Правителството на Кирил Петков харчило по 1 млрд. лв. на ден

Това бил най-лявият кабинет след този на Жан Виденов
301
Правителството на Кирил Петков харчило по 1 млрд. лв. на ден
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Новото правителство е най-лявото правителство след това на Жан Виденов. Първо харчи, после пита. Ще направи най-големият бюджетен дефицит в историята на страната. Нищо нямат намерение да приватизират, нямат планове за публично-частни партньорства. Това е държавен социализъм от най-лош тип”. Така икономистът и бивш министър и вицепремиер Николай Василев коментира пред Нова телевизия работата на кабинета „Петков”.

Още по темата

По думите му, в първите си 9 дни на власт, правителството е похарчило 9 млрд. лв. „Скоростта на промяната е над 1 млрд. лв. на ден”, коментира Василев. И призова властимащите да дадат отчет за тези средства.

„Това е голяма демагогия. Тези пари не са нито за пенсии, нито за лекари на първа линия, нито за борба с пандемията… Само можем да гадаем за какво са похарчени. Защо не се дадоха пари за детски градини, за таблети и лаптопи за учениците, които нямат такива, за построяването на детска болница? Защо трябва едно правителство, веднага след като дойде на власт, да опука всички налични средства”, запита Василев.

Той определи мораториума върху цената на парното, тока и водата като „най-антисоциалната мярка”, която е виждал.

„За да може най-бедните да получат 10-20 лв. намаление на сметките за ток, най-богатите са получили стотици левове отстъпка”, коментира финансовият експерт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още по темата: цениправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако харчат бързо и зад непрозрачното, означава че не очакват да се задържат дълго. Впрочем, какво стана с прозрачността? Нека и ние видим, може пък харчовете да са разумни, що ги криете?
230
1
 
11
 
! Отговори
До 265 преди 2 години
Ама вие сериозно офците се подвеждате кой го казва,а не по фактите.Досега само кражби и киролация със семейнокумови постове и една гимназия лобисти наречени съветници и зам министри.Нещо да ви се вижда нормално,е как да не е,няма корупция,няма политически назначения ,няма куп заеми неизвестно за какво. Инфлация изобщо,спекуланти на ток ,дето си плащат.Нали виждате кои искат да се замогнат,мафия няма ,тъй де!За какво изобщо тролите на дребно,ку.кувци?
229
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прочетох Николай Василев и приключих. Ако тоя оспорва Киро и Асен, значи съм с последните, въпреки че не ги харесвам.
228
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом харчат толкова бързо в огромни размери без отчет са дошли за кратко да ни оберат и си върнат борчовете на олигарсите
227
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
управляват ни диви комунисти!
226
8
 
7
 
! Отговори
Само питам... преди 2 години
Този коментар на новото ни правителство да не би да е на Никитту Василев. Економист... Юпи от Лондон, доведен от крадливия мадридски дедо... оня дето цял мандат не направи нищо свясно а само обикаля жп гарите да поправя написаните на "английски" надписи ... Съдружника му Велчев финансира построяването на куп хотели по черноморието ни дето изведнАж станаха притежание на брат му ... А нашту Ники ? ДА не е огладнял пак че се е появил в медиите ? ВЕРВАМ МУ .... Абцелютната ....
225
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този финансов *** - като какъв точно се изявява? Като скачен съд с Герб или като некаква самостоятелна единица???
224
4
 
13
 
! Отговори
Жеко преди 2 години
До редакцията :Това правителство не го сравнявайте със правителството на Жан Виденов!!!Това правителство е дясно и то носител на истинска корупция. Дясните правителства са носители на корупцията и пример е правителството на Маргарет Тачър!Единствения министър председател който върна 1 милиард долара на външните банки бе Жан Виденов и поради това че не бе съгласен с извършваната приватизация бе съборен от неговите и от СДС като се направи цветната революция тогава!!
223
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по какво си прилича това правитество с това на сакскобурготското ами в двата има по един евреин сътрудници на мосад , които са толкова нахални, че назначават и жените си в правителството или обратното -справка соломон и гергана паси и лорер и жена му
222
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта им е да направят държавата все по-задлъжняла към приятелчетата им банкерите... Също както с ваксинирането, искат да се ваксинираме за да може да вървят ваксините и да не спират да поръчват бустери от другите им големи приятели - фармацевтите... Какво си мислите че ей така от нищото са се загрижили за здравето ви? Защо преди пандемията не стимулираха здравия начин на живот? Ако всички бяхме по-здрави този лек вирус нямаше да създава такива проблеми при хората с заболявания...
221
32
 
11
 
! Отговори
РВ преди 2 години
Герб явно още си има бая хора на щат. Като гледам няколко работника как яростно пишат, явно за стотинки са готови да кажат на черното- бяло. Факт- герб са крадлива шайка.Факт- ще вземе доста време новото правителство да се справи с " наследството" на герб. Факт- платени коментари няма да спасят тиквунчо и ко от затвора.
220
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно черпят онези 600 + инвеститори , белким си помислят да инвестират у нас нали кире
219
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То друго от противниците на новото правителство не може да се очаква. Лъжи, плюене и т.н.
218
16
 
11
 
! Отговори
Ама как така! преди 2 години
Ама как така в пространството се хвърлят едни числа и край! Приема се за истина! Той да не ги е броил тези пари!? Как изчисли малкия п-ст?! Или го е просто яд "големия" експерт, по чието време също ставаха големи кражби, че не са го взели пак да пие кръвчицата на хората! Как така е разбрал, че се харчи по 1млрд, без нищо друго! Как го разбра?!
217
3
 
11
 
! Отговори
pb преди 2 години
250 коментара, всичките от два вида - ВИДЕХТЕ ЛИ СЯ КО СТАНА?! или АМА БОЙКО БЕШЕ ПО-ЗЛЕ. Когато цял народ разсъждава като децата на площадката - добрите, лошите и прочие - нещата няма как да вървят на добре.
216
3
 
27
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Киро Ментата каза, че управлението ще е 100% прозрачно :))) Очакваме да чуем къде са похарчените милиарди, както и доказателствата на Дамаджаната срещу Борисов :))) Обеща и НУЛЕВА КОРУПЦИЯ, която засега малко ми бяга по периферията на окото. Също така очакваме да изпълни "първия приоритет" (ахахахахахахахаха :-D), "втория приоритет" и всички останали по ред на номерата приоритети които изброи още като застъпи на длъжност. Все пак човека е завършил online Харвард, няма да ни лъже я. Да не сме КС
215
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По примера на Бойко и те пълнят чекмеджета.Там са парите.
214
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен245А пък ние като че ли ще чакаме другия път,нали те са добре-ако това ни топли!
213
3
 
23
 
! Отговори
Протестър от новите преди 2 години
До 3 месеца максимум са аут!!!
212
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато свалят цените на газа,тока,топлоенергията ще докажат,че са на точното място и мислят за народа! Нооо...дали ??? Та,като пилеят тези огромни милиарди ще е ясно за какво ги пилеят. Хайде,г-да министри-Петков,Василев,Нинова...нали обещахте на народа,че ще живее по-добре???? Но нещо се обърка и стана още много,много страшно по-злеееее.Е,в крайна сметка важното е,че сте на власт!