Радев: Решенията на КС не се коментират

Той твърди, че не е знаел за двойното гражданство на Петков
27 окт 2021 14:00, Нели Христова
240
Радев: Решенията на КС не се коментират
Снимка: БГНЕС

Решенията на Конституционния съд не се коментират. Това заяви президентът Румен Радев по повод днешното решение на КС, в което се казва, че като държавен глава той е нарушил Конституцията на страната при назначаването на Кирил Петков за министър на икономиката в служебния кабинет през месец май, предаде кореспондентът на БГНЕС от Благоевград.

Още по темата


Радев пристигна в Бобов дол по случай празника на града и направи кратък коментар пред медиите, казвайки, че не е знаел за двойното гражданство на бившия министър.

Бих се радвал, ако България имаше повече министри като Кирил Петков, каза още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прасе червено, вместо да си посипеш главата с пясък и да се срамуваш, че си нарушил конституцията като президент ти направи собсвена партия като използва лъжливия и крадлив канадец, но народа не е толкова ***, колкото ти червени другарю си мислиш и това ще го разбереш на изборите. Ти повече няма да бъдеш президент и ще останеш в историята като - Разеденителя на народа. Прасе не забравяй, че ти си президент и на тези, които са гласували за герб, дпс патриотичен фронт, марешки, черепа и т. Н.
190
0
 
0
 
! Отговори
Желанието преди 2 години
На Радев за повече такива министри е лесно осъществимо - в политиката и парламента е пълно с хора които лъжат, крадат , назначават роднини и баджанаци и мачкат законите , като Кирчо Лъжеца. Дори и до сега със сигурност повечето министри са били такива - почтени, както сега е модерно да се наричат. Стара дума - с ново съдържание.
189
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕКАДЪРНИЦИ НАЗНАЧЕНИ от НЕКАДЪРНИК ЗЛОБЕН
188
14
 
5
 
! Отговори
А сега бе преди 2 години
Хич не ми пука за КС - гласувам за ПП и Радев и се надявам следващото правителство да вкара в затвора цялата крадлива ***. Толкова години съм гласувал за ГЕРБ - голяяма грешка, но нещата ще се оправят :)
187
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко се е знаело за Петков. Да не би да не се прави проучване за всеки един министър? Оправдава се Радев. Защо са му тези съветници? Само заплата да вземат. Да поживеят на държавната хранилка. Не съм очаквал на такова високо държавно ниво да има толкова слаби юристи.
186
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпреки всички глупости и простотии около министър Петков, по-добър министър не е имало 30 години. Всички станаха големи конституционалисти. Слави и ИТН са толкова виновни, ще върнат герп и управлението на лошите хора. Отвратен съм от мръсотията в политиката в България. Всичко е мафия.
185
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами изпълни ги.подай си оставката .а Киро от Харвард в затвора за декларация с невярно съдържание.от 3 до 5 г.затвор.не да ми участва в изборите.
184
7
 
10
 
! Отговори
вижте го преди 2 години
Вижте му обкръжението на т.н. президент! Бобоковци - другарчета на Божков по яхти и воаяжи, узуновци с митничарски торбета, герговци с ...."подарени" милиони от нашите пари, некакъв човечец - бивш селски кмет и деситу.....ЕГАТИ !? Впрочем, какво стана с делата срещу бобоковци и узуновци? МОРАЛ, А? СУЩИЙ БОРИСОВ! КИРЕТО И "БРАТЧЕД АСЕНЧО" СЪЩО! Всички да подкрепим Лозан Панов за президент - само той не се спря срещу Гешев и гешевци!
183
7
 
8
 
! Отговори
мдааааа преди 2 години
Аз не знам ,че е лошо да се лъже и краде,но ще се радвам да има повече такива хора!Достойни думи за президент!!!
182
2
 
19
 
! Отговори
недостойно ест преди 2 години
И ТОЗИ НЕПОЧТЕН И НЕДОСТОЕН ЧОВЕК Е.....БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ? ТОВА ПЪЛЗЯЩО СЪЗДАНИЕ, КОЕТО СЪЩО КАТО КИРО НЕ СПРЯ ДА ЛЪЖЕ?? КАКВО ВСЪЩНОСТ НАПРАВИ4 УСПЕШНИЯ КИРО"?? НИЩО, АМА ОТ СЪРЦЕ!
181
3
 
14
 
! Отговори
ясна работата преди 2 години
Бандата на Румен са "почтенни". Като излезли от "Кръстника" на Марио Пузо.
180
4
 
13
 
! Отговори
психо преди 2 години
Радеф да стане пациет на докторката в иниациативният комитет.
179
2
 
19
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Ами да е знаел. Нали това му е работата? Какви са тези новобрански обяснения? На какво се радва? И кое е почтенното в цялата тази гнусна история?
178
3
 
20
 
! Отговори
извинете преди 2 години
ИЗВИНЕТЕ ЗА ГРУБИЯ ИЗРАЗ, НО Кьорав карти не играе, г-н Радев! И при това положение е най-правилно - извинение на народа, че си погазил Конституцията, и оставка. Така си измиваш лицето и се оттегляш с чест! Ако го можеш, разбира се!
177
3
 
6
 
! Отговори
Сталин преди 2 години
Молчать, не рассужать!
176
4
 
13
 
! Отговори
офицер преди 2 години
Честа изисква Радеф като български офицер да си подаде оставкта. Казах.
175
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човекът, който представлява народа на България, е нарушил най-важния закон на страната. Без да му мигне окото. А ние очакваме от него да дава пример на цялата нация за това, че в една правова държава няма по-важно от върховенството на закона
174
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев да се оттегли от изборите - нарушител на Конституцията няма право да е президент, камо ли да посяга за втори мандат
173
2
 
18
 
! Отговори
Бунгур преди 2 години
Ами, да е знаел.Как така назначава министри без да провери дали отговарят на условията и спазват изискванията на конституцията.Той така можеше да назначи и подсъдими персони. Този човек бърка управлението на държавата с казармата.Тези неща може и да минават в армията,но е и в управлението на държавата.Дай им на военните да си измислят врагове и да воюват с тях,макар и само с плюене.
172
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Как може да назначаваш човек на високоотговорен пост ,без да го познаваш. Ще си платиш за това. Или си много *** или си мошеник от класа.