Стефан Янев: България е свободна, независима държава и наша отговорност е тя да пребъде

Служебният премиер заяви, че сме в безпрецедентна политическа криза
22 сеп 2021 11:00, Нели Христова
130
Стефан Янев: България е свободна, независима държава и наша отговорност е тя да пребъде
Снимка: БГНЕС

Независимостта дава на народа ни самочувствието на равноправна нация. Това посочва в специално обръщение по повод днешния празник премиерът на България Стефан Янев.

"Уважаеми сънародници,

Поздравявам Ви по случай 113-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. Националните усилия за свобода и съединение намират своето естествено продължение именно в този тържествен акт от преди повече от век, който дава на народа ни самочувствието на равноправна нация.

Държавническият усет, умелата дипломация и прозорливостта на предците ни в онзи забележителен момент е знак за историческата зрялост на обществото и способността му три десетилетия след Освобождението неотклонно да държи във фокуса на своята ценностна система българската национална кауза.

Без постигнатата преди 113 години Независимост днес страната ни нямаше да има възможност за всестранно самостоятелно развитие. Наш дълг като общество в настоящето е да изпълним по най-добрия начин завета на нашите предци и да осигурим просперитета на България. Тази нелека национална задача днес минава през преодоляването на сериозни кризи, с които продължаваме да се справяме заедно.

В условията на безпрецедентна политическа криза като служебно правителство сме призвани да гарантираме на българските граждани честни и свободни избори.

Пандемията продължава да бъде огромно предизвикателство, но съм сигурен, че с общи усилия ще го преодолеем, като имаме отговорно отношение и като се осланяме се на постиженията на медицината.

Икономическият подем на държавата също продължава да е ежедневно на нашето внимание, така че в диалог с бизнеса и гражданите да работим за благополучието на държавата. Днес България е свободна, независима, демократична държава и отговорност на всички нас е тя да пребъде.

Честит празник!", гласи обръщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
5
 
! Отговори
Хунта вън! преди 2 години
Свободни и незавсими сме, но не всеки може да назначи сина си и дъщеря си на скъпоплатени държавни службици като стефчо!
106
1
 
2
 
! Отговори
Това преди 2 години
НЕ е юмрук, надявам се...
105
1
 
6
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
След шефа си и тоя дига лозунгите.Толкова сте далече от народа който ви храни.Номенклатурчици на БКП.Пффффф
104
0
 
4
 
! Отговори
Последно ще кажа: преди 2 години
Във феодална Япония - за много по-малки престъпления срещу закона и населението от вашите щяхте да останете къде без ръце, къде без глави и по Крумово време също!
103
0
 
0
 
! Отговори
Два пъти отивам преди 2 години
В Германия на мой разноски при едни колеги дето се запознах с тях по Коменски - гледам Баухаус, Пергамона, Египетския музей, Музей на Юнкерс, Музей на Лайпциг, ЗОО Лайпциг и си взех едни мой работи 20тина и ги продадох всичките без две, а три дето съм ги правил за асистентски конкурс една година - пипнати работи подарих на домакините за престоя - че се държаха немци с мен по-добре отколкото българи.Ама са големи постижения и трите и има към 400 часа работа в тях, че нямам пари си плащам с работа
102
0
 
2
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
"България е свободна, независима държава и наша отговорност е..." Това ВИЦ ли е? Колко сме "свободни", колко сме "независими" и колко сме "отговорни"...??? "Държавничеки усет"? "Умела дипломация"??? "Прозорливостта на предците ни"??? ВИЦ Е!
101
0
 
0
 
! Отговори
То има още: преди 2 години
Неква печели конкурс за българско съвременно изкуство с работа на Рене Магрит с добавена трета фигура, ама не е учила в България, а при един от журито. Конфликт на интереси да знаете тоя термин. Ама Магрит пише на своята работа :Not to be reproduced" ....
100
0
 
1
 
! Отговори
И плюс това: преди 2 години
Държавата ми дължи три годишни заплати заради споменатите цивилизационни недоразумения пишещи книги "Една невероятна история" за държавна измяна. Някъв когато съм полумъртъв ме пише луд! Друг си плаща 5 бона за Асистентско място! Трети по фейсбук ме изкарва къв ли не!И аз знам, че гадове като вас падат само от публичност хората като ви разберат кви сте!
99
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България била свободна ни независима държава ?!?! Ха ха ха ха ха ха ха - този неадекватник знаел ли къде се намира и какво приказва ?? Дори и децата в детските градинки да питаш ще ти кажат че България е най зависимата държавата на планетата !! Никога за 1500 годишната си история не сме били по зависими
98
0
 
