с най големите бандити и трафиканти,накрая построиха хотели а Царя си взе имотите.Честито
247
0
 
6
 
! Отговори
От мен преди 2 години
А може би Божков
246
0
 
7
 
! Отговори
Аман от звездички! преди 2 години
Откога съкращението на партията Изправи се БГ! Ние идваме! (ИБГНИ) се замества с *** ?
245
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-да журналисти от екипа на ДНЕС, оправете си кавичките: тези от буквения шрифт въобще не излизат, а от цифровия код се получават някакви йероглифи, включващи &#180.