Френският посланик: Приоритетите са ни силна и икономическа Европа

По думите й истинското желание на българите е да се придвижат повече към демокрацията
15 окт 2021 22:37,
27

Франция ще се стреми към една силна Европа по време на председателството си на ЕС, съобщи френският посланик у нас Флоранс Робин.

"Това, което виждам, е едно истинско желание на българския народ да се придвижи още повече към демокрацията, върховенството на закона, свободата на медиите", добави тя пред Bulgaria ON AIR.

По думите й едно от най-големите предизвикателства сега е влиянието на Ковид-19 върху образованието
"Не можем да оставим младите хора толкова дълго време далеч от училище", уточни тя.

За това в родината ѝ допринася ваксинационната кампания.
"Не мога да давам съвети на България, която е суверенна и автономна и определя своята политика. Това, което обаче констатирам е, че ваксинационната кампания, която се води във Франция позволи да се постигне този висок процент на ваксинирани - 85% от населението", изтъкна тя.

"Всеки трябва да вземе своята индивидуална отговорност, но разбира се и колективна, за да запази живота на другите", обясни посланикът на Франция.

Сред големите амбиции на Париж е Планът Франция 2030, с който се цели страната да стане лидер в производството на зелен водород.

"Искаме да сме по–автономни и да се обърнем към технологиите на бъдещето, да се отдаде внимание на околната среда. Амбицията е създаване на водородна енергия, на първия нисковъглероден самолет", коментира тя.

Посланик Робин следи и обстановката в България.

"Това, което виждам, е едно истинско желание на българския народ да се придвижи още повече към демокрацията, върховенството на закона, свободата на медиите", добави тя.

Категорична е, че Франция и България имат една дълга и красива история, която са изградили заедно.

"Историята между България и Франция датира отдавна. Тя не започва преди 30 години. Но аз много държа на тази годишнина, за да изразим благодарност към българския народ", каза посланикът на Франция.

Флоранс Робин изминава дългия път от човек на науката до дипломат и споделя, че има много общо между науката и дипломацията.

"Това е любопитството. При мен преходът беше много лесен. За мен е голям късмет, че съм в България - една страна, която не познавах добре. И ако мога малко да допринеса за това моите съграждани да опознаят и оценят България, ще съм успяла да завърша една малка част от моята мисия", сподели тя.

Освен от науката и дипломацията, Флоранс Робин е пленена и от операта. Признава, че среща много топли хора у нас и е пленена от красотата на България.

"Влюбих се в Родопите. Има толкова красиви места. Това е една страна, в която има и море и планини. И успях да убедя някои мои приятели французи да прекарат почивката си в България. Те са много учудени от това, което откриха – страна с богата история, културно и археологическо наследство", призна посланикът на Франция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
La France преди 2 години
Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la Republique! Vive la France!
12
1
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ТАЗИ ИСКА КВАЛИФИЦИРАНА РАБОТНА РЪКА-ДА ИМ РАБОТЯТ ЗА 650 ЛВ-ТАКА МИ СЕ ЧИНИ. А И НА ВАС АКО ВИ СЕ ЧИНИ ЗНАЧИ Е ВЕРНО.
11
2
 
1
 
! Отговори
da q pitam taq преди 2 години
SCHto e demokraciq i ima li q vuv Francia?????Ai stiga s taq dyfka mqza na komunizym nikyde go nqma i ne go e imalo.V drevna Gyrciq izlqzla taz duma no e imalo i robi togava sega kakva e razlikata???,
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сред големите амбиции на Париж е ПланътФранция2030, с който се цели страната да стане лидер в производството на зелен водород. Сред големите амбиции на Москва е Планът Русия 2030, с който се цели страната да стане лидер в производството на син водород. За производството на водород е необходимо огромно количество електроенергия. Франция и Русия го имат - имат достатъчно на брой АЕЦ, генериращи електричество с ниска цена. България имаше АЕЦ с шест блока и унищожи 4 от тях. Затваря ТЕЦ Сега накъде?
9
4
 
0
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименелементарни ***..и служби сеещи разделения...насаждат омраза...истината е,че за Народите на ЕС...за Света ни е важно бъдещето...как да продължим утре,Франция е велика Държава...приятелска Държава...Съюзник...френските граждани хранят половината ЕС...факт...проблема е политичиската им...зависими ...параграф 22...или революции...или Справедливост!!!
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Категорична е, че Франция и България имат една дълга и красива история, която са изградили заедно." Да, вярно е! Още през 1366г. Амадей Савойски, Зеленият граф напада българските черноморски пристанища и дори ги владее няколко години, преди да го изгонят. Наистина дълга и красива история.
7
3
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Уважение г-жо...към Народа Ви...политическата класа е зависима и безсилна...тласка Народите ни към...нещо ужасно...лицемерието,зависимостите,манипулациите са съвременните "ценности"...и сте съ,участници...финансирате ги и ги подкрепяте...финансирате...убийци и престъпници с парите на европейците...отрекохте ценностите с които бе създаден ЕС!...безсилието ви ще роди чудовище...или Революции...Справедлив и Солидарен...или нямаме шанс!...децата ми няма да бъдат роби в 21 в.!!!!Справедлив Свят...или
6
7
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Истинското желание на българите постепенно се избистря,а то е:по-скоро вън от ЕС/ЕС,за да има бъдеще за България.Амин!
5
1
 
5
 
! Отговори
babaqga преди 2 години
Тези се съфраха да лъжет и манипулират!!! Уникални.
4
2
 
15
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 2 години
Да си взима фирма Веолия и да се омитат от България
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо всички посланици у нас са жени? ...
2
6
 
3
 
! Отговори
Ива преди 2 години
В началото на 2020 г. на всеки 100 германски граждани на възраст между 60 и 64 години имаше 82 души на възраст между 20 и 24 години.На всеки 100 души от по -младото поколение на възраст между 55 и 59 години имаше само 59 млади хора на възраст между 15 и 19 години. На всеки 100 души на възраст между 50 и 54 години имаше само 56 деца и млади хора на възраст между 10 и 14 години.Средно за Европа тези коефициенти са значително по -високи, а именно при 83, 74 и 72 души.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ерол, 4твърти клас по грамотност, срам.