Транспортният министър против поскъпването на билетите в БДЖ

Той направи инспекция на депата "София" и "Илиянци"
24 сеп 2021 20:09,
7
Транспортният министър против поскъпването на билетите в БДЖ
Снимка: БГНЕС

Транспортният министър Христо Алексиев е против увеличението на цените на билетите на БДЖ. Това стана ясно по време на инспекция на депата „София“ и „Илиянци“, информираха от транспортното министерство.

Повод за инспекцията на Алексиев е, че предоставената информация за изпълнението на договора по проекта за поддръжка на мотрисните влакове на БДЖ е недостоверна. "Към момента е направена само текуща поддръжка на мотрисите и е изгубено време в период от една година и девет месеца по възстановителните и основните ремонтни дейности", е уточнил министърът. Той е подчертал, че няма да допусне неефективно разходване на средства при изпълнението на ремонтите на влаковете.

Още по темата
По време на проверката Христо Алексиев е поставил условие към "БДЖ - Пътнически превози" и изпълнителя "Алстом" в кратък срок да се изготви нов линеен график, който да му бъде представен в началото на октомври. Министърът е изискал среща с ръководството на "Алстом" в сградата на министерството във връзка с установените закъснения по реализирането на проекта.

"Необходим е строг контрол на всички дейности, които оперират БДЖ, за да може превозвачът да предоставя по-добра услуга за пътуващите", е казал Алексиев. Той е посочил, че няма да позволи повишение на цените на билетите и ще обсъди това другата седмица с ръководния екип на БДЖ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 2 години
Работеики в БДЖ и то Централно Управление всеки ден срещам хора на ръководни длъжности които според мен не знам защто са още там!Служители отговорни за провалени или нагласени обществени поръчки!Служители в ЦУ на които е поверено упралението на Дирекции и отдели само защото са били приближени на ръководството по времето на управлението на ГЕРБ! Крайно време Г-н Друмев да да им даде зелен светофар !
1
3
 
4
 
! Отговори
Той преди 2 години
Този трябва до е против себе си, че е на място на което не може да се справи ,и му липса компетентност! А не да бръщолеви глупости!