Кирил Петков: Новият кабинет - готов до края на следващата седмица

"Продължаваме промяната" не се страхува от проверки, заяви той
5 дек 2021 10:20, Петя Славова
160
Кирил Петков: Новият кабинет - готов до края на следващата седмица
Снимка: БГНЕС

До края на следващата седмица ще имаме кабинет с имена на министри. На това се надява лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

По думите му, предстои да се разпишат всички обсъдени политики, като когато коалиционното споразумение бъде готово и одобрено от всички коалиционни партньор, тогава ве че ще бъде представен кабинет с имена.

Кирил Петков бе категоричен пред bTV, че най-важното е да се изчистят политиките. След това всяка партия ще предлага номинация за министър за конкретните политики и сфери, като този министър ще има възможността сам да избере екип, с който да работи.

Още по темата

"Ще изискваме изпълнение на политиките. Ако не се изпълнят, ние ще качим този разговор на лидерско ниво за обсъждане дали този човек е подходящ за поста си. Отговорността ще се носи от коалиционните партньори", добави още лидерът на ПП.

Той смята, че новият кабинет е възможно да положи клетва още следващата седмица, но по-реалистично ще е по-следващата.

"Министрите ще отговарят за задачите, които обще сме си поставили за България. Няма да има по никакъв начин свободата да се излиза или да не се справят с тези задачи. Няма да има никакви политически чадъри за всеки, който режи да се стъпи настрани от правата линия. Всеки ще бъде подложен под най-строгата сила на закона", допълни той. Според него това няма да доведе до монопол в отделните сектори, тъй като всеки ще подлежи на проверка.

"Една от първите задачи е КПКОНПИ да получи разследващи функции", допълни Петков.
По думите му, при изминалите преговори, единствената тема, по която е имало съвсем леки притеснения е бил държавният бюджет. Кирил Петков отхвърли информацията, че Корнелия Нинова от БСП у обсъждана за председател на парламента или това, че й е обещан ръководен пост.

Той призна, че смяната на главния прокурор ще бъде трудна. "Нямаме конституционно мнозинство. За смяната на главния прокурор и на ВСС се изисква конституционно мнозинство. Без подкрепата на ГЕРБ няма как това да се случи", обясни лидерът на "Продължи Промяната".

Петков заяви още, че коалицията няма да се откажат от смяната на главния прокурор и това ще бъде дългосрочен приоритет.

"Казусът с ДКК се случи в последните три месеца, но видях, че моментът, в който това излезе гръмко, беше като част от политическата атака", обясни той и категорично заяви, че неговата партия не се притеснява от проверки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
5
 
! Отговори
Хак да ни е! преди 2 години
Остап Бендер ряпа да яде пред Кирчо ментата и Асенчо крадеца. Слави и Тошко Африкански млъкнаха като нас. рани
119
0
 
3
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Щом Петков ще е главен жрец, майната ни на всички живи. Ще ни дерат голи и живи.
118
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нелегитимно правителство, от тарикати и стари муцуни, на мракобесната ДС, и руската БСП, четвърта политическа сила. Дошли на власт с манипулиран вот и ниска избирателна активност.Почтен човек, не би се чувствал комфортно в креслата им, камо ли, да си прави селфи, като тях.
117
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тарикатите ще се задържат на власт, колкото и чалгарите. Нека се порадват, да си направят снимки, това ще им е. Бъркотията след тях, ще се оправи трудно.Но, както винаги, обикновените хора плащат за капризите, на децата, на комунистите и техните лакеи.
116
1
 
