Бъдещият кабинет ще е с мандата на "Продължаваме промяната"?

Коментар на социолога Юлий Павлов и политолога Светлин Тачев
22 окт 2021 22:50, Анисия Иванова
107

Има натрупване на кризи, които изместиха всякакви възможности за дебати. Основната е коронавирусът с така наречените "зелени сертификати". Това е темата, около която политическите опоненти ще се въртят и която ще използват за политически цели", заяви политологът Светлин Тачев в студиото на "Денят ON AIR".

Социологът Юлий Павлов също смята, че политическите сили всячески ще се опитват да се възползват от създалата се ситуация.

"Кацаров си вкара автогол, но той ще рефлектира и на Радев. От лятото се говори каква ще е тенденцията, очакваше се повишение... Както зимата сме изненадани, че вали сняг, така и сега. Тези мерки, които са в правилна посока, трябваше да бъдат анонсирани поне два месеца по-рано", посочи той.

Тачев очаква по-слаба избирателна активност вследствие на здравната криза, която автоматично би довела до втори тур на президентските избори.

"Има и малки избиратели, които в последния момент ще изядат от подкрепата на Радев. Той не може да вземе повече от 46-47%", обясни Павлов, цитирайки проучване на "Галъп".

Според социолога е очевидно, че на балотаж ще отидат Румен Радев и проф. Анастас Герджиков.

"Откакто избираме президент на републиката, винаги е бил избиран след балотаж. Никога не се е случвало действащ президент да бъде победен от кандидат, издигнат в последния момент. Не може да се случи. По-интересни са парламентарните избори", отбеляза Павлов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Една от партиите, които могат да прескочат чертата, са "Възраждане" със създалата се ситуация. Моментната картина е, че ГЕРБ водят и че има интересна битка между второто и третото място. БСП се окопитва и започва съревнование между тях и "Продължаваме промяната", а те се движат с пакет с "Има такъв народ" и "Демократична България". Разбира се, ПП ще търсят и битка за първото място, но към момента по-скоро няма такива нагласи", каза Тачев.

"Кой къде се класира ще е слабо релевантно. ГЕРБ ще бие, БСП ще са 2-ри, а ПП ще са 3-ти. Почти е сигурно, че за да се направи правителство, ще трябва всички партии извън ГЕРБ, ДПС и малки фактори като "Възраждане", да участват в правителство или да подкрепят правителство на малцинството. Важно е от какъв мандат и това ще е с мандат на ПП", прогнозира Павлов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Анонимен 98: Стъпи по-наздраво. Откъде извади това, че никой не искал Кирил Петков и Асен Василев? Разбирам, че това е гербаджийската опорна точка, но дори и в тролването се иска здрав малко разума.
84
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Тя много е ясно че ще продължат да крадат за кво се натискат за власт
83
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как да стане с фалшиментите на *** и Кокорчо. Никой не ги иска.
82
1
 
5
 
! Отговори
Ам гъл преди 2 години
"Продадено " и на всякъде едни и същи Реклами и поканки за" Гласуване "Убеждават ни,, че вече сме ги избрали. Вече и за статисти не ни зимат. Ей тази прекрасна Страна България не случи на Народ и Хора
81
1
 
6
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Какво значи "извън"? Тези двамата ли са факторите, които определят какво и как да стане стабилно и работещо БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО? Няма ли СУВЕРЕН НА БЪЛГАРИЯ, та сме опрели до тези "капацитети"? Дано проумеем всички и не се поддаваме на провокации. Да гласуваме и да изберем ПРЕМИЕР, ОБЕДИНИТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ. Да гласуваме и да изберем ПРЕЗИДЕНТ, ОБЕДИНИТЕЛ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, НЕЗАВИСИМО КЪДЕ ЖИВЕЯТ И РАБОТЯТ - В БЪЛГАРИЯ, ИЛИ ПО СВЕТА.
80
3
 