0
 
! Отговори
И 161 кв м колаж преди 2 години
Нямащи аналог в Европа ..."Пътят на изкуството" ... И няма пари за едно списание и за периодика или методика или за софтуер или за специализирана литература.Та не било катастрофа викаш? Поради кражби и двама ***!!!!Кво друго да прочете да види освен "Господин Директоре удрииииии""""
97
0
 
0
 
! Отговори
И два проектора преди 2 години
По 1000 лева станаха пет хиляди и две i7 машини за 3000 и два таблета единият полупро другият про -станаха 10000 лева за един урок!Кажи пак че си не гледам работата!
96
0
 
2
 
! Отговори
Като чуя! преди 2 години
Няма пари и му виждам постройките ми е ясно къде са отишли парите!
95
0
 
0
 
! Отговори
Чакай сега! преди 2 години
Аз не се опитвам да ви изкарам абсолютни *** - вие сте си! Гледам хората правят революция - Tilt brush, Sculpt VR Cool Painter VR - в изкуствата е революция, следваща крачка напред - аз ги купих и очилата и програмите и инструментите и PS 4 и всичко включено в колажа като дигитални изкуства на 21 век - ми към 3000 лева всичко ... И Ангелов все няма пари , защото това се купува от заплатата на Ангелов- защото няма STEM и издевателстват над едно училище направено от Български класик
94
0
 
0
 
! Отговори
Искам аз да купя! преди 2 години
Учебници, методична литература, на бившия ми работодател мечта беше да направим библиотека ... Учебници по пластична анатомия за училище? Пари няма!Аз ги купих! Ползвам ги в училище! Глина? Няма пари! Купих! 20 кг бяла италианска, 20 кг червена троянска - мисълта ми е, че наготово чакаш Ганьооо ....
93
0
 
1
 
! Отговори
Много е гадно: преди 2 години
Имам си една поредица 100 велики личности променили света - нямам време да си я дочета... Всичките сто!Ама много ми харесват пет шест от тях ... И има въпрос тия работи училищата що не ги купуваха? Няма бюджет? Делегирания не позволява? Ами периодика NG , Космос и т.н Делегирания не позволява? Книги в библиотеки. Няма пари.Като го чуя това няма пари се сещам три неща - кражби, Игнатов, Даниел Вълчев!
92
0
 
1
 
! Отговори
Знаеш ли един човек преди 2 години
Колко беля може да ви направи в медиите, трябва само да пратя някой неща по света и у нас. Ганьооооооооооо, Ганьооооооооооо - бе не можеш ли един път да кажеш сбърках, извинявам се със сто хиляди отгоре!
91
0
 
1
 
! Отговори
Утре е четвъртък: преди 2 години
Чудесен ден за финансови разплащания и за извинения.Не мислиш ли?
90
0
 
0
 
! Отговори
Да естествено! преди 2 години
Искам си парите за училището искам си и мойте изработените неплатени! И доказах корупция в S.T.E.M против стереотипите и критериите на програмата. Ще вдигна още по-голям скандал за Южно Черноморие и едни пари изпрани от Милен Велчев и компания НДСВ!
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тоя отдолу дето казва че всяко зло е за добро! Всяко добро за зло е зло! Всяко добро за добро е добро! Това е алтруизмът и философията му! Просто е - не може да ми кажеш, че един милион мъртви българи е за добро и че препълнени гробища са за добро. Не и в България където на същата територия в Япония живеят 50 милиона души. Айде не сме сред океана и в Япония ама десет милиона е допустимо ... Или девет ...
88
0
 
6
 
! Отговори
Всяко зло за добро преди 2 години
След като бандата на Румен завзе властта, стана ясно че икономиката потъна в канала. Цените стават нетърпими и дори най-задръстените чалгари ще осъзнаят че това не е добре за тях в личен план. Така страницата на 30 години леене на омраза от бТВ ще бъде прелистена. Слави ще отиде на бунището в едно с Румен Радев и нещата ще тръгнат напред.