Кирил Петков се надява на нов шеф на КЕВР през януари - да е с опит и мотивация

Премиерът посрещнал годината с надежда и с чувство на отговорност
Обновена: 2 яну 2022 19:38 | 2 яну 2022 19:07, Камелия Цветанова
343
Кирил Петков се надява на нов шеф на КЕВР през януари - да е с опит и мотивация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Посрещам годината с надежда и с чувство на отговорност. Комуникирахме добре с избирателите, сега трябва да покажем, че това, което сме обещали, можем да го постигнем.

Това каза премиерът Кирил Петков пред Нова тв, предаде БГНЕС.

Политиците трябва да са служители на народа, но целите ни трябва да са споделени с хората. Ако искаме истинска промяна, не можем да стоим в апартаментите си, да гледаме телевизия, и да казваме на политиците „давайте“. Моята отговорност като премиер е по-голяма, но всеки има отговорност: дали ще си затворим очите като виждаме нещо нередно, дали ще си поставим ваксина или не, дали ще изчистим снега пред вратата си – това е лична отговорност. Ако искаме България да се промени, трябва да осъзнаем, че това е лично дело, каза Петков.

Всеки един проблем, който чувам по новините, вече е мой проблем, допълни той.

Още по темата

Относно увеличението на цената на газа, премиерът каза, че второто решение на КЕВР показа, че тя не си върши работата както трябва. „Неговата цел е да се съобразява с пазара, но и да измисли начин крайните потребители да са защитени“. Беше изненадващо увеличението от 30% на газа, защото цената на газа на международните пазари намаля в последната седмица. И човек да хване предишната тенденция на увеличението, не е добре. КЕВР трябва да влиза дълбоко в енергийните дружества и да може крайната цена да е оптимална за крайните потребители.

Видях как на закрито заседание КЕВР реши да вдигне цената. Това показа ниво на преднамереност, но със сигурност показа и нулева защита на потребителите. Надявам се енергийната комисия в НС да подмени председателя с изтекъл мандат, каза Петков.

Надявам се новият орган да има съвсем различен подход към цените. Смяната на председателя ще е добра стъпка в правилната посока. Изненадващи решения, които не са базирани на проверка и анализ, не ми харесват, допълни премиерът.

Новият човек трябва да е с подходящия опит, мотивация и експертиза да работи за потребителите, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още по темата: кеврКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
М.г. Газпром ни предложи дългосрочен договор за доставка на пр. газ. Министърът на енергетиката,този на икономиката , т.е. Вие и премиерът отказахте този договор, следвайки принципът "БГ заедно с ЕС ". Видяхте фон дер Лайен и Вебер докъде ни докараха и как ББ остави вие да сърбате неговата попара със скъпия NG, незавършената газова връзка с Гърция и бленуваните 1 млрд.м3/год., който стига само за 1/3 от потребностите. Със стойност на изразходвания газ 400 лв/месец самотните ще умрат от глад
256
0
 
0
 
! Отговори
taschunka witko преди 2 години
Иван Иванич и компания в пандизпалас.
255
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
жжж
254
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само шефа а всички на борсата ,гафовете работят за чужди интереси
253
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този иванов си е за махане а от квотата на дсб от 2015 етам трябва да имат 4 г мандат тези да не се корумпират , от десетилетие е пенсионер няма ли да си подаде сам оставка сенилния старец
252
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-294,а като видиш снимката на банкянския,сигурно се на...с.......раш
251
6
 
6
 
! Отговори
1 преди 2 години
Кире,какво стана с големите пенсии,ти и асен4о,излязохте,по-големи лъжци,от банкянското слънце.
250
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рекирдна престъпност, вчера беле убито дете в Монтана.
249
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков докара рекордна инфлация и високи цени в магазините.
248
5
 
7
 
! Отговори
До анонимния преди 2 години
Ами като гледам какви ги вършат превратаджиите, и как "уверено" завличат държавата в дъното, наистина ще е по-добре да върнем "Банкянския герой"! Колкото до Гешев , поне е Българин, а не като руската матрьошка Радев!
247
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо, демомстрираш учудващо невежество.... Няма кой да те търпи дълго вкл. и твоят начаалник със зелените чорапи и вмирисаните ботуши.
246
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като чета коментарийте на колегите се сещам за един банкянски герой! Ами да вземен да го върнем, пък Гешев да го направим президент.
245
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като му видя снимката и почва да ми се повръща също като от предишния.
244
1
 
5
 
! Отговори
========== преди 2 години
Назначете мен за такъФ шеф - 2 пъти месечно ще свалям цената на тока. Обещавам!!!
243
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв точно "опит" и колко милиона "мотивация" трябва да има кандидатчето? От кое управление на ДС трябва да е - първо, второ или шесто? От кое комунистическо котило трябва да е? В Масква ли трябва да е учило или в Кхвадрат? Трябва ли да има над 50 ВЕИта и да е изгонен току що от БСП?
242
6
 
19
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Първите 20 дни от 100 минаха. Какъв е резултата?
241
2
 
3
 
! Отговори
Фгхууъ преди 2 години
Да баба Радка трябва да я пенсионирате действайтеИ да спре да приказва
240
4
 
13
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Кривоустото Кире съвсем се разшляка...Конституцията не вършела работа/важното било как той се чувства/, Конституционният съд не вършел работа, Гл. Прокурор не вършил работа, КЕВР не вършили работа! Самият Киро не е свършил работа у за пет лева...и с Плана за възстановяване, и тръбата до Гърция, и бюджета...! Раздадени само едни милиарди/да докопаме изборите/, а срещу тях ... само дългове! Къде са му чуждестранните инвеститори, които чакали на "опашка"! По-голямо менте не сме виждали на власт!
239
2
 
7
 
! Отговори
Дфгхххх преди 2 години
Кириле трябва да пенсионираш проф.баба Радка Аргирова незабавно и като се пенсионират трябва да спрат да ходят и по студиата на телевизии и радиа действай
238
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е какво му е на Иван Иванов, човекът си върши перфектно работата. Обаче Киро по нареждане отгоре трябва да прави чистки.