БСП: Радев обедини гнева на хората срещу управлението

Опитът за изгонването ни от "Позитано" 20 е провокация, смята Веска Ненчева
5 окт 2021 11:14, Анисия Иванова
41

"Декларираме, че кандидатпрезидентската двойка на БСП са Румен Радев и Илияна Йотова. Тук нямаме разнопосочност на действията и мненията. Никой от кандидатите не е за подценяване. Основно три двойки вървят като силни кандидатури. Добрият тон във всяка една кампания е в полза на доброто ориентиране и спокойствие на избирателя, за да може да направи правилния избор", каза Веска Ненчева в "България сутрин".

Тя е водач на листата на БСП в област Пловдив. Ненчева обърна внимание, че в предизборната кампания не би трябвало да става въпрос за противопоставяне, а за конкретизиране на политики.

Още по темата

Според нея в президентската кампания има няколко неща, върху които трябва да бъде поставен акцент - национална сигурност, суверенитет, външна политика.

Относно новосъздадения проект "Продължаваме промяната" Ненчева посочи, че новите политически субекти трябва да си дават сметка какво може да се очаква от тях и какво могат да дадат.

"Защото видяхме какво се случи в 46-ия парламент. Голямата сила на ИТН се изрази в 65 депутати, които решиха, че ще направят невъзможното, за да направят правителство, но това не се случи", припомни социалистът пред Bulgaria ON AIR.

По думите й посланията за разединението се изтъркват като употреба.

"Всичко онова, което направи като действия президентът Румен Радев, по-скоро беше обединяване на гнева на хората спрямо онова, което беше установено като начин на управление в последните 12 години. Дори в социалната политики, а и не само, в момента берем гнилите плодове на тази политика", заяви Ненчева.

Тя коментира и информацията за изгонването на БСП от централата на партията от страна на служебното правителство.

"Имам информация за изпълнителен лист в размер на 250 хил. лв., които БСП дължи за наем. По силата на Закона за партиите, който приехме 2019 година, парламентарно представените партии не плащат наем на помещенията и сградите. До този момент БСП плаща до стотинка наема на сградата "Позитано" 20. Това е меко казано провокация. Точно в този момент областен управител да си позволи такова действие означава най-малко гонене от сградата, която ние ползваме 30 години", обясни тя.

Ненчева подчерта, че областният управител трябва да понесе своята отговорност в това "непремерено действие".

Прессекретариатът на президентската институция излезе с позиция по темата, в която се казва, че твърденията за изгонването на БСП от партийната централа са целенасочена манипулация и част от предизборната кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова, гневът ще го усетите на изборите. Стягай се.
32
1
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
ОТ *** ГЛЕДНА ТОЧКА ИМЕТО РУМЕН Е ТОЧНО КОПИЕ НА ИМЕТО "ЛЮБЕН" !!! ЗАЩО ЧЛЕНУВАТЕ ХОРА -ТА --- КОЛКО СА "ХОРАТА" С ГНЯВ ???? АЗ МИСЛЯ ,ЧЕ ДОСТА СТРОИТЕЛИ БЯХА ДОВОЛНИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА Б.Б. .... БЯХА ДОВОЛНИ И ДРУГИ ГРУПИ РАБОТЕЩИ --ОСОБЕННО УЧИТЕЛИТЕ И МЕДИЦИТЕ !!!
31
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 години
До СпецаТя мафията е чевена всички олигарси свързани с БКП(БСП) или ДС. Как така бизнесмени собственици на предприятия,банки,хотели,заведения,крупни земеделци и какво ли не всичките свързани с БКП(БСП) , ДС и ДПС.
30
0
 
8
 
! Отговори
ало бсп_то преди 2 години
фигуранта нареди и организира държавен преврат *** другаркооооо .
29
0
 
7
 
! Отговори
Грипен Гаменов Ветов преди 2 години
Здраствуйте Паляци!Знам,чи се още Има Такиви Нещастници,както казва баджо Славуцата!Ей я даскалицата в потвърждение на мойте думи!Аз им плюя в очите на тез лу зъри от БСП,а те викат осанна,дъждец вали по главите ни!Тъй съм ги сгънал тез крадци,както и сички останали в таз Курица не птица,че нема къде да одят и ша тряа да *** избирът за още 5!*** онзи ден съм малку пудплашен с тоз Герджикув и полковничката,щот тя ми знай игрити,а да ритам срищу Алма матер е кат да си ритам буриту пуд бесилкатъ?!
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе фигуранта направо обедни България.
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега Радев обединява гнева на хората срещу неговото управление.
26
0
 
11
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Сигурен съм, че ще дойде време за документални филми за тези "протести", когато ще излязат записи на политици с Черепа да правят преврат! И как бивши ДС-сценаристи за подготвяли погрома,и подменили целия протест с разни ...Ристьовци, Костинбродска, Хаджиге/Й/новци, Фигуранти ,и всякая ...свол* лочь!
25
0
 
9
 
! Отговори
Тц,тц преди 2 години
Горките, с това мислене никога повече няма да се върнат на власт.Вечерай Радо,и надай се на Радев!
24
0
 
13
 
! Отговори
Ангелов преди 2 години
Тоя обединител обедини черепа мустака маджо бобоковите *** не реализирали те се протестъри на служба при изброените и така разбрахме кой колко струва и какви му са приоритетите а на първите приоритета е да не ги набара каскета а на вторите е колкото маже повече джобни да свирят.
23
0
 
17
 
! Отговори
НИЕ преди 2 години
Алооо, нашта грабвай две кофи и *** се баракадирай в президенството. Кофите са ти нужни за да събираш камъните, които скоро ще полетят към твоя "президент"
22
1
 
24
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
Тъппа червена п.тка. На кои и колко "хора" обедини гнева бе, коза? Колко бяха протестиращите, какво постигнаха като Борисов си изкара мандата? А сега какво се случва в държавата при управлението на радеф? И защо ГЕРБ отново е първа политическа сила? Все въпроси, на които няма нужда от отговор, всичко се вижда и е ясно.
21
5
 
25
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Отдавна съм ви казал. До изборите Рундю ще се оака до ушите.
20
27
 
5
 
! Отговори
Спеца преди 2 години
Борисов ще бъде изгонен от властта завинаги!Гешев също!ГЕРБ ще бъде изгонен от НДК , защото не си плаща !Борисов ще отговаря и за тая щета нанесена на Държавата!БСП си плаща и тия герберски пускавици само будят смях - гузен негонен бяга , но искат да кажат че всички сме маскари!Не е така само Мафията на Бойко са такива!
19
3
 
23
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Радев и БСП успяха. Сега всичко поскъпва. И за какво ни е като народ нечия власт или изборна победа, след която ставаме все по- бедни?!?
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До asdМайчето се харесва от народа, иначе да, смешно е да си партия с такова име :)))
17
3
 
22
 
! Отговори
asd преди 2 години
Инициативен комитет в който 27 бивши ДС агенти издигат Юмрука за втори мандат, пък наивниците протестъри викат "Мутри вън"? хахахаПротестъри - стягайте колана, че 50% увеличение на парно, газ , ток иде.
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знаех, че Кирчо и асенчо са основали партия.......хахахахаха :))) Таз със селския акцент, требва да си гледа записа от предаването, щото става за смех :)))
15
7
 
36
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Румен Радев = Разединение, Разруха, Реваншизъм, Репресии, Русия.
14
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи вече нищо не обединява, защото управлението е негово. Но народа е бесен. Защото нищо не става по-добре, напротив. И как сега ще обедини народа срещу управлението? Отговорът е ***, ще го обедини... срещу себе си.