Петков: КСНС беше полезен, ще работим за бърз напредък в преговорите с РС Македония

Правата на българите в Македония ще са в центъра на работата
Обновена: 11 яну 2022 18:56 | 11 яну 2022 18:55, Анисия Иванова
173
Петков: КСНС беше полезен, ще работим за бърз напредък в преговорите с РС Македония
Снимка: БГНЕС

Дискусията на КСНС вчера беше навременна и полезна.Това заяви премиерът Кирил Петков във видео обръщение, съобщиха от правителствената пресслужба.

По думите му тя е показала, че всички участници споделят една обща цел – излизането от застоя в отношенията с Република Северна Македония и даването на ново начало в стремежа към добросъседство.

Правителството ще започне работа по изпълнението на програмата в различните области, а правата на българите в Македония ще са в центъра на усилията му, заявява още премиерът Кирил Петков.

Още по темата

„Искам да благодаря на президента за свикването на КСНС вчера, както и на парламентарно представените групи за тяхното участие. Ние заедно се обединихме около обща цел - добросъседство. Потвърдихме съществуващата позиция на България в отношенията ни с РС Македония”, заявява министър-председателят.

По думите му е създаден и нов старт на диалога, който трябва да се случи през следващите месеци със западната ни съседка. „В този нов старт трябва да обсъдим важни за двете страни теми за правата на българите в Северна Македония, обща инфраструктура, общ културен календар, евроинтеграция и история”, допълва той.

Той допълва, че бързият напредък може да бъде постигнат само с труд и общи усилия. „Надявам се, че нашите съседи и нашата делегация ще могат да постигнат реален прогрес”, добавя премиерът.

Петков заявява, че още този месец ще отиде до Северна Македония, за да покаже, че през конструктивен диалог и диалогични действия може да бъде направено много повече от постигнатото през последните години. „Заедно можем повече”, заключва премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: КСНСКирил ПетковРСМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
0
 
! Отговори
Димитров преди 2 години
Проблемите на САЩ и македония ли са най-важни на дневен ред за България бе Петков?Всъщност си прав да действаш, както намериш за добре, след като беше избран от скудоумци по външния си вид, без грам политическа платформа. Взимайте заеми, вкарвайте ни в еврозоната, стройте инфрасатруктури на НАТО и да се приключва.
142
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ша та подгоннюат към канада :)))
141
1
 
3
 
! Отговори
До К Петков преди 2 години
Парите от зелената сделка да се раздадат на хората за закупуване на електромобили чрез лотария. Всяка година по 6 милиарда лева ще идват от ЕС. Това са 100 000 коли годишно за 7 години почти 1 милион. В същото време държавата да отделя по 1 милиард лева за строеж на нов блок на АЕЦ. Хората сами ще си купят фотоволтаици ако имат електрически коли.Не е нужно да дутирате ТЕЦ-овете за да тровите хората.
140
1
 
2
 
! Отговори
До К Петков преди 2 години
Всяка година в България се изгарят 3 милиарда литра течни горива. Един литър нафта се равнява по калоричност на 10 киловат часа електроенергия. Средният разход на гориво на дизелов автомобил е 7 литра на 100км. Това са 70 киловат часа електроенергия, за сравнение електрически автомобил разходва 17 киловат часа електроенергия или 4 пъти по малко. С един нов блок на АЕЦ може да се откажем от течни горива 30 млрд делено на 4 е 8 милиарда киловат часа електроенергия.
139
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е пълен въздух под налягане.
138
1
 
1
 
! Отговори
Американофил преди 2 години
За нас е важно да имаме бази близо до непредвидимите руснаци. Историята не ни интересува защото от практическа гледна точка не носи никакви дивиденти и няма смисъл от караници на ниво две незначителни държави. Ние се интересуваме от дългосрочни стратегии в сферата на икономиката, военната индустрия, мира и възможността да сме наблизо до конфликтните точки. Кирил Петков е страхотно интересен човек и съвременен политик.
137
0
 
2
 
! Отговори
Еййй преди 2 години
Кириле, много внимавай !!!
136
0
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и ще ми подпалите дома бре...споко...и при боко бе така...нищо ново,подслушвания...дреме ми...мога да заплюя всеки в лицето,спрете със слугинажа...г-а политици...Народа ми ви плаща да работите за просперитета му,ако сте неспоисобни...сте уволнени...1400 г. опитват да ни предават и продават...аги с кюлчета,лимузини,охрани...Чиста и Свята!!!лоялен партньор сме...и САЩ и ЕС...несправедливо е отношението ви към Народа ми...Изход!!!...
135
1
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Вето!!!...всеки позволил си да толерира езика на омразата,творящ не истини,не признаващ исторически доказани факти...не ни е приятел...да мразят децата ни...това е нечовешко...това е...те и концлагери може да им построят финансирани от САЩ и ЕС...да горят децата ни...това е лудост...путин им разказва играта...лудост е...Изход!!!
134
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименпоредният...толкова съм разочарован...чак ме боли!!!
133
1
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха...РСМ...чекай сега,Народа ми ли е по-важен...или поръчките от САЩ,е до кога политическата ни ще обслужва я хамериканци я руснаци?...нема начин...и ти си пътник...македонецо!!!...само 1400 г...сме..и сме затривали империи...ще сме тук и след РСМ...и аверите ви...Чиста и Свята!!!...
132
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо,гола вода си.Не си в час.Не си в Канада.Осъзнай се.
131
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами сега ако стане война какво ще кажат - ,, сега не ни търсете ние сме под карантина ... '' щеше да бъде смешно , ако не беше жалко и трагично ,погледнете какви хора ни ,,управляват ""!
130
1
 
16
 
! Отговори
бу преди 2 години
Пълен абсурд . Човек , който не е учил история на България ще решава Македонския въпрос ?!
129
0
 
8
 
! Отговори
kok преди 2 години
За Македония , Кирчо е разкрачен между Херо и Радев . Колко време ще издържи така ?
128
0
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Вчерашния КСНС бе много шум за нищо,а тоя ще не разправя,че,добре,че се състоя и сега за нас ще е най ценното нещо от всичко направено до сега :))) ?!?!?! Ала-бала ! Наивници те вече ... измряха :)))
127
1
 
11
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 132 Kакъв женкар е този хомобандит? Любовницата му е индиеца кокорчо. Последно, че не разбрах - този ром ли е?
126
1
 
18
 
! Отговори
изнервен преди 2 години
Стига с този комсомолски ентусиазъм бе, Киро.Писна ни от големи голи обещания и намерения.
125
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей сега вече Киро ще разбере що е това ВАЛАТ и има ли почва у нас.
124
0
 
9
 
! Отговори
До 132 преди 2 години
Хахахахахаа престанете, бе, не виждате ли, че човека е влюбен?