Асен Василев потвърди: Всяка партия ще има вицепремиер

Заложен е 4-годишен мандат, категоричен бе готвеният за финансов министър
171
Асен Василев потвърди: Всяка партия ще има вицепремиер
Снимка: БГНЕС

Всеки участник в бъдещото коалиционно управление на страната ще има вицепремиер, потвърди съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

"Ще има и вицепремиер, който ще отговаря за ефективното управление, общо ще бъдат 5", подчерта готвеният за финансов министър, цитиран от БНР. Той даде да се разбере, че "Продължаваме промяната" ще имат общо двама вицепремиери, а останалите участници в бъдещата коалиция – по един.

Още по темата
"На финала се разбрахме всяка партия да има свой съветник в министерствата, за да не се получава този партиен феодализъм, за който вчера "Демократична България" предупредиха".

Василев уточни, че все още не е мислено как точно ще се случи подписването на споразумението, но това трябва да стане вероятно до края на седмицата.

"Заложен е 4-годишен мандат", каза още Асен Василев.

По-рано Калина Константинова потвърди, че е едната от номининациите за вицепремиер на "Продължаваме промяната". Става дума за вицепремиер на ефективното управление.

"Да, аз съм кандидатът на "Продължаваме промяната" за този пост. Но всичко това би било редно да получа покана след подписване на коалиционното споразумение от всички коалиционни партньори", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП =шарлатаните пак лъжат.
144
0
 
1
 
! Отговори
Убав преди 2 години
Супер Марио!
143
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За всички телета ще има цицка.
142
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такава простотия от устата на мин.Василев не очаквах да чуя! Кабинетът трябваше да бъде експертен, а не политически, а вие го напълнихте с клесавци и те не само че не могат да си вършат работата, а и непрекъснато ще се карат! Спомнете си МОСВ: нито Н.Димов беше експерт по ООСВ, нито вицетата К. и Кр.Ж. Като оставиха язовир с над 20 млн.м3 без вода, първо спецпрокурорите арестуваха Димов, но той не знаеше нищо, същото стана и с Живков, а Н.Кънчев беше от ГЕРБ и му се размина.Сега ще стане същот
141
1
 
5
 
! Отговори
ПО-ПО-НАЙ преди 2 години
И за нас - обикновените зрители остава да наблюдаваме, не - по-точно да спонсорираме новото реалити на кабинета - "Кой е по-по-най вице". Така никой няма да е отговорен за батака, който предстои. Всеки ще сочи другия, че това е в НЕГОВОТО министерство или, че той много иска да направи, ама другия му пречи и го спира. ПОДИГРАВКА с ПРОМЯНАТА.
140
2
 
3
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
От всяка партия по един вице премиер,във всяко министерство по един съветник от другите партии-това не показва ли прословутото недоверие между тях?И какъв 4-годишен мандат?Очакването ми е,че до пролетта на 2022 ще се изпокарат и,че ще има нови предсрочни избори,на които аз пак няма да гласувам.
139
2
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Къде сме тръгнали с комунисти правителство да правим???
138
1
 
4
 
! Отговори
Честито! преди 2 години
ПП - кое от всичките отговаря на абревиатурата? Променяме програмата, Подменяме промяната, Пунтираме промяната, Променяме приоритетите .... кое.Следващите направо да обявят и по един премиер за всяка партия и така ще се разберете още преди изборите.
137
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПП ги е страх да си поемат отговорноста, затова дават министерски кресла навсички. Ще има нова заеми докато свършат парите, след това пак нови избори и така ще се " управлява" тази територия .
136
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом като всека партия ще е с министър, всека партия ще е с вицепремиер от това правителство нема да видим хаир.
135
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 30 години кой ли не си прави какви ли не опити с нас , дойде времето и на конската глава и дон Кокорио ,но тия двамата *** и чужди слуги ще ни унищожат без изобщо да се замислят !
134
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ето защо уволниха 15 хиляди души от администрацията - трябват им 5-6 вицета, които да взимат по 12 хил редовна заплата и още 30 хиляди в бонуси. Ех че промяна.
133
1
 
9
 
! Отговори
+++ преди 2 години
Всяка партия с вице.Явно сме много богати,щом можем да плащаме заплати на един вагон вицета.А иначе съкращения в администрацията.Първо махаш хигиенистката, после домакина,след това деловодителката,после идва ред и на някой техн.организатор и най накрая този с ТЕЛК-а защото видиш ли ти той е сложен само да запълни квотата за хора с тайни увреждания.И при администрация от 50човека стана съкращение с 10%.Никой не говори за сганта в министерствата и агенциите там са богопомазаните.Лъжа и популизъм.
132
1
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Интересна работа са дрогарете комунисти. При Боко, при който цените бяха 3 пъти по-евтини на всичко по цял ден пишеха: "НАРОДЪТ НЯМА КАКВО ДА ЯДЕ", "УМИРАМЕ ОТ ГЛАД", "ЗАПЛАТИТЕ НИ ПОСЛЕДНИ В ЕВРОРА"....Е, сега вече не пишат такива работи, значи при новите, по-високи цени им е по-добър живота и са има направили заплатите и пенсиите европейски :))) Така го виждам тяхното мълчание сега при тези, харвардските черепови фигурантчета
131
1
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ехааааа, така съкратиха администрацията, че от един вицепремиер при Боко, тези некорумпираните промянаджии сложиха ПЕТ :))) А няма ли пак да си качат заплатите? Служебното на Фигуранта още първия ден ги направи на 10 000лв, тези като се доразберат за четворната коалиция и заработят е редно да ги направят колкото на Фигуранта, поне 15 000 :))) Голяма пародия е тази държава. Ама е весело, като имаш кинти да гледаш отстрани какви ги вършат и как бедните комунисти се гърчат от хвръкналите цени
130
2
 
5
 
! Отговори
Lora преди 2 години
Иначе щяха да намаляват администрацията. А за всички нови позиции и министерства които създават - колко нова администрация ще е нужна. Само прах в очите на хората, иначе важно е всички да могат да седнат на топло и да се облагодетелстват.
129
0
 
7
 
! Отговори
Край преди 2 години
Това е нищо бе - зам. председателите на народното събрани са 7 /седем/.
128
1
 
11
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Всеки тунеядец с министерски стол. Тройната коалиция ще ни се стори като дребна невинна приятелска закачка. Рашков с 19 апартамента а Цвъ.Цвъ. жив го изядоха за 1. Цвъки някак си се оправда ама Рашков още мълчи. Ама и той смотолеви като Цвъки, че са по сватоство. Демек на тъщата. Промяна не може да има ...
127
0
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 138 преди 2 години
...в МЕТАвселената на Цуки.Произвежда пушек та пушек се вдига .
126
0
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Продължаваме простотиите няма да се спрат пред нищо,докато не изпълнят заветите на т.н. президент,а именно под прикритието на остарели вече във времето лозунги да продъл жи узурпирането на властта в страната за кефа на царя "слънце " ... Долна работа !!!