ГЕРБ не е изключено да подкрепи Кирил Петков

В ПГ на партията всички депутати са ваксинирани
4 дек 2021 12:19, Елка Василева
88
ГЕРБ не е изключено да подкрепи Кирил Петков
Снимка: архив, БГНЕС

В новия парламент ГЕРБ тръгва по пътя на опозицията. „Ние се въздържахме в подкрепата на Никола Минчев за председател на Народното събрание, защото беше принципна позиция на групата. Който и да беше предложен, ние щяхме да се въздържим. Това е избор на мнозинството и не е наша работа да казваме кой да бъде председател”, обясни Радомир Чолаков от ГЕРБ пред Нова тв.

По думите му задачата на Минчев няма да е лесна. Обясни обаче, че от партията биха му помагали. „Струва ми се, че всички политически сили в парламента трябва да му помагат, за да възстановяваме парламентаризма. Той обаче ще има проблем с наслоените през последната година негативни отношения спрямо парламента. Те се дължат на обкръжението на президента и на лидерите на неговата политическа формация”, добави Чолаков.

Още по темата

Депутатът посочи, че от ГЕРБ, както всички, искат да има правителство, защото е време за това. Коментира и какво биха направили, ако Кирил Петков бъде предложен за премиер. „Време е да се поеме отговорност. Допускам, че може да гласуваме с „въздържал се”, не изключвам обаче и да го подкрепим. Ние ще бъдем конструктивна опозиция и не искаме да сме мрачни критикари”, заяви Чолаков.

Коментар дойде и за второто място, което ГЕРБ зае на последните парламентарни избори. „Причините са много. Със сигурност трябва да е имало умора от 12 години управление. Българинът обича новото, хубаво е да има такова. Всъщност, два пъти тази година му беше предложено ново. Единият път той избра грешно, но ново. Вторият път пак избра ново, надяваме се този път да е по-добре, макар, че съм скептичен”, добави той.

Чолаков обясни, че би искал новата власт да има „дълъг живот”, за да може да реализира намеренията си. „Те всъщност имат добри намерения и интересни виждания”, допълни той.

На въпрос дали от ГЕРБ биха подкрепили „Продължаваме промяната” за конституционни промени с цел сваляне на главния прокурор Чолаков обясни: „Конституцията беше променяна шест пъти, мисля четири заради съдебната система. И четири пъти беше направена грешка. Аз принципно съм против тези резки промени в Конституцията”.

Относно здравните мерки в парламента депутатът от ГЕРБ каза, че в групата на партията всички са ваксинирани. „Още в 45-ия парламент г-н Борисов даде личен пример, отиде и се ваксинира. И ние щем-не щем отидохме и се ваксинирахме всичките”, уточни Чолаков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Да им е сладко! преди 2 години
Ясно е, че някои от ГЕРБ яко са крали...подвиха главички пред Киро ментата, готови са й още бой да ядат от Рашков.
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
страшното е е ако извънпарламентарно подготвят 120+++ депутати да гласуват за Борето, че он зема да линее. никой не го пита " мълчейки по важните въпроси на създадента ситуация мислите ли как да таковата"
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Г-н Борисов даде пример и се ваксинира, и щем не щем се ваксинирахме"? Опа! Това значи ли, че вашата депутатка от Варна, която беше жива и здрава (помня като слон), само за три дни се "разболя" от КОВИД и почина, а не защото се е ваксинирала? Поне това беше официалната информация - починала от КОВИД! Е как човек за три дни се разболява и умира от КОВИД не ми е много ясно? Нека някой доктор ни го обясни, за предпочитане Ангел Кунчев!
65
2
 
4
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Ако направят тази глупост ще гонят Нинова по %
64
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ трябва да подкрепи махането на Гешев и Цацаран. И да пратят Боко в пенсия. Това е лакмусът дали смятат да вървят в правилната посока. Пардон, това е само сън!
63
6
 
6
 
! Отговори
ПРЕДЕЛНО ЯСНО! преди 2 години
Ама не само Кирил Петков, така всъщност ГЕРБ подкрепя и Радев, Нинова и Решетников. Следващата ви стъпка ще бъде да признаете, че и Крим е на Русия. След рестарта на АЕЦ Белене и безплатното строителство но Сръбски поток окончателно е загубено доверието на избирателите в ГЕРБ. След време, абсолютно е сигурно че Брюксел и Белият дом ще предпочетат не Бойко Борисов, а Атлантическия съвет на България да състави правителство...
62
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб са ясни те ще се откупят като хвърлят един двама на релсите...но какво ще прави депесето е въпроса. Туй е въпроса на въпросите.
61
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ подкрепя Промяната на Радев. ГЕРБ подкрепя борбата срещу ГЕРБ. ГЕРБ подкрепя Бойко Рашков. Скоро, ГЕРБ ще оттегли доверието си в Гешев и ще го свали от поста. Гешев ще бъде хвърлен, както хвърлиха министъра на пернишката вода.
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко и ГЕРБ ще се залепят за Четворната коалиция като пиявици. Само падането на Гешев ще отскубне пиявиците от властта. ГЕРБ са готови да станат *** на ПП срещу имунитет.
59
1
 