4
 
! Отговори
до г-н Ю.Павлов преди 2 години
Г-н П., не бързайте да хвалите БСП, там един от БСТВ охули ген.Радев,нарече го фаш-ист,което вещае разединение и Нинова май ще си. ходи в Крушовица.ПП ще лапне доста хора от БСП,ДБ,ГЕРБ и не се знае къде ще се спре.Хр.И.и Ат.Ат. направиха непростими грешки и ДБ няма да събере голям електорат, още повече с Л.Панов.Герджиков много се разприказва,сипе "селски хули по адрес на Р.Р., а хората не обичат атаки с бутонките напред.Мин.Кацаров пък подрива с действията си кабинета и РР. Нещата са заплетени
79
4
 
1
 
! Отговори
До 59. Аз преди 2 години
КАКЬВ ПОЖА СА ЗАПАЛИЛИ ГЕРБ, 6 МЕСЕЦА ГИ ЧЕГЬРТАХА И РАЗЛЕДВАХА И ДАМАДЖАНАТА НИЩО НЕ ДАКАЗА ,КАУНЯ ОТКРАДАХА ПАРИТЕ ЗА ПЬТИЩА ,ИСТОЧИХА ЯЗОВИРИТЕ И КАКВО НИЩО, АКО МАНИПОЛИРА ИЗБОРИТЕ КАКТО СЕ ГЛАСИ ЩЕ ИМА ВОЙНА
78
25
 
23
 
! Отговори
0 преди 2 години
ПРАВИТВЛСТВО НА ГЕРБ И ПРЕЗИДЕНТ ГЕРДЖИКОВ
77
23
 
20
 
! Отговори
Андрей Хуйчев преди 2 години
На синьо зеления от злоба Павлов много му се иска Радев изобщо да не победи .Позовава се на проучнане на Гаръп и сочи грешни резултати.Според проучването Радев печели с около 51 % още на първия тур.
76
28
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бой по мутрите комунисти от Герб
75
8
 
18
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Много слепи хора има у нас-особено по "върховете" /нашенските, де-затова и сложих кавичките/. Не мисля, че см.ешни.ци като БСП-харвардските питомци могат да направят нещо друго освен голями бели...Това са нагли хора, които дори не знаят какво точно искат, но се смятат за способни да го направят...Е, то може да излезе патица или змия, но това няма значение-имат си предостатъчно самочувствие, характерно за празните глави /празните класове стърчат в нивата, пълните са наведени надолу!/-БСП е БСП .
74
25
 
11
 
! Отговори
Удряй преди 2 години
Удряй, Киро, с теб сме много - номер 25!!! Бой, Киро!
73
8
 
24
 
! Отговори
Иска ви се, ама няма преди 2 години
Оставте ги тия палячовци Зализания нарушител на български закони и Ококорения му приятел. Имат партийка с 240 члена по собствени твърдения. Не става!
72
10
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
За да се оправи България, но и да стани ВЕЛИКА СИЛА, значи Живко от Варна трябва да бъди издигнат в политиката !
71
6
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
САМО АКО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ИЗМАМАТА ВЛЕЗНАТ В ПАРЛАМЕНТА!
70
5
 
32
 
! Отговори
Колко още ? преди 2 години
Първо Вие идвахте. После изчегъртвахте. Сега ще продължавате промяната.....И тока със 600(шестотин)% нагоре ! Газ парно и бензин 50% засега. Докога ли ще ви търпим ?!
69
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ щял да спечели изборите, ама Радев щял да управлява. Да,ама не .Няма я армията на Варшавския договор.
68
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кабинет на ПП. Гладна кокошка просо сънува.
67
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заглавието е манипулативно и подвеждащо. Колкото и да ги тикате напред двете фармасончета обаче, няма да стане тяхното. Славуца искаше с 15% да управлява, тези с 10.
66
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забравете Възраждане да участва в правителство, което ще въвежда зелени сертификати.