Бойко Борисов: Българите вече може само Господ да ни спаси

Той отново атакува Радев и Кацаров
Обновена: 27 окт 2021 12:55 | 27 окт 2021 12:18, Нели Христова
675
Бойко Борисов: Българите вече може само Господ да ни спаси
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов се включи на живо от Басарбовски манастир "Св. Димитър".

"Искам да кажа "добре дошли" на всички, които са живи и здрави, разбира се. В днешно време това е голяма ценност. Не че преди не е била. Искам да видите колко е хубав манастира, какво сме направили. Въпреки смирението, въпреки това, което вчера направихме - на предложението да се обединим около живота и здравето на хората, във войната срещу епидемията, ми беше отговорено, че едва ли не не се интересуват от мен. Но аз се интересувам от Радев. Като едноличен господар на държавата и ръководещ и привикващ министри и кметове. Той се опитва да вменява и вина", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Още по темата

Борисов показа ампула от ваксина срещу COVID-19, чиито срок на годност е 30 септември, като заяви, че с разрешение на ЕК, срокът на препарата на "Пфайзер" се е удължил до декември.

"Претенцията ми към Радев и министъра, трудно ми е да го нарека министър на здравеопазването, тъй като той трябва да е министър на болестта и смъртта. Киселото мляко в магазина, когато му изтече срокът на годност, магазинерите му намаляват цената. Да, може да е малко по-вкиснато, но е безвредно и хората го изяждат на по-ниска цена. Когато спрях ваксината на "АстраЗенека", се обяснявах от сутрин до вечер. Обяснявах, че това е най-евтината ваксина и сме я поръчали в големи количества, за да спестим парите на данъкоплатците. Като даде дефекти, ние я спряхме, отидохме в Европа, срещата бе във Виена, и изведнъж в България дойдоха 3 млн. ваксини. Ние предупреждавахме, че ще дойде момент, в който ще се наложи да се бракуват ваксини. И вместо Кацаров да излезе и да настоява да се ваксинираме с пресните ваксини, а не с удължения срок, те обясняваха нещо друго: "Мафията ще ви плаши със статистиката от пандемията". Това го е казал Радев. А вчера казва съвсем друго: "Има рязко нарастване на случаите. Само с мерките ще преодолеем това препятствие". Сиреч - мафията говори", заяви Борисов и допълни: "Един и същи човек. Но или едното е вярно, или другото е вярно".     

Лидерът на ГЕРБ заяви, че ваксините с изтекъл срок били безвредни, но не се знаело колко са ефикасни. Сега нямало кой да го обясни.

"Що се отнася до хубавите ваксини, пресните, те вече са в Норвегия, поставени на норвежците. Те бяха продадени от Кацаров със съдействието на парламентарните сили, които подкрепят този човек. Това са фактите", каза още Борисов.

"Румен Радев и министрите му докараха България до толкова трагично положение, че вече само Господ може да спаси хората", заяви пред младежи от ГЕРБ Борисов в Бесарбовския манастир. "Служебният кабинет е изтеглил трети дълг! Първо изтеглиха 300 милиона, след това два пъти по 500 милиона. Държавните ценни книжа, които заложиха вчера, са на 0,53% лихва. Когато ние теглихме дълг в началото на годината, той беше с отрицателна лихва. Това показва на международните пазари, че дори българският финансов пазар няма доверие на това провалено управление. От - 0,7% при нас до 0,53% лихва при Радев означава, че младите българи ще трябва да платят над 1,2% лихва, каза още Борисов и подчерта: Финансовите и икономическите министри в двата служебни кабинета се провалиха напълно. Защо Асен Василев се смята за успешен финансов министър, когато лихвите му хвърчат нагоре и задължават българите? Имам въпрос и към Кирил Петков - защо се тегли дълг през месец, нали имаше големи инвестиции и висока събираемост?!"

"При "лошия Бойко" имаше нулева миграция, управлявахме Ковид кризата успешно, строяха се пътища. Пътят между Велико Търново и Русе строи ли се? Не! Докато не се върне ГЕРБ един метър няма да се построи.

"Светът вече излезе от пандемията, а в България отново се говори за пълно затваряне. Молбата ми към българите е само да отидат и да се ваксинират", каза в заключение Бойко Борисов.                              

