Асен Василев: Съкращения за чиновници, край на заплатите в плик

Ще има таван за заплатите на шефове на болници
Обновена: 5 дек 2021 19:05 | 5 дек 2021 19:02, Александър Попов
383
Асен Василев: Съкращения за чиновници, край на заплатите в плик
Снимка: БГНЕС

Четирите партии, които водят коалиционните преговори, са стигнали до съгласие да бъдат намалени щатните бройки в държавната администрация с 15%, съобщи съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев пред bTV.

Това означава, че 30 000 чиновници ще бъдат съкратени.

Днес стана ясно, че министерствата вече са разпределени между четирите партии, като всяка ще излъчи министър и екип. Именно те ще трябва и да предложат кои щатове да бъдат закрити.

Основно това щяло да стане чрез елиминирането на едни и същи дирекции в отделните ведомства и използването на т.нар. споделени услуги.

Ще има промяна в заплатите на директорите на държавни болници, като те ще бъдат обвързани с минималната, която се дава в здравното заведение, което ръководят. Ако най-ниската заплата на санитар е 1000 лв. например, то тогава шефът на болницата ще взема 10 000-15 000 лева. Ако иска заплата от 100 000 лева, ще трябва да даде 10 000 на санитаря, посочи Василев.

Той разкри, че няма да се реализира искането на ДБ за намаляване на данъчните ставки.

"Отпадат данък уикенд и данъка върху лихвите, които са много глупави. Прие се да има много засилени глоби и криминализиране на плащането в плик. Когато се тегли кредит над 10 хиляди лева да се праща веднага към НАП", . Това каза Асен Василев от "Продължаваме промяната" в "120 минути" по bTV.

"Банките не подават такава информация в реално време към НАП. Искаме това да се случва в реално време и да се отреагира веднага. Ако видим, че има фирми, които всеки петък теглят по 50 хиляди лева, това дава ясен сигнал, че там стават нерегламентирани плащания. Там приехме ограничение, ако касата не излиза с 5 лв. да не се слага глоба. Да се увеличат ваучерите. Малките фирми може да не плащат кеш, а да плащат с ваучери", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още по темата: Асен Василев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
3
 
2
 
! Отговори
lu преди 2 години
До хммм, по-малоумно предложение не бях чел... Пълни глупости!
330
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще видите след време,че и тези са същите като предишните.
329
6
 
10
 
! Отговори
хммм преди 2 години
Добре, но нека имат и забравана да работят на държавна работа в срок от 5г. например. Защо ли? Защото при съкращение на държавен служител, същият ще получи до 6 брутни заплати + неизползвания си платен отпуск. По груби сметки ако средната заплата е 1800 това 10800 лв. от обезщетението + 2-3хил. от отпуската. Да не стане така, че даден служител ще го съкратят, ще прибере 13-14хил. лв и след два три месеца на борсата ще се появи пак на държавна служба другаде...
328
2
 
2
 
! Отговори
ГЕРмнияБъл преди 2 години
Полковник Вандов, му бил дядо.
327
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който бъде съкратен, без да е виновен за нищо, нека с роднините си кълне Василев и другите съсипатели на човешки съдби... тия само господ може да ги оправи ей го я как клетвите стигнаха гербестата шайка. Ако някой е корумпиран уволнете го дисциплинарно. Иначе си гербеста патеричка Василев.
326
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ си играе отлично играта а Василев или е техен агент или се е яко заблудил. Ако сега направи съкращения в държавната администрация, шефовете-калинки от ГЕРБ с удоволствие ще съкратят всички опозиционно настроени на ГЕРБ в държавната администрация а това са 70 процента. Така Василев съкрати 70 процента за да обслужиш изцяло Бойко Банкянски. А и недейте да му проверявате десет милиарда корупция годишно ИСТИНСКИ ГЕРБЕР СИ ВАСИЛЕВ, не случайно беше послушко-министър на Плевнелиев и Борисов!!!
325
2
 