23
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Давай, Кирчо, давай по-бързо, че се задава финансова зимна виелица от ЕС и Европейския съд. Решили са да ви секнат фондовете, щото според тях политическите разигравания в България говорят за несериозна държава и калпав бизнес партньор. Да видим тогава чорапният екип откъде ще взема заеми и с каква лихва.
115
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПП не е регистрирана. Това е парадокс. Партия нерегистрирана да спечели изборите е свръх ненормално.
114
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков е попълнил декларация за гражданство с невярно съдържание, през приятел, нотариус. Назначен е в нарушение на конституцията. Незнанието на закона, за което твърди, не го оправдава. Това се отнася за всички. Какъв премиер ще е, щом не знае законите на България?
113
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдааа.... сега се пече на бавен огън. Къкрят министрите в собствен сос. Може да пуснат турбото и да ги сготвят набързо, но са избрали рецепта вретено на шиш.. чеверме министри със сос будалаа.
112
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 125По принцип ние като народ се хилим на смъртта, стига да не ни достигне нас :) За изгорелия автобус немаме вина, искаше ми се да намеря такава, но не открих :) Виновен е македонския шофер, ние немаме вина нито с пътища, нито с нищо :))
111
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЧК (Български Червен К.омунист) събира хуманитарна помощ за Кирчо и Кокорчо.Два бойни самолета Спартан са натоварени с валериан.Утре ще кацне и още един Спартан с валидол.Нямаме четвърти Спартан за момента - за това започваме да събираме пагони за бъдеще.Откъснете пагон-спасете България!Изказваме благодарност на Х.ейтър Радев за удоволствието да изпратим хуманитарна помощ и да спасим ръчичките на трите маникюристки, където си чупиха ноктите да пишат против генерал Борисов.ЧНГ 2022!
110
0
 
11
 
! Отговори
до 122 преди 2 години
Исках да напиша Хилят се като напушени. Тези хора нямат усет за нищо и най- вече нямат чувство за емпатия. Потресен съм от наглостта на политици, които над 30 години въртят и сучат да са в системата на заплати. Вече им казват НОВИТЕ.
109
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кабинета е готов другата седмица. Избират му завески.
108
0
 
7
 
! Отговори
до 122 преди 2 години
Така е. Дори върнете се на записите където е Янев на магистралата на метри от изгорелия автобус и ще видите Янев как се хили като зелка с онази едрата шефка на пътното с дънките където ходи като ***. Хибят се като напушени. Тези хора нямат усет за нищо и най- вече нямат чувство за емпатия.
107
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прибирането продължава ПП с широко ококорена усмивка.
106
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тропосаха набързо България благодарение на фирма, свързана с бившия шеф на Мосад Дани Ятом, воювал срещу джихадистите, правела кампанията на ПП?
105
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да забравя този как се майтапеше и цвилеше усмихнат в деня на катастрофата на Струма. От 100 км. си личи алчната му социопатична жажда да управлява, менажира и величае колко е велик. Киро, не става така брат само да дърпаш лостовете - трябва всеки ден сутрин в пет до късно вечер, няма събота неделя. Ама на родени като този със сребърна лъжичка *** му обяснявай.
104
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква прилика между стария и новия наместник на говеждите господари в територията България.И двамата са изключително тъппи и неграмотни.Дори българската граматика не са я научили.Но овчето стадо си заслужава съдбата и трябва да изпие докрай горчивата чаша.Първи по традиция го отнесоха пенсионерите,на които Кокорчо(един отвратителен червей)им спря добавките.Да се готвят и останалите.
103
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По принцип в БГ требва здрава ръка, не крадлива като на Кирчо :))) Тез никой не ги знае у свето, обаче си мислят че правят стартъп, или некакво такова животно, дето не вирее в БГ :)))) Ходил съм на Запад, също в САЩ, познати са ми приомите от "харвардчетата", ако не се осъзнаят какво правят, ДС ще ги елиминира, както и ги издига сега, требва много да внимават с работите :))
102
9
 
1
 
! Отговори
nikolov преди 2 години
До БГ?Що не отидеш ти да застанеш там да те видим тебе как ще четеш, реdaл завършен
101
1
 
12
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Щели да ви оправят, чрез ново поколение с млади хора от калибъра на Бай Рашко Пияндето. Шекспир е казал: "Колко красива изглежда на пръв поглед лъжата." Изборите свършиха. Чакайта следващите!