Румен Христов: ГЕРБ-СДС ще бъде конструктивна, но тежка опозиция

Той отново ще се кандидатира за лидер на СДС
28 ное 2021 20:10, Нели Христова
72
Румен Христов: ГЕРБ-СДС ще бъде конструктивна, но тежка опозиция
Снимка: БГНЕС

Председателят на СДС Румен Христов се противопостави категорично на призивите за напускане на коалицията с ГЕРБ. Пред БНТ той изтъкна, че има решение на Националния съвет за съвместно участие на парламентарните избори с ГЕРБ и споразумението между двете партии е в сила до края на съществуването на 47-ото Народно събрание.

По думите на Христов Националният изпълнителен съвет на СДС няма правомощията да решава дали партията ще е част от коалиция или не, защото подобни решения се взимат от Националния съвет.

"Ще бъдем в тази коалиция, защото нам е нашето място" - заяви Румен Христов

Той отчете, че след последните избори СДС е изпратило трима депутати в 47-ия парламент - двама от партията и един от гражданската квота. Сините са получили около 13 000 преференции.

След 6 месеца партията трябва да избере ново ръководство, защото мандатът на сегашното изтича. Румен Христов заяви, че ще се кандидатира отново за лидерския пост. Изтъкна, че е изпълнил обещанието си да върне СДС в народното събрание.

В "Говори сега" Христов каза още, че ГЕРБ-СДС ще бъде конструктивна, но тежка опозиция в 47-мия парламент. Биха дали обаче и 100 дни толеранс на евентуалния нов кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
До 60Уважаема Диана, способностите могат да се увеличат, също така и потребностите.На практика се увеличиха потребностите на една върхушка с малко способности и големи потребности. Те се нарекоха комунисти.
55
0
 
2
 
! Отговори
Петю преди 2 години
Изпълнил задачата да върне СДС в парламента-той и още двама-как да не кажем едно голямо Браво на Румен Христов-казал и изпълнил.
54
0
 
0
 
! Отговори
Нено преди 2 години
То пък къде по света е имало комунизъм? Да,страхотна идеология! Малки способности,големи потребности! Или обратното! Това е просто утопия за наивници!
53
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен51 Истинските СДСари не са тези, които ненавиждат комунизма, а тези които ненавиждат комунистическите ни партии у нас!Към ненавист на комунизма ви изтласка именно БСП за да отклони ударът от себе си.Комунизмът не е виновен за това, което другите правят с него.Комунизмът е нещо хубаво за което всеки може само да мечтае: от всекиго според способностите, на всекиго според потребностите! Аз просто не виждам как някой може да мрази нещо подобно-явно тези хора не знаят какво е комунизъм
52
0
 
2
 
! Отговори
хахахахаха преди 2 години
По тези ширини с нашият ( или по-точно с Вашият ) манталитет , " конструктивна и тежка " опозиция означава само БАЛКАНСКИ , ПРОСТАШКИ и ЗЛОБЕН ИНАТ , просто за да си играете на политика без значение какви ще са пораженията за държавата и народа !!! Демонстрирахте го и го доказвахте цели 30г. и за това не се правете на изненадани от ниската избирателна активност - ЕТО ТОВА ИМ ПИСНА НА ХОРАТА - ПРОСТАЩИНАТА !!!
51
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 години
румене твоите предци от СДС-София,скачаха по площадите,и крещяха ,кой не скача е червен,а ти и твоето сегашно сдс,сте коалиция с червения бойко,е те това не можаха да разберат привържениците на истинското СДС , гласуваха против вас.
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бря къде е Костов
49
0
 
5
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Герб= ДПС = МАФИЯ ,КОРУПЦИЯ.
48
1
 
1
 
! Отговори
ЗАЕДНО МОЖЕМ ВСИЧКО преди 2 години
ДА ВИ СЕ НЕВИДЯЛО И ОПОЗИЦИЯТА- ДАВАЙТЕ ДЕЙСТВАЙТЕ- НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ КАКВО СЕ СЛУЧВА ХРАНИ 39% НАГОРЕ, ОТ ЯНУАРИ 4 ПЪТИ ПО ВИСОК ТОК- КАК ЩЕ ЖИВЕЕМ, ХВАЩАЙТЕ ПРАШКИТЕ И НИЕ ИДВАМЕ С КОВЧЕЗИ, КРЪСТОВЕ, НЕКРОЛОЗИ, МОЖЕТЕ ДА СПРЕТЕ И ТОКА В МЕТРОТО- БГ СЪД КАЗА ЗА ЕЛЕНКО БОЖКОВ НЕ Е ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ, А ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ- ДАВАЙТЕ И СМЕ ЗАД ВАС.
47
2
 
4
 
! Отговори
Атанас преди 2 години
Клошар!
46
1
 
7
 
! Отговори
Този се залепи преди 2 години
на копанята на ГЕРБ и добър *** стана!? СДС е вече бита карта, позор е за България, каквато е и ГЕРБ. Каква опозиция, никой не иска да ги чува вече, кучетата си лаят, кервана си върви. Това ще правят, само ще лаят, защото друго не могат.
45
4
 
2
 
! Отговори
L. преди 2 години
Този не ви ли прилича на Иван Славков, лека му пръст? И по вицове даже.
44
2
 
8
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
,,Конструктивна и тежка,,Те такова животно нема бе Умене!
43
2
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Бай Румен да изкара до пенция другото е лъжа :)))
42
3
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
сДС съществува 1 седмица: от 7 до 14 Декември 1989та година.
41
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До Диана/29Другарко, добре ли сте?!
40
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До 43сДС винаги са се давали на антибългарските бкп секретари.
39
2
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Герб и сДС могат единствено да подкрепят антибългарите, както винаги са правили. Затова те са тези дето най много реват срещу Белене.
38
3
 
8
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Няма как да са тежка опозиция, след като се дадоха на герб като лека жена,
37
4
 
21
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 2 години
СДС-Шайката ,която преди четвърт век изкорми държавата,окраде народа,докарвайки го до просешка тояга и прокуди над два милиона образовани и работоспособни млади хора се надига от полит-Бунището,за да краде отново,ама този път няма кой да скача и да пее:"Четиридесет и пет години стигат."