Панев: Ако газът е внесен от Азербайджан, ще е по-евтин с 20%

"Булгаргаз" предпочита да внася скъп газ от "Газпром"
81
Панев: Ако газът е внесен от Азербайджан, ще е по-евтин с 20%
Снимка: БГНЕС

"Булгаргаз" предпочита да внася скъп газ от „Газпром“, вместо евтин на половин цена от Азербайджан. Това може да свали цените на газа с 20%. Цената на газа може да падне още тази зима, ако количествата в хранилищата се нормализират“. Това каза пред Nova News Владислав Панев от "Зелено движение", част от "Демократична България".

Той не подкрепя ядрената мощност при непазарни условия и смята, че високите цени на тока водят до осмисляне на алтернативи от страна на бизнеса.

По думите му листите в "Демократична България" са демократични, затова е нормално да има различни мнения.

"Ние сме се заели да променяме България, не просто да влезем в парламента", заяви той.

По темата с отказа на ЦИК да регистрира листата на ДБ в Стара Загора заради електронно подписани документи той коментира, че комисията работи в условия на аналогова държава от 20-ти век, а не цифрова. А за него електронният подпис е равносилен на саморъчния.

Панев определи решението на комисията като безумно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: газВадислав Панев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да не са азерите луди да слизат с 20% когато наоколо не само слизат а цените сами си се катерят и застояват на 2000$/1000кубика газ.
62
1
 
5
 
! Отговори
ГОШО ТЪПОТО преди 2 години
ПО ВРЕМЕ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ВСЕКИ ЛЪЖЕ И МАЖЕ КАТО ДЕМОКРАТИТЕ НА ДРАГАЛЕВСКИЯ ***. КАК АЗЕЙРБЕДЖАН ЩЕ ДАВА 20% ПО ЕВТИНО КАТО РУСНАЦИТЕ СА СЪС0БСТВНИЦИ ТАМ. ВЪПРОСА КОЙ ЩЕ ИЗГРАДИ ТРЪБОПРОВОДА ОСВЕН НАШ БОКО.
61
2
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 56 преди 2 години
Всъщност Азербайджан е в Европа. По география си бил пълна нула!
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незнам колко разбира тоя, ама цената на газа се формира от борсата, доставка, акцизите и печалбата. Чудя се защо не внасят американски демократичен газ, сетих се цената и доставката.
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доказано е във времето понеже сме най бедната държава ди купуваме най-скъпото щото някой печели от комисионните и това не е народът
58
0
 
2
 
! Отговори
зелен преди 2 години
Ако всеки си събира газа ще е безплатен.
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Панев по коя тръба бе?Азербайджан е малък нещастен играч зависим напълно от Русия кой разбрал разбрал
56
0
 
7
 
! Отговори
Злобар преди 2 години
Даже безплатен газ да вкарвате Вие винаги ще го оскъпите за да съдерете кожата на гражданите .Трябва тотално да се изринат всички мошенници и *** от власта за да дойдат нови но дали и те няма да са покварени , това вече един Бог знае.
55
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 65Еми там в Баку (столицата им, ако не знаеш), добиват по 1000 варела петрол на час, дори Саудитска Арабия не може да се похвали с това......хахахахаха :))) Казах ти да млъкнеш, ама нали си фуста, трудна работа.....хахахаха :)))
54
0
 
5
 
! Отговори
дребосък преди 2 години
Нееее, само не още зеленяци. Никакви зелени енергии и глупости. Всички ВЕИ са тука има - тука нема. Само ВМРО от нашите евродепутати гласуваха против Зелената Измама.
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 63 АнонименТака ли си се родил без мозък или от скоро след ваксинацията си така ? Как и по какво ще дойде тази газ от Азербайджан ? И , ако има там толкова много газ защо Турция не взема само от там а взема от Турски поток от Русия ? Защо германия не взема от там а от Северен поток и сега ще взема и от северен поток 2 ? От такива като тебе българия е на дъното и се зарива шще
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И без пари да се внася, пак ще го купуваме най скъпо!
51
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-после умен челяк :)) Отдавна е известно, че плащаме на рашките, щото ни били освободили, те искат до живот да сме им задължени.....хахахаха :))) Иначе Азербайджан е по богата на нефт и газ от Саудитска Арабия, ама ние нали требва до гроб да служим на Раша......хахахахаха :)))
50
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Значи от Демократична България, които се пишат първо европейци, дават идея да се внася газ от Азербайджан..." -- такива маймуни се развъждат днес в България.
49
0
 
13
 
! Отговори
въпросче преди 2 години
абе кой им плаща на тия движения и организации ?
48
3
 
4
 
! Отговори
Кат за 3 милиарда лв преди 2 години
Сега Русия всъщност е единственият доставчик на природен газ за Сърбия, която през последните години е получила над два милиарда кубически метра синьо гориво при транзит през Украйна и Унгария. Официалното пускане на руски газ в сръбската газопреносна система през България от газопровода Турски поток се състоя на 1 януари. Това е транзитният газопровод, наричан от Бойко Борисов "Балкански поток", който той построи за рекордно кратки срокове изцяло за сметка на българските данъкоплатци срещу 3
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е прав тоз Панев, не! Трябва да внасяме газ от Аляска, той е екологично чист и е от дружествена нам страна! Ще ни излезе евтин като F-16-ките!
46
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое му е пазарното в момента на тоз умник- отрицателните лихви на банките ли? Печатането на милиарди хартия ли? Задлъжняването на еврозоната по над 150% спрямо бвп? Всички субсидират атомната енергия! Даже и марулите субсидират, но такива глуупаци не трябва да се субсидират!
45
2
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До 31"олигархията разкара Борисов от властта, за да пренастрои цените на енергийните източници." - бах таз олигархия и тоз борисов дет влияят на китайските пазари.
44
3
 
20
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Демек, Азърбейджан са склонни да продават по подпазарни цени?! Съвсем друг е въпросът, имат ли газ азерите да продават повече от договореното до момента?!