Още няма имена на министри, последни детайли по споразумението

За Нинова НС трябва да се занимава с цената на тока и пенсиите
132
Още няма имена на министри, последни детайли по споразумението
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Получихме един вариант на коалиционното споразумение тази сутрин. В него има нанесени някои корекции от предишния. Тепърва след като приключи парламентарният ден, ще се запознаем с него, работните групи отново ще го прегледат по политики", лидерът на БСП Корнелия Нинова в Народното събрание.

"Говорих с колегата Кирил Петков и се разбрахме, че след като го видим във варианта, който са го изпратили, ще се срещнем с него и с г-н Василев, за да го обсъдим, така че нещата вървят по график", каза още тя.

Още по темата
По думите й предложенията за имена ще се разберат след като бъде финализиран писменият документ-споразумение.

"Винаги сме казвали едно и също – първо споразумението и политиките, черно на бяло, изчистено окончателно, след това постове и имена", обясни Нинова.

"Никога не е обсъждано Министерство на държавните предприятия, това беше някаква фалшива новина или интерпретация, винаги в обсъжданията по ресори е ставала въпрос за Министерство на икономиката", допълни Корнелия Нинова.

Тя обясни, че до този момент е решено "Продължаваме промяната" да подписват споразумението отделно с всяка една от партиите в коалицията, но добави, че ако се стигне до общо подписване, то би било по-добре.

"Още от началото на воденето на разговорите ние заявихме позиция, че е хубаво да има обща лидерска среща, всички да седнем едновременно да изясним спорните въпроси, а не просто да си препредаваме един на друг промени в споразумението. До този момент "Продължаваме промяната" не са ни поканили на такава обща среща", обясни Нинова.

Тя потвърди постигнатото съгласие по време на преговорите всеки министър да избира зам.- министри, както и всяка партия да има съветник във всяко едно министерство.

"Искаме днес да проверим какво последно ни е изпратено, има в него някакви нови детайли и след като го видим, тогава ще свикаме Национален съвет. Ние искаме да се изправим пред него с абсолютно уточнени всички детайли в споразумението, тоест с окончателен за гласуване вариант. Загуба на време би било да свикваме Националния съвет, да приемем едно споразумение, което след това да се промени по искане на някоя от другите партии и ние отново да се събираме, за да коментираме техните искания", коментира Нинова.

Лидерът на БСП коментира и днешното заседание на парламента, на което беше изслушан министърът на културата Велислав Минев във връзка с казуса с в. "Труд".

"Струва ми се, че днес може би щеше да е по-подходящо да се занимаваме с цената на тока, с тревогите на пенсионерите от 1 януари как ще им се преизчислят пенсиите, с тревогите на младите, дали ще им се повиши максималният осигурителен праг. Просто животът отвън отново продължава да си тече по друг начин от това, което се прави тук", заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
0
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Този, в средата на снимката така се труди човечецът за червените кхмери, така върти и сучи, ама, тръшка наред всички. Да им дойде ъкъла. Никой не може да излезе насреща му. Ама, ха, де? За него няма отплата от неговата тайфа. Няма, няма и да има. Защото не е разбрал гъдела на важната персона. Която, мисля беше в "оставка"???
118
0
 
1
 
! Отговори
ФАШИЗЪМ ЛИ Е ТОВА преди 2 години
НА КЪДЕ ВЪРВИМ- КОВЧЕЗИТЕ И КРЪСТОВЕТЕ СЕ ИЗРАЗЯВАТ В ЕЖЕДНЕВНИТЕ ПОЧИНАЛИ ОТ КОВИД 105/240 ЧОВЕКА- ТИЯ НИ ЗАТРИВАТ, А СКОРО ЩЕ УМИРАМЕ ОТ ГЛАД И СТУД!
117
0
 
1
 
! Отговори
КАК ЛИ ЩЕ НИ СГОТВЯТ преди 2 години
ЩЕ ИМА ЛИ ПАРИ ЗА УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ЗАПЛАТИ УЧИТЕЛИ- НЯМА БЮДЖЕТ 2022Г- ЗАЩО? А КАКВИ ДОХОДИ НИ ОБЕЩАВАХА ОТ ПЛОЩАДИТЕ...ЗАСЕГА ИНФЛАЦИЯ НА ХРАНИ 40%, А ОТ ЯНУАРИ 4 ПЪТИ ПО ВИСОК ТОК- ТОВА ЛИ НИ ДОНЕСЕ ПРОМЯНАТА...
116
0
 
3
 
! Отговори
ГУГАЛО преди 2 години
Добре тая жена от името на кого преговаря , след като е подала оставка. В бьдещата власт има хора крьвовластни за власт
115
0
 
1
 
! Отговори
виждам преди 2 години
че тая лудата е още там, та дори са я снимали за спомен. Още не могат да се разберат кой аджеба да краде точно парите
114
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жанвиденовото управление ще бъде една сладка приказка...
113
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжите и измишльотините вече излизат наяве-надявайте се за "големите пенсии", обещавани от позитанковците.
112
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има ли министерство на лъжата и измамите?
111
1
 
2
 
! Отговори
хюстън, преди 2 години
Фен съм на младото момче от БСП,Явор Божанков!...Умен и сече му пипето .Е такива хора трябват на социалистите !
110
0
 
3
 
! Отговори
рИКЛАМъ: преди 2 години
При хемороиди , търсете политик , най-вече от ДПС !!
109
1
 
2
 
! Отговори
В ПОЛИТИКАТъ: преди 2 години
Самочувствие ,.... без покритие , барабар Петко с мъжете , гордост и власт ,... временно !
108
1
 
3
 
! Отговори
Андрей Ляпчев преди 2 години
Госпожо (другарко) Нинова, платихте ли си наема на Позитано 20?
107
1
 
0
 
! Отговори
Прозрачно? преди 2 години
106
2
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Ако всички се съгласят с Г,е,р б ще е най_добре. Да,ама не.52198
105
1
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Ако всички се съгласят с Нинова ще е.най_добре. Да ,ама не.
104
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли неврастенията от Позитано ще е министър не дай боже зам.премиер.Гешев, спиш ли къде си къде е папка Техноимпекс къде е папка Виденова зима. Къде е прочутата приватизаторска папка на тази мома. Кога ще и потърсиш сметка за разрухата предизвикана от нея и целият кръг деби ли около нея. За какво ни я давате повръша ни се от нея.Детайлите са ясни крушовишка нагла ***.
103
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се, като видя снимката на Нинова, става дума за промяна! Съсипахте я тая държава! Давайте, можете и още!
102
2
 
2
 
! Отговори
ДА ВЕ ! преди 2 години
Македония и Истамбулската Конвенция ???Това ли е най-важното за БСП ? Така ли ще строим държавата ? нали ние сме цъфналЕ и вързалЕ , за да оправяме Македония , и ИК ?
101
1
 
2
 
! Отговори
НАЛЕ преди 2 години
До Гробарят Таласъм ...Мислиш ли че Нинова е БСП , със 10 депутата , сега ? А на следващите избори ще има само 2 -*** депутата , и така , като СДС ---0.02% !
100
2
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Оркестър без име.