8
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
Страхът от Боко и ГЕРБ .....изцяло ги е превзел тия "новите"--НЕ ЗНАМ , КАК СПЯТ ИЗОБЩО!
58
5
 
3
 
! Отговори
Да ,бе...ха,ха преди 2 години
Боко ми се обажда , когато требва да се ваксинирам .....щото акъла ми е колкото, хапче вит"С"--КАТО НА КОМУНИСТИТЕ ..ха,ха,хаааааааааа....
57
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всички ни стана ясно, че за да те включат в листите на ГЕРБойко трябва да си ваксиниран. Това е и гаранция, че безусловно, сляпо и безмозъчно ще се подчиняваш на вожда. Той обикновено сутрин казва едно, на обяд противоположнто, а вечер трето напълно различно с първите две!
56
2
 
4
 
! Отговори
пак ГЕРБЕР... преди 2 години
ОСНОВНИЯ ПРИНЦИП НА САМБОТО Е "ПРОДЪЛЖЕНИЕТО НА УДАРНАТА СИЛА И ВАДЕНЕ НА НАПАДАТЕЛЯ ОТ РАВНОВЕСИЕ"........А УДАВНИЦИТЕ --- ВИНАГИ ИМАТ НУЖДА ОТ ПОВЕЧЕ ВОДА!НИЕ ОТ ГЕРБ--САМО ЩЕ ИМ Я ДОСТАВИМ....ХА,ХА,ХАААААААААА
55
2
 
5
 
! Отговори
реалист преди 2 години
До 51. Уфффф, това с откраднатите милиарди наистина вече става супер досадно и смешно. Постоянно някой го лангърка и никой не го доказва. Защото няма такова. А и хиляда пъти да го напишете все тая. НЯМА ТАКОВА.
54
4
 
7
 
! Отговори
гербер преди 2 години
ЗАЩО???? В коя нормална държава нарушител на Конституцията не е в затвора, а вие ще го подкрепяте? ЗАЩО???
53
2
 
9
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
Кире Триволта ше продаде и магистралите на Боко ...ха,ха,хааааааа....БОГ ЗНАЕ , НА КОЯ КАНАДСКА ФИРМА ЩЕ СИ ПЛАЩАТЕ ВИНЕТКИТЕ ....МОЖЕ И ДА Е НА "АЛБАНСКА"--ВЪПРОС НА ПАЗАРЛЪК ..!!!
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стана като въстанието на Петър и Асен едно време. После идва Иванко убиеца. После идва малкия им брат Иваница наречен гордо Калоян, обичан от народа. После идват рицарите начело с Балдуин, обаче идват и куманите и куманската съпруга Целгуба, която изневерила първо с Балдуин, а после и с племенника им Борил, но остава на престола. После престолонаследниците бягат в Киевска Рус и разбира се с нейна помощ си връщат трона. После следват сватбите на Иван Асен втори и най накрая и чумата и робството.
51
0
 
7
 
! Отговори
нема десно-нема лево преди 2 години
Заемите от 12-млрд./годишно ще се покриват от продажбите на "държавна и общинска собственост" , от канадския брокер--Кире Триволта , защото той само от това се е издържал в Канада и е специалист по продажбите!Нали вече продаде фабриката за ел-автомобилчета ....ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО ......ЗАПОМНЕТЕ!...."НЕМА ДА ПОЗНАЕТЕ БЪЛГАРИЯ , СЛЕД НАШЕТО УПРАВЛЕНИЕ" /...неговите думи../
50
0
 
7
 
! Отговори
Майора преди 2 години
До 54анонимС какво Петков е по добър от ГЕРБ и ДПС? С това че излъга за гражданството си , че нарушава законите и Конституцията и после се заклева в нея , че се мисли за почтен и дели хората на почтени и непочтени , че е наследник на партията фалирала три пъти страната и че получава пари от китайски милионери за Харвард и после страната да задлъжнее както към Китай има длъжници за 350 млд$ и длед това да си отиде? Бладодаря!
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо прилича на Беровото положение,когато обявиха по телевизора,че идеите остават същите,като предишните,но не бе минало много време от множеството промени от червени до сини и само по себе си не се усети в изговора накъде точно,но за всеки случай обявиха синьо и не много червено или направлението същото дясно,но малко в ляво.