Асен Василев зове НС да избере нов състав на КЕВР

Така правителството щяло да има партньор
25
Асен Василев зове НС да избере нов състав на КЕВР
Снимка: БГНЕС

Министър на финансите Асен Василев призова депутатите да изберат максимално бързо новия състав на КЕВР, защото мандатът на този е изтекъл.

„Моят призив към НС е в максимално кратък срок да бъде избиран нов състав на КЕВР, който да не е с изтекъл мандат, за да има правителството партньор с който да работи“, обърна се той към законотворците по време на дебата в пленарната зала за отпускането на помощи за бизнеса заради скъпия ток от преизпълнението в бюджета.

Асен Василев коментира, че преди да изтече мандата на първото служебно правителство е имало редица срещи с търговците и КЕВР и се е постигнало съгласие, че трябва да се нанесат корекции в договорите с търговците и някои от правилата на КЕВР.

„Регулаторът обаче все още три месеца по-късно не е направило съответните промени в наредбите, а правителството не може да ги нанесе“, призна той.

Румен Гечев от БСП коментира, че трябва институциите да проверят и борсата за електричество и да се установи нарушенията на правилата на конкуренцията, защото не са промени разходите на българските производители на ток.

Според него има много спекуланти на борсата и това също е причина цените да растат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: Асен Василевкевр
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено ..и по 20 г затвор за цялата комисия
20
0
 
5
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Бойко Рашков коментира и бездействието при получаване на "една изключително красноречиво говореща информация, че от една банка по някакъв много странен начин се теглят пари кеш, които отиват в неизвестна посока". "За мен не е тайна къде са отишли тези пари ??ББ??(предназначени за изграждането на лот 5 на магистрала "ХемусГърч за ГЕРБЕРА.
19
0
 
4
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Чегърт ,Чегърт ,Чегърт.
18
3
 
3
 
! Отговори
Бено преди 2 години
Изглежда, че тук коментиращите са получили приличен коледен бонус, щом така яростно нападат новите управляващи.
17
0
 
4
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисара преди 2 години
Значи да назначим пак кака Теенужка Петкова за шеф.Счетоводителка станала м-р на енергетиката.Супер!. Или пък Валентин Николов.Отказал се от депутатаска заплата заради тази като изп.дир. на АЕЦ Козлодуй/лошо няма 3 пъти по-голяма/.3 мес. я получава и го преместиха в борда на БЕХ.Може и Цецо шлифера от РБ. А ,бе все кофчези пътуващи към бай Ставри!Аз лично бих предложил Ахмет Доган.Спряха му ТЕЦ-а и сега няма пари за 1 кафе.Става и пелтека от БСП Драгомир Стойнев.Той дръпна шалтера на АЕЦ Белене
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Официално значи е казано,че ГЕРБ толкова краднаха,че има милиард и кусур повече,за разпределение на края на годината ! Реформи и реорганизации от служебните и следващите още не са правени,за пояснение!
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
крайно време да се махне протежето на заврения зет, но ако ще сложите на прокопов, не знам кое по-зле
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още малко и ще изядат мазнинката оставена от Борисов!
13
2
 
9
 
! Отговори
BG преди 2 години
Ние сме велики,бюджета е преизпълнен с 2-3 милиарда,благодарение на нас,е тогава що заборчавате държавата с заеми по 500 мил. всеки понеделник бе наг*л*ец Кокорчо
12
0
 
8
 
! Отговори
Генерала преди 2 години
До Майора: не Таско, другарю Майор. Предлагам КЕВР да бъде оглавен от другаря Р.Овч.
11
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен7Мислиш ли, че някой ще се хване на това, което пишеш.....Напротив по времето на Герб така сме затънали, че сега не се знае от къде първо да се започва...Е, за някои беше разкошшш. Как иначе Плевнелиев и подобните другари щяха да се изявяват с такива возила? Няма лошо, но когато е за сметка на един малък народец, това си е грабеж...Айде стига вече с тези клишета за западните"таралясници"!!! Доста роби изпратихме по времето на ББ и доста мозъци, а сега нямало кадри. А пътищата???
10
2
 
10
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Само КЕВР остана без подмяна , направете и това че подмяната , а не шумно пропагандираната от вас промяна да стане! И тогава сложете Таско и ще цъфнем и вържем! А за сведение на Гечев ваши хора , много добре ги знаете вършат спекулации с тока и стават милионери!
9
4
 
14
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Дъртия седесар Иван Иванов е на 80 години какво търси у КЕВР ? :)))
8
1
 
11
 
! Отговори
Таско преди 2 години
Ерменков се е наточИл!
7
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво направиха герб борба с организираната престъпност борба с мафията вдигане на стандарта на живот неколкократно няколко пъти в всички сфери на заплати и пенсии намаляване на данъци вдигане на заплати наи добра фискална политика никакъв външен дълг външни инвестиции 85% увеличение българи сега всичките карате западни коли преди това карахте трабанчета и москвичи сега *** и пульо кара нова кола няма лъжа няма измамама всичките може да го видите с очите си реално е.
6
6
 
11
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Ококорените очи на човек издават налудничавостта му.
5
8
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Асан е дърт ерген като Тиквата и Славуца :)))
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои казваха, че предлагат за председател на КЕВР - проф. Кайчо Кайчев - професор по енергетика в ТУ
3
2
 
10
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Асенчо ако е пиччага ще закрие КЕВР и всички сегашни да се проверят от следствието за доходи, стандарт на живот и за връзки с МОНОПОЛИСТИТЕ, а сега кво?!? Ще сменим едните продажницци с други- резултат нулев.
2
4
 
13
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Оставка на американските слуги Кокорко и Канадчето !!!