Везиева за скандала с ДКК: Оставките са закъснели

Действията им уронвали престижа на Министерство на икономиката
Обновена: 3 дек 2021 14:12 | 3 дек 2021 14:12, Анисия Иванова
27
Везиева за скандала с ДКК: Оставките са закъснели
Снимка: БГНЕС

Действията на членовете на Съвета на директорите на ДКК уронват както престижа на Министерство на икономиката, така и на самото дружество. Това е сигнал, че този състав на УС не иска да промени модела на управление на дружеството.

Това заяви служебният министър на икономиката Даниела Везиева във връзка със скандала около Държавната консолидационна компания (ДКК) и освободения директор Ваня Караганева.

Може би решението за освобождаването им е закъсняло, но когато аз станах министър проведох среща с тях, те ми обясниха, че предходното управление е било свързано с разпореждане от страна на министрите, било им е налагано взимане на определени решения.

Още по темата

Подадох ръка да работим заедно, защото считам, че трябва да има приемственост и опитът им ще допринесе за това да изчистим ДКК от всички обвинения.

Наистина мислех, че с тези хора можем да работим по една обща кауза. Да, ще поискам оставката на тези трима членове. Много ме изненада медийната им кампания, каза още Везиева. И поясни, че изнесени от тях твърдения не отговарят на истината, както и декларацията, която била подписала директорката, съобщи Везиева, визирайки Караганева.

По думите ѝ не е вярна и информацията, че Караганева е подписала нов договор за адвокатски услуги и че е нанесла щета. Според нея сега, когато министерството се бори да направи процесите прозрачни и законни, този медиен интерес им служи за нещо. "За какво - явно ще стане ясно след време", посочи министърът.

Тя беше категорична, че не се притеснява от проверки, а начинът, по който се изнася информация, която не отговаря на истината. Според нея е имало опити за удар върху военнопромишления контекст.

"Всичките инсинуации, които се опитаха да направят, не са от полза от никого. Всеки един опит да окаляме този бизнес ще ни струва страшно много средства", уточни Везиева, цитирана от БГНЕС.

Драмата с ДКК започна в понеделник, когато Съветът на директорите обяви отстраняването на Ваня Караганева заради редица нарушения, които успяла да извърши за краткото време като втори изпълнителен директор на компанията. Само ден по-късно принципалът - министърът на икономиката Даниела Везиева, поиска оставките на трима от директорския борд - Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска заради решението да освободят Караганева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 години
Още един балон на герб-комунисти се пукна,няма нищо вярно от изнесеното за Караганева,а тази каназирева сестра на бившия областен управител на Пловдив ли е,тя беше много близка с ДПС,но после премина в редовете на герб-комунисти.
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иска оставки на директори,освободили някой нарушил закона....това не е ли протекция...или само аз не разбирам. .......
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големи драми докато назначат правилните калинки от родата.
19
1
 
7
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Самоизяждане, канибализъм се почва в нашето"прекрасно" общество! Но когато става въпрос за пари(много), всичко е позволено!
18
3
 
2
 
! Отговори
Проверяващ преди 2 години
Хайде вкарайте малко инвестиции в образованието на писачите на статити, аман от глупории - "военнопромишления контекст".
17
2
 
7
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ВАЗЕЛИНОВА !!!!!!!!!
16
4
 
10
 
! Отговори
иво преди 2 години
АЙДЕ БЕГАЙ , КУКЛО , ОТ ЕДИН ДОЛ , ДРЕНКИ СТЕ !
15
4
 
25
 
! Отговори
ГОСТ преди 2 години
Като тръгна г-жа Везиева от Русе, бившите и колеги изпратиха в София - тава баница, буца сирене и буркан мед, белким не я върнат отново в образованието в Русе, че такива ги натвори там.
14
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Покрай този скандал видях кой ни е министър на икономиката. Иначе не бях обръщал внимание.
13
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Начи тая е оставила някакви хора на чело на държавна компания, които са извършили нещо незаконно. И при вече свършен факт и иска оставките, ами ако не беше фигурантка, трябваше това да стане преди да се извършат кражбите. Сега ти трябва да подадеш оставка защото си некадърна да взимаш правилни решения. Пак някой друг е виновен и пак служебните фигуранти са жертви на манипулация?
12
6
 
29
 
! Отговори
Ние преди 2 години
Тая другарка коя беше, не съм я чувал до сега. То и министерството и като нея - невзрачно, и не постигнало нищо.
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, това било то първодействието на промяната- кой да върти оружието. Бравос, всичко друго втасахме. Срамота.
10
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гебравите започват да падат. Същия номер, като с БСП - 5 години след паднаето им от власт,още се врътяха техни човечета по вважни постове.
9
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази другарка силно си противоречи. Уж новите искали да направят процесите прозрачни, но се уволняват хората, които са си позволили да осветят тези процеси. И това било "уронване на престижа". Щом оповестяването на истината уронва престижа, значи работата не е чиста.
8
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конституционният съдия Атанас Семов: Борбата е кой да управлява корупцията !
7
1
 
26
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Жалко това ли е пчтеното нс новите управляващи?
6
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросът е защо българаската икономика за трето тримесечие е с най-малкият ръст в ЕС 2,9%, а съседба Румъния е с над 9%?Отговори ни Везиева?
5
0
 
32
 
! Отговори
РАБОТА преди 2 години
...НА ЖУРНАЛИСТИТЕ Е ДА РАЗБЕРАТ КОЙ ЛЪЖЕ? НЯКОЙ МНОГО ЛЪЖЕ!
4
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъкмо членовете на борда на ДКК са постъпили отговорно, че са уволнили Караганева, която за два месеца прибира над 50 млн лв чрез подставени лица.
3
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ден преди мораториума и съвсем на изрповодяк кабинетът в оставка Борисов 3 продължи да вкопава свои хора на ключови позиции. Сменен и разширен е бордът на директорите в най-големия холдинг на Министерството на икономиката, въпреки че мандатът му изтичаше през май 2023 г.Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания (ДХК) е бил подновен и разширен. Тя управлява активи за стотици милиони левове." --- Ето че трябва още чегъртане, за да се спрат всички кранчета към чекмеджето!