Плевнелиев: Петков и Василев действат по балкански, не по харвардски

Радев не е демократ, не спазва конституцията, смята президентът (2012-2017 г.)
19 сеп 2021 10:35, Ния Христова
262
Плевнелиев: Петков и Василев действат по балкански, не по харвардски
Снимка: БГНЕС

"Безспорно е влиянието и връзките с президента Радев при новата формация на Кирил Петков и Асен Василев", заяви пред Нова тв президентът на България в периода 2012-2017 година Росен Плевнелиев. 

За него този, който не спазва върховенството на закона, не е демократ.
 
"И да, Румен Радев не е демократ. Защото не спазва Конституцията, в която се е клел. Не спазва закони, като обикновените български граждани. Моралният аспект да се заиграеш с Радев, който не е демократ, а всъщност да претендираш, че си част от демократична България, за мен се губи", сподели той.
 
Плевнелиев разказа, че докато е бил в Бостън, е разговарял с Дък Бейкър, син на държавния секретар и началник на кабинета на Роналд Рейгън – Джеймс Бейкър, който му е споделил американската поговорка: 
 
"Зад всяка криза в американската история, стоят добрите намерения на някой от Харвард".
Още по темата
 
"Познавам ги и двамата добре. Но нито са ме питали нещо, нито са ми се обадили. Популярни министри са, но дали в Харвард ги учат, че трябва някакви емисари задкулисно да ходят и да купуват други партии. Аз съм разочарован от два аспекта на техните намерения. Така не трябва да се правят политически партии. Разбирам да бяха излезли, да кажат, че имат нови идеи, решения за една по-добра България, за промяна. Но когато по този начин, в последния момент, с всички съмнения за екипа на президента Радев, за задкулисни пари, които да купуват политически парти. Не, това не е по харвардски, това е по балкански", каза още президентът.
 
Той посочи, че ако Петков и Василев са се били обрънали към него за съвет, е щял да ги предупреди да избягват популизма.
 
"Не може с леви цели да постигаме десни интереси или обратното. Или сте десен политик или сте ляв политик. Повече от ясно е, че те ще се позиционират в ляво център", каза още Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
3
 
4
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
Имам впечатлението, че г-н Плевнелиев е обиден на двамата, че не са го посетили и попитали за мнението му. Затова започна да ги омаловажава. Това поведение не му прави чест. Освен това прави впечатление, че този господин не може да се примири с факта, че не може вече да влияе на българската политика и се държи като обидено дете. Балканската политика може да придобие нов авторитет с новите хора, които не са влюбени в себе си.
200
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая въобще да не се обажда ами да си маже дупето там където Баце я пощипвал преди да стане президент.
199
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е като черна станция.
198
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей Мухлю,ти да траеш.Плевел такъв.
197
4
 
5
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Чудя се защо не издърпа ушите на Путин, имаше избори в Русия и верните на америка руски формации докладваха нарушения. Очаквах здраво да нахока Путин а той се хванал с Василев и Петков. И каква е вината на Василев и Петков - че не са от ГЕРБ и че харесват Румен Радев. И пастирката веднага ги захапа.
196
7
 
7
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 2 години
Тва недоразумение няма ли да спре да се излага?
195
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мън, мън, мън. Плюв,плюв,плюв. Бойко пак ли те насъска? *** твойто не бие на лаене, а по бие на скимтене.Послушко,назначенов ми говори кой е демократ.
194
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...каза човекът-п.тка, за който шефа му каза "и *** да бяхме сложили, щяха да я изберат".
193
11
 
11
 
! Отговори
Северозападняк преди 2 години
Мъка, ... мъка ! Комунистическа мъка ! Много ми е кеф да гледам как Плевналийката им го втъква от време на време, като им казва истината в очите, а те вият кански и пикаят газ. Нали се борехме за демокрация гласност и плурализъм ! Ето ви я ! Вслушайте се и в другото мнение и си размърдайте мозъците дали това не е истината !!!
192
9
 
6
 
! Отговори
Наглостта продължава преди 2 години
Много точно казано ! Това е самата истина, колкото и да не се харесва на всички платени *** драскащи тук. Дерзайте шумкари - това ви остана ! Народа се опомни - дано не е късно !
191
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този защо не се скрие някъде и да не се показва.
190
5
 
9
 
! Отговори
ф преди 2 години
Нова телевизия го канят нарочно, за да си гледат сеир като четат коментарите.
189
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чехлю!
188
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надявам се Плевнелиев да чете сайта ви и посветените на него коментари. Нака ще разбере, че по - големи от рогата му са завистта, омразата спечелил си сред хората и отвращението от политическият му слугинаж.Той е жив политически труп, който колкото повече претоплятетолкова по отвратителен става на хората.Зная, че ще изтриете този коментар, но нали сте комерсиална медия......
187
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БРАВО!к.199. Р.Пл. не е немски възпитаник. Завършил е МЕИ - София, факултет по радиоелектроника. В началото на Прехода е бил ръководител на български работници в Германия, сетне беше от кръга на близките до ББ в ГЕРБ.
186
1
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
*** и вълци вият в полята,вече 30 дълги години..
185
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
?
184
3
 
17
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
защо се обаждаш Роска - резил
183
38
 
5
 
! Отговори
БРАВО! преди 2 години
След ерата на комунистическите кръволоци Росен Плевнелиев се оказа най-достойният български президент и политик и това е така, защото той освен,че е македонски българин, но е и немски възпитаник. Жалко, че категорично е отказал на Бойко Борисов да бъде номиниран за кандидат-президент на европейските българи. Но както казва народът:Всяко зло за добро. Бъдещето е на истинските български патриоти, мъже като Росен Плевналиев, когато много скоро, при Новия световен ред той отново ще поведе българите.
182
5
 
22
 
! Отговори
Каналин преди 2 години
Жалък Плевнелиев. Това вече не учудва никого. Амин.