Ясно е коя партия кое министерство поема, ПП зад Василев, Рашков и Денков

Кирил Петков е предложението за премиер
242

Нямаме разногласия кой кое министерство очаква. Всеки един министър ще трябва да работи в рамките на коалиционното споразумение. Затова е важно всеки един министър да си дойде с екип, заяви пред БНР Кирил Петков.

Всяка партия ще отговаря за министерството, което поема и ще определя заместник-министрите. Очаква се до средата на седмицата да е готово коалиционното споразумение между четирите партии, а кабинетът да е готов в края на идващата седмица или най-късно тази след нея.

В споразумението няма да има имена на министри, но ще е ясно коя партия за кое министерство ще отговаря.

"Ние от "Продължаваме промяната" няма да изискваме от тях кои да са конкретните кандидати, но ще изискваме резултати. Моята задача ще бъде, ако аз бъда премиер, че тези задачи се изпълняват", допълни Кирил Петков.

"Ние ще дадем кредит на доверие на нашите коалиционни партньори, където също сме се разбрали. Още по-опасно стъпване настрани от нашата политика, няма да има чадър, независимо от коя коалиционна сила те идват. Законът и аршинът ще бъдат еднакви за всички", отсече Петков.

ПП ще подпише коалиционното споразумение поотделно с всяка една от формациите, посочи Петков.

"Синхронът се координира от мандатоносителя. Ние предлагаме да имаме съвет на експертите по теми и когато един проблем не може да се реши на експертно ниво, той да се качи на лидерско".

Той потвърди номинациите на ПП за министри на финансите, на вътрешните работи и на образованието - Асен Василев, Бойко Рашков, Николай Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако доверието е капитал, то киро е милиардер!
179
1
 
1
 
! Отговори
? ? ? преди 2 години
АМА ВЕРНО ЛИ КИРЕТО Е С ЧУЖДА САМОЛИЧНОСТ?
178
1
 
1
 
! Отговори
Как Сийка преди 2 години
Трябва да сте много доволни - али си гио избрахте ?! ВЗЕМИ ЕДИНИЯП-УДАРИ ДРУГИЯ !!! ПОСМЕШИЩА !
177
1
 
2
 
! Отговори
Кирчо преди 2 години
Пък ако недостигат министерствата ще отворим още две ако трябва и повече. И още 7/8 вицепремиера ще назначим. Нищо че обещах да съкратя държавни служители и да няма вицепремиер ( само един).
176
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой предложи Бойко Рашков? Кой, кой, кой?
175
1
 
6
 
! Отговори
ГУГАЛО преди 2 години
Толкова алчен за власт човек
174
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май не е четворна коалицията, има си пети елемент с едни дълги, дълги ченгесарски ръчички.
173
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо разпарчетосаха властта и тая радост у Нинова и други дребни феодали не е на добре. Дано да има някаква координация и кой да им дърпа юздите. Вероятно Радев ще е бекъп на Кирето и ще му набива канчето ако много зяпа в тавана и изпусне мераклиите около него.
172
3
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Чашков ще бори корупцията! Наздраве! Сипи, ако нема, донеси!
171
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Денков????????? Не видяхте ли, че тоя дедо е тотално неадекватен и НЕ СТАВА ЗА ТАЗИ РАБОТА!!
170
9
 
22
 
! Отговори
Доктор Хук преди 2 години
Престъпник за премиер,Тежко и на Майка България,червен прокурор начело на МВР,крадец доказан ,министър на финансите и итн,то значи и така на татък
169
3
 
12
 
! Отговори
Лап лап преди 2 години
Нямат време да учат нови как да пипат, направо си слагат изпедепцани. БСП в земеделието и социалното -м-м-м-м, Асенчо - финансите - о-о-о-о-о, фарма търговка - в здравеопазването - хам-хум...
168
5
 
12
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 2 години
Най големите развъдници на корупцията и бюрокрацията са всичките тия партии и техните членове борещи се единствено за Кокала....То са обещания, то са сладки приказки, вече 31год.
167
4
 
22
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 2 години
Откога Комунистите почнаха да разбират от Земеделие и Туризъм??? Нагледахме се на Червeни .***. за 30 години и айде пак. Каква Промянa Господа е това ?? Точно Чeрвенитe Бетонираха Чернoмoрието. Аз не съм гласувал за БСП пак да ме управлява.
166
2
 
3
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
Подкрепят ли ме, разстурям всички партии и закривам всички министерства....Вместо министерство на земеделието, действащи лаборатории за оценка контрол и лицензиране на селскостопанската продукция....Вместо здравно министерство, конгломерати от болници и специализирани клиники със собствен контрол и управление....Имам и много други идеи които ще борят корупция и бюрокрацията в нашата Родина
165
3
 
15
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 2 години
По Селата всички Земеделски Барони и Кооператори са Червени! Комунисти и Милиционери. И те ще се борят с Корупцията???? ХАХАХАХАХХАХА Клекнахте яко и то това съм сигурен че е било ясно много месеци преди това. Защото Червените Барони като оня от Добруджа, който говореше за кюлчетата на Бойко, те го свалиха а не Кирчо!
164
3
 
16
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 2 години
Точно БСП ли ще се Бори с Корупцията ???? Господинчо ? Вчерашни ППППапагалчета със зелени човки. Наредихте се и вие за Порцийка с Големи Лъжи за Нулева Корупция и после Оппп клекнахте на Комунистите.
163
3
 
16
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 2 години
До +- Ти си пусни отпреди една Седмица как Кирчо лъже че щели за всяко министерство да изберат най-добрия и най-можещия. И дума нямаше че ще делят министерствата като Баничка с късметчета.
162
3
 
17
 
! Отговори
Гроби Таласъмо преди 2 години
Българио, Българио, направиха от тебе Баница....
161
9
 
6
 
! Отговори
+- преди 2 години
А какво предлагат г-н БГ гражданин ,на кои да се даде земеделието ...там е такваз корупция с тези субсидии и еврофондове ,че е трябва да се поисчисти "боклукка" ...Вие защо рИвете като заклан пръч във форума против новото правителство...какво губите ...субсидии ,еврофондоФете няма да участвате ,щото вашият човек отГЕРБ ще са били шута или е отДПС...))