Кои постове в управлението са ясни и как ще изглежда бъдещият кабинет?

Днес се очаква бъдещите коалиционни партньори да постигнат споразумение
5 дек 2021 10:05, Петя Славова
67
Кои постове в управлението са ясни и как ще изглежда бъдещият кабинет?
Снимка: БГНЕС

Днес се очаква да има постигнато споразумение между бъдещите коалиционни партньори в новото правителство.

 "Продължаваме промяната", БСП ,"Има такъв народ" и "Демоктратична България" са вероятните партии, които влизат в управлението на страната. Очаква се всяка партия да има по един вицепремиер, обявиха лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев.

Още по темата

Очаква се тази вечер да е готова чернова на коалиционното споразумение. Документът трябва да бъде одобрен и от ръководствата на партиите, за да се стигне до подписването му, съобщава БНТ.

Консултациите за кабинет ще са два дни, Предполага се, че Кирил Петков може да е новият премиер на страната.
Асен Василев се предполага да е вицепремиер и министър на финансите. Разбра се също, че новата формация ще предложи служебния министър Бойко Рашков да продължи работата си във вътрешното министрество.

Очаква се и Николай Денков да запази поста си в образованието, защото преди дни желанието за съвместна работа в следващо редовно правителство беше потвърдено и от двете страни. Имената на всички кандидати за министри в новия кабинет вероятно ще бъдат обявени другата седмица.

Василев и Петков посочиха, че структурата и състава на Министерския съвет все още се уточняват с партньорите от другите три формации.

В петък Асен Василев заяви пред "Панорама", че очаква  новото поколение в политиката да подреди държавата.

"Силно се надяваме, че ще успеем да изкараме 4-годишен мандат", заяви той. Целите според него са да се спрат течовете и корупцията, както и да се овладеят енергийната, здравна и политическа криза.

Също така приоритетно ще се работи да се вдигнат доходите в страната и да има икономически растеж.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
До стоян Тоя прогнозира смърта. Честито .
48
10
 
8
 
! Отговори
Неподкрепящ никого преди 2 години
Напред момчета! И после "стягам багажа и дим да ме няма"! Ама първо ще ви оправя вас, после себе си... Ние този филм за трети път го гледаме, не сме толкова ***. Ако искахте промяна наистина, трябваше всички партии да участват в правителството. Тогава можеше и да ви повярвам...
47
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Денков да си заминава, не направи нищо за образованието, докато беше министър. Само се оправдава и променя мнението си по 3 пъти на ден, същият като ББ. Отделно влуди цялото съслови с *** си заповеди, които в 98.9% от случайте са неизпълними в родните условия. Кипи безмислена бюрократична дейност главно на хартия.
46
3
 
19
 
! Отговори
Валерия преди 2 години
Спецовете по приватиэатция са отново на ВЛАСТ!!!:)))!!
45
3
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
б рашков пеканов и в комитова в новото правителство сдс кацаров вън
44
0
 
3
 
! Отговори
you преди 2 години
До до гербераститеМного си заблуден.Случайно да си чул да има оседен ефективно политик,депутат или някой на държавна службичка с пет заплати накуп
43
16
 
10
 
! Отговори
стоян преди 2 години
Съд и затвор за гербаджийските крадци.Това иска народа.Да го има в предвид всяка следваща власт.
42
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пeдoфuлът Денков се провали. Махайте го.
41
12
 
16
 
! Отговори
Лъжлив Съби преди 2 години
Остави това, ЛъжиКирчо, кажи кога са следващите избори. Имали сме вече Виденово правителство, всички знаем как свърши.
40
10
 
25
 
! Отговори
Смях преди 2 години
Приоритет щели да бъдат спирането на корупцията и течовете... А африканските доходи на народа? А жестоката инфлация, която е на път да прерасне в хиперинфлация? Или тези неща не са важни? Важно е това, което се крало от предишните, сега да ктрадете вие... Господ да пази България!
39
29
 
18
 
! Отговори
до герберастите преди 2 години
Още ли не сте разбрали, че опг гроб отива на политическото гробище. Толкова ли е трудно да погледнете 15 години назад и да видите съдбата на еднокнижника и шайката му? Разбира се няма да е безнаказано, тепърва ще се среща с бай Ставри.
38
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Младички, зеленички. Въпросът е колко ще слушкат западните господари. Ясно е, че от нас почти нищо не зависи за цялостния просперитет на България.
37
11
 
19
 
! Отговори
машинист преди 2 години
Гласувахте за машини - на ви машинна промяна сега. ***. Сърбайте си попарата сега и здраве да ви е.
36
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонименПромяната е по-важна от това кой краде и кой не.
35
28
 
20
 
! Отговори
За България преди 2 години
За първи път в историята на България се случва да видим преговорите за коалиция на живо. Да се обсъждат политики , а не тайно някакви хора да си договорят разни постове , дори и нищо да не разбират от сферата! Това сигурно много дразни крадливите, корумпирани душици :). Не виждам друга причина да не се даде шанс на тези амбициозни и интелигентни хора.
34
11
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Голяма мистерия. Борисов крал милиарди всяка година , а имаше за всичко и всички.Заплатите се увеличаваха , инфлация 1-2%, кредитен рейтинг на държавата висок,външен дълг-25% от БВП( трети най-нисък в ЕС). Сега след като Борисов не краде и милиардите са налични , се теглят нови милиарди за запушване на дупки, които се появиха след спиране на кражбите и външния дълг премина 40%. Наистина това е най-голямата мистерия в българската политика. Моля някой ако е способен да обясни това
33
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой им е обещал на тия момчета и момичета, че няма да ги закачат, каквито и закони да сгазят, стига да си изпълняват задачите. Човешките права вече са на заден план, преследването по политически причини вече е ОК ако е срещу определени партии. Гарантирано от Рашков. Ако ПеПетата си го сложат за шеф на МВР, можеда се каже, че тръгват смело по тънкия лед и скоро ще се видят от другата страна на протеста.
32
3
 
9
 
! Отговори
до 27 преди 2 години
Абсолютно всички глyпаци "разсъждават", като теб...
31
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корупцията съществува абсолютно навсякъде по целия свят и никой... не е успял да я неутрализира... В болшинството случаи бюрокрацията... е в пъти по-вредна от корупцията.
30
3
 
14
 
! Отговори
кир киряков преди 2 години
До АнонименДа се надяваш тоя вехт комунист да изкорени корупцията е малко глуповато баце!