1
 
! Отговори
САМОУБИЙСТВЕНО! преди 2 години
Петков, Корнелия, Атанасов, Христо Иванов - с тоя ли Роско Босков министър ще управлявате... ама че то все едно Бойко си е на власт... а човека прави всичко възможно да настрои хората за да гласуват за ГЕРБ след няколко месеца, когато ще хвърли кърпата и ще разцепи Продължаваме промяната. ТОВА Е ОТМЪЩЕНИЕТО ЧЕ ДЪРЖАВНАТА АДМИНСТРАЦИЯ И ПИСНА ОТ ГЕРБЕСТИТЕ КАЛИНКИ И ГЛАСУВА СРЕЩУ ГЕРБ НО КАЛИНКИТЕ ОСТАВАТ НА ШЕФСКИТЕ МЕСТА И ТЕ ЩЕ СЪКРАТЯТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА. САМОУБИЙСТВЕНО!
324
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебния Близнашко-Плевнелиев министър Асен Василев отрано започва да си покзва гербестата същност и гербестите задачи, които ще изпълнява, за да взривява отвътре правителството и да връща гласовете за ГЕРБ защото 70 процента от държавната администрация и роднините не гласуваха за ГЕРБ. съкращенията на василев са поръчани от СИК-банкя. ТОВА ЛИ ТИ Е ПРОГРАМОТА ВАСИЛЕВ АМА ЗАЩО НЯМА МЕРКИ СРЕЩУ БИВШЕТО УПРОВЛЕНИЕ А ТРУПАШ ГЛАСОВЕ ЗА ГЕРБ?!?!?!
323
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агентурата на ГЕРБ в новото правителство от първия ден започва да работи да се върне ГЕРБ на власт, първо ще правят правителството на некадърно а пасле ще излязат от него с купените от ГЕРБ министри и депутати. ГЕРБЕРИТЕ СА ПОЛОВИНАТА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА, ЦЯЛОТО ИТН И ОТДЕЛНИ ДИВЕРСАНТИ ОТ БСП И ДБ. Съкращенията на държавните служители са поредната поръчка на ГЕРБ, целящи да накарат държавните служители да гласуват за ГЕРБ и ТИКВИТЕ ДА СЕ ВЪРНАТ. ВАСИЛОВ - ОСТАВКА, МИНАВАЙ КЪМ ГЕРБ ОТКРИТО.
322
1
 
3
 
! Отговори
харашой преди 2 години
Кокорчо не е ли обратен?
321
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предсмъртния вой на ГЕРБ-ДПС е неистов. Кълнат като за последно, светът щял да свърши едва ли не. Да ще свърши за Гербавите калинки в държавната администрация.
320
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв рев, бре аз повече няма нужда да работя - оправяйте се вие и под строй под заповедите на Радев и неговите пудели.
319
3
 
13
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Реват комунистите от герб, че ще ги изгонят от заплатополучателски позиции и ще ги карат да работят! Мъка, ромска мъка е обхванала герберите! Свикнаха всеки некадърен роднина да го тикат на държавна служба където да чопли семки и да взима заплата. Уволнете не 30, а 60%! Оставете само тия които работят! Всичко с КПД на камък да се уволни веднага!
318
3
 
4
 
! Отговори
koko преди 2 години
Трябва да махнат и бордовете, бая пари за здравеопазване и пенсии ще останат. Освен това при отпускане на помощи за безработни да се постави таван на заплатата 2000лв
317
3
 
6
 
! Отговори
67809те преди 2 години
Ако искат да се събират данъците,да се преквалифицират тези хора и да взимат хубани заплати,за да се събират данъците и да се следи за измами по фирмите,които толкова години са в схемите и сега ще опитат да оцелеят в измамите.Затова са необходими хора,вижте Дания,където всеки 3 -ти е държавен служител и събира данъци и прави проверки.Така се прави,с хора.А относно пликовете,нека се помисли преди това за хората с кредити,които изнемогват и гладуват децата им,заради ЧСИ мафията и лобитата на банки
316
6
 
5
 
! Отговори
Не нада! преди 2 години
Точно така, подготвят списъците на предполагаемите симпатизанти на Герб и с 15% кръц, а после тайно и полека слагат новите калинки.Нищо ново под слънцето.Само *** ще да си да си мислиш, че идеята е друга.Ако ще да е реформа верният % е 50%,ама тогава ще ударят и тези калинки на тройната коалиция, на БСП, на Костов, а не трябва.Стържете и къртете неразумни, че да има какво да стържат тези след вас.Перпетуум мобиле.Газ, а за народа хляб и зрелища, преоблякъл се Илия пак у тия. 10% командорат 90
315
9
 
11
 
! Отговори
Дежавю преди 2 години
Казват, че случващото се в България е фашизъм. Не знам дали това е правилното определение, но със сигурност може да се нарече Ердогановщина, а Радев българският Ердоган. Същият стремеж за еднолична власт, нетърпимост към опонента, крайни и репресивни методи на управление, преследване, мания за велкчке, диктатор, алчен и безкрупулен. Кое от тези не се случва в южната ни съседка и не е вярно за Радев. Никак не е случайно това повторение. 500 г. двата народа живеят под гнета на Султана безропотно.
314
4
 
0
 
! Отговори
Колио преди 2 години
До ИСТИНАТА 320И като ги съкратят, НПО са готови,които ще ги заменят,какво против имаш в пароте в брой?Нима имаш против свободата си????Като гладно куче ще виеш невеж,прости им господи те незнаят какво правят.
313
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези двамата и тях Корнито ги хвързулна, но те явно не са били в България и някои факти им се губят, ахахах ще се скъсам от смях, на следващите изборите ще последват ИТН защото наивниците гласували за тях са вече бесни.
312
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми харесва амбицията,енергията и тази надежда ,която ни дава тези млади хора.Пожелавам им здраве,сила и нестихваща енергия !Успех млади хора!