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


675
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
525
4
 
3
 
! Отговори
Той е! преди 2 години
Баце щеше да бъде много добър президент, ако не беше толкова ***, алчен, страхлив и подъл.
524
5
 
5
 
! Отговори
Павел преди 2 години
На снимката виждаме един политически труп.
523
4
 
6
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Баце отдавна трябваше да е при Бай Ставри, а не отново да ръси тъпотии по медии и фейсбуци!
522
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бате, омръзна вече бе човек! Пропускаш момента елегентно с Меркел да си тръгнеш и да оставиш Митов и Дончев да продължат на чисто! Това не ти е ООД! Нямаш капитал в партията! В ЕС не искат да те виждат... Стига толкова, че така се загроби и партията.
521
4
 
13
 
! Отговори
Рони преди 2 години
Как не се умори този човек да злослови срещу Радев-дали има хора,които го понасят!Не може да не омръзнеш на хората след като си 20 г.във водовъртежа на политиката,пък било то и като кмет и гл.секретар.Ще рече,че в тази държава няма достойни хора да го заместят-така си внушава той ,а се мъчи да прави това и на другите..Смениха се стилове,поколения,но лисиците около него го издигат в култза да са и те във властта,ако може,още малко далавера,нали!
520
5
 
10
 
! Отговори
404 преди 2 години
И тебе те видяхме!!! Марш в историята и не излизай от там
519
1
 
3
 
! Отговори
Да бе да преди 2 години
До ВТА ти кво искаш ..да замърсят Горна Оряховица и оклните села ти да съ пръц*каш на воля в Търново. Неее...като искаш аутобани и да си возиш дъ-то сам в джипарата ще търпиш! Иначе че одиш пеш като мен и на село с колелото! Чист туризъм, здрав и бодър организъм!
518
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките сте предатели и сте за доживот в затвора начело с банкянския наглец!
517
2
 
10
 
! Отговори
ВТ преди 2 години
Какъв път между Русе и В.Търново. Този път е необходим но не където алчният и малограмотен Боко иска. Трасето трябва да е източно от Велико Търново, а не западно. Удължават го с над 30км, отдалечават от Горна Оряховица и летището,оскъпяват строителството и ще замърсят въздуха на Велико Търново, защото преобладаващите ветрове са от запад на изток.
516
6
 
14
 
! Отговори
Kolio преди 2 години
Много лае против Радев,за него ще гласувам РАДЕВ.
515
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и ГЕРБ да спечелят, на Бойко пътя са му го постлали за ада със сигурност, съсипа България този, сега ще го заменят с друга пионка-марионетка, но вече е трудно да се обърнат нещата в полза на България, тоя закопа държавата окончателно заедно с ЦЦ! И цру-то ще му вземе парите на ненаялия се ***-предател.
514
5
 
21
 
! Отговори
Кристални сълзи преди 2 години
Първо да си валидизира дипломата,щото е издадена от милиционерското през 94-та,а по закон важат до 90-та.Пише го в сайта на академията на МВР.
513
14
 
15
 
! Отговори
Царя е гол преди 2 години
До"Хората нямат работа".. Ами благодари на Радев и Служебните! Точно Кирчо, който спуснаха от кръга капитал каза следното, като спрем кражбите, ще има пари за ДВЕ магистрали. Е спряха ги, а теглят вече ТРЕТИ заем, почнаха кражби от задкулисието, магистрала няма да има. Но за сметка на това, чуждите инвестиции са спаднали с 64%. ЕТО и ТИ ревеш, че няма работа. Радев не умее да управлява, а само да обвинява. Вече от година, налазиха по всички постове, кой им пречи? Аз знам,Некадърност,Некомпетентност
512
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно е!Като се знае какво се случи в България последните 15години!
511
20
 
10
 
! Отговори
след 14 ноември преди 2 години
Гешев да се стяга !!!! Ще има много работа по повдигане на обвинения срещу фигуранта и цялата му хунта от побеснели болшевишки копои........
510
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ля ляТоку-що изгледах видеото на С.Цанов за Сионий, това не е църковен обичай, извършванео на сексуален акт е мафиотски начин на унижение и пречупване на човека, това означава, че мафията е влязла и в църквата и не е независима, ЦЦ преобърна цяла България , предавайки институциите, държавата, явно и църквата не е избягала от участта да бъде жертва на мафията.
509
3
 
10
 
! Отговори
джо преди 2 години
Обичайно хората не позират така, хамерете една нормална снимка инамалете интервютата щото хептен затъпяха
508
1
 
15
 
! Отговори
размисли и страсти преди 2 години
Тежка задача.Трябва да се купят 160 дупетати,за да разкара Раедев с импийчмънт в новия пярламент.Борбата е безмилостно жестока!
507
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво прозрение само сега остава да кажат че боко се е отдал на молитви и пости в манастира и се покайва за чекмеджетата и суджука само да не го приберат на топло в килията
506
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Герб - нагаждачитеХората нямат работа, той седнал да изнася лекции за библията