Петков и Василев обявиха 5 условия за следизборно споразумение

"Продължаваме промяната" твърдо подкрепя Радев за втори мандат
Обновена: 24 сеп 2021 22:00 | 24 сеп 2021 20:30, Красимир Ангелов
96
Петков и Василев обявиха 5 условия за следизборно споразумение
Снимка: БГНЕС

От "Продължаваме промяната" обявиха 5 условия, по които могат да се коалират с други формации след изборите на 14 ноември.

Бившите министри Кирил Петков и Асен Василев посетиха този следобед Стара Загора, като посочиха, че разговорите с формациите "Изправи се БГ!Ние идваме" и "Демократична България" предстоят.

"Първото е да не се увеличават данъците, а да си ги събираме всичките данъци. Вторият принцип е да се спрат всички течове в държавата, така че да може да се използват парите. Всички работници и всички фирми да плащат данъци ефективно. Третото нещо, което за нас е важно - наистина да тръгне да работи образованието. И на не последно място - да забравим за лечението в чужбина, да можем да се лекуваме в България качествено и без да се доплаща", заяви Асен Василев, цитиран от bTV.

Освен тези условия, споразумението с други политически сили минава и през Прокуратурата и промяната в Закона за съдебната власт:

"Прокуратурата не работи - ние го усетихме, четири месеца подавахме папки в прокуратурата и все едно, че ги пускаме в празна пощенска кутия", коментира Кирил Петков.

Според двамата бивши министри засега най-близо до тези критерии от дясно са ДБ, а от левия политически спектър ИБГНИ.

Лидерите на "Продължаваме промяната" заявиха още, че подкрепят Румен Радев за втори президентски мандат, тъй като отговаря на тяхната дефиниция  "обединител на почтените".

Имената на всички областни координатори и водачи на листи на "Продължаваме промяната" ще станат ясни вероятно до седмица. Листите ще бъдат съставени от местни хора, които не са участвали в повече от една партия и имат кариера извън политиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Готини са. Заслужават шанс.
78
4
 
2
 
! Отговори
АНАЛИЗ преди 2 години
ТОВА ЛИ ИСКАХТЕ: ДА ВИ ПОВИШАТ СТАНДАРТА А ТО КАКВО СТАНА А- ПОВИШИХА ЦЕНИТЕ!!! БРАВО НА ГРИПЕНА САМО ТАКА ГЛАД И РАШКОФ ТА ДА ЗНАЕТЕ КАК СЕ СМЕНЯ СИСТЕМА ЧАЛГАРЧЕТА!!!!!
77
3
 
6
 
! Отговори
3M преди 2 години
Koкорчо и канадчо много на сериозно се взеха та чак и условия поставят
76
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи, за да станеш "чегрътчия" без изпит и диплома, трябваше да подкрепил РадеФ и Има Такова Недоразумение, сега, за да станеш "почтен", ей така, изведнъж, магически, трябва просто да приемеш техните условия и д подкрепил пак РадеФ?! Хм! Поредните въздухари! Кочовете отзад си мислят, че ще крадат със "сладки личица" отпред, и ще успеят да излъжат много, но не всички!
75
3
 
9
 
! Отговори
Закона преди 2 години
Преди всички условия, които поставят Киро трябва да докаже с документи, че към 12.05.21 година не е бил канадски гражданин и не е попълнил неверни данни по чл. 313 от НК, Кокорестия трябва да докаже, че не е обвиняем, или осъден, за кражба на интелектуална собственост, Специалния трябва да докаже, че не дължи 1.5 милиона лв. на НАП....всички трябва да докажат, че не са прехвърлили 2 милиарда от фонда на фондовете в тяхната фондация. Тогава ще имат право да се кандидатират и поставят условия...
74
9
 
1
 
! Отговори
Политолог преди 2 години
Злобни, нагли и фрости ГЕРБ ерастчета не се отказват да сипят скалъпени по ченгесарски лъжи, интриги, фантасмагории. Но скоро, скоро ще се разпадне най - тоталитарната и комунистичееееска мутренска партия.
73
9
 
14
 
! Отговори
Гореща новина преди 2 години
Тия лъжливи прощъпулници вече и условия поставят ? Не знаят ли че народа вече един път яде дръвцето от такива "учени" юпита айде у лево !
72
7
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До Анонимен Отговори ми.Ще се кандидатира ли ББ за президент,за да гледаме супершоуто?Нещо скатаваш и избягваш директния отговор.
71
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като търсят почтените, те самите също трябва да са такива. Единият послъга с гражданството си, другия крал от съдружника си и накрая му платил, че да не го осъди. Защо почнаха частния си политически проект още докато им се плащаше държавна заплата, за да решават проблемите в икономиката, които сега ескалират, но те си правиха предимно гръмки самореклами, на гърба на изработеното преди да дойдат...
70
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алекс Много ми се иска ББ да се кандидатира и да гледаме шоуто... - ___ - Ти изглежда си супер п p o c т! Иска ти се, ама...!
69
3
 
14
 
! Отговори
Навремето преди 2 години
Правихме един триъглник - в ъглите пишеше "честен, умен, комунист". Т.е ако си честен и умен няма да си комунист, ако си умев и комунист не си честен, ако честен и комунист не се умен.Та предлагам, вместо комунист да сложим сега поддържащ Радев.Ха кажете тези две *** сега какви са дето се появиха с претенции
68
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Шаши И бай Симеончо дойде от чужбина. На всички щеше да дава по 5000лв. Още си ги чакаме. -___ - по 5000 лв? По курса от Жан Виденовото време ли това!
67
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майтап ще стане ако не успеят да прескочат 4 процента
66
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, не знам кво толкова ми цензурираха от поста. Пишеше "ама не там".
65
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах поливането с вода на Кирчо в Пловдив. Мислех, че ще е забавно, пък то се оказа режисирано. Първо няква се пазари с журналистите да отидат от другата страна да го снимат, *** не там, а още по-нататък, нагласи ги с триста зора където трябваше и след няколко минути някаква лелка изля половин чашка вода... Скучно и твърде явно режисирано. Сигурно ПР-ите му са решили, че ще е банално и него да го заплашват като болонката, та са измислили да го полеят... Абе циpкaджия...
64
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Десетина години ще трябват, за да се възстанови България от управлението на ГЕРБ. Някакъв трoл иска това да стане за три-четири месеца.
63
7
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Момчета,вие май сте или слепи или пък безочливо сервилни.Къде пък видяхте в Радев обединител,още повече на почтените?Наистина не сте в ред.Пълно рзочарование!
62
4
 
22
 
! Отговори
Букурещ преди 2 години
Имам усещането, че Петков никога няма да може да стигне до Букурещ да си вземе сертификата. И друго се чудя не може ли държавата да го поиска по дипломатически пътища директно от Канада. От както има фотошоп много документи съанаха възможни.
61
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
към к.75. Става въпрос за гласовете на ИТН и БСП на парламентарните избори.
60
6
 
18
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
След изборите прокуратурата ще проработи, даже може да му потърси отговорност за фалита на ВМЗ Сопот и за подаването на декларация с невярно съдържание. И КС трябва да поработи