Всеки има право на протест, но без да се стига до ескалация

Аз не приемам това, което се случи пред парламента, заяви Гуцанов
12 яну 2022 22:00, Красимир Ангелов
65

Протестът срещу "зеления сертификат", който се проведе пред сградата на Народното събрание в София, стана главна тема за днешния ден.

"Това е първият голям протест за новото управление на държавата. Всеки има право на протест стига да не се достига до така ескалация на напрежението и да има пострадали. Диалогът е ключът към решаването на всеки един проблем", заяви депутатът от БСП Борислав Гуцанов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него в рамките на един мандат много неща могат да бъдат променени, но съществената промяна не може да стане за толкова малко време.

"На този етап има диалог в Народното събрание, имаше го и по време на подготовката на споразумението. Коалиционната култура е нещо, което тепърва научаваме, но това е правилният път", посочи гостът.

"Аз бих дал висока оценка на това как се справя БСП в тази коалиция и смятам, че мораториумът беше едно много добро решение. Това беше единственото спасение, за да могат хората да понесат тези цени", каза депутатът от БСП Борислав Гуцанов пред Bulgaria ON AIR.  

И заключи, че ще изготвят нужните компенсаторни механизми по време на този мораториум.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
30 г. преди 2 години
Първо България трябва да се освободи от съсловните олигархии, и всички стари лица в политиката, окупирали държавата. След това да се освободи от външната зависимост. Чак тогава можем да кажем, че има държава. Нищо ново не виждам в момента, хора участвали години наред в политиката ги прокараха като нови, не са нови. 70% от българите изпитват трудности при плащане на сметки. За каква демокрация говорим. А демографският срив е унишожителен, вече сме под 6 милиона. И това от хубав живот сигурно.
40
0
 
1
 
! Отговори
Росен Миланов преди 2 години
Това момче какви истини каза за България. мафи#ята си има държава от всички политически партии. Че трябва да бъдат арестувани петнадесет хиляди, за да тръгне България напред. Тези джипове и хасиенди, изнесени 200 милиарда лева, не идват от нищото. Това си личи от енергийна, строителна, правна, здравна,образователна,земеделска, водна, религиозна, и какви ли още не съсловни олигархии. Като прибавим, че не сме независими-чужда окупация, евро, НАТО, ЕС.Демографски срив.Нещата са плачевни.Изчезваме
39
1
 
2
 
! Отговори
НАПРЕД ВЪЗРАЖДАНЕ преди 2 години
ДОСТА РОБСТВО И. КОМУНИСТИЧЕСКО ТИРАНСТВО---ВСИЧКИ НА ВЪСТАНИЕ,, ЗА ЧОВШКИ ПЕНСИИ, ЗАПЛАТИ И НАЧИН НА ЖИВОТ! - ВСИЧКИ НА ОРЪЖИЕ, БЪЛГАРИ, ЕТНОСИ И БРАТЯ--МАКЕДОНЦИ!
38
1
 
2
 
! Отговори
Morski преди 2 години
Ха,Ха,Ха!!! Много сте жалки! Когато не сте на власт може,но когато сте на управляващи НЕ Е ДЕМОКРАТИЧНО!!!Е що така само когатоБиСиПи управлява България винаги затъва? И тоЯ *** български народ не научили вече урока си? Един път 90-те,втори път 2013,сега пак ги докараха на власт!!! Докога сами ще се хвърляме в бездната? На следващите избори БиСиПи-то ще се борят да са вътре,а не да управляват- Ако Венецуела не е в играта пак!
37
0
 
14
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Без мариз управия няаа ! Инак мой дъ си дереш гърлото по площадите колко си искаш ! Никой тъ не бръсне за слива ! За тва со кротце,со благо и со малце кютек сичко съ постига !
36
1
 
3
 
! Отговори
абе преди 2 години
това що не го каза когато фигуранта се опита да направи държавен преврат с помоща на мая общата и тримата овчари ,бе другарю ?
35
6
 
3
 
! Отговори
Шопендар преди 2 години
Възраждане са пародия на атака,и насаждат анархия,не се съобразяват с законите,и трябва да носят наказателна отговорност.те са представени в парламента,и там могат да предявяват искания които да се гласуват,демонстрацията на около 500 човека,някои пияни и дрогирани беше жалка
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не става с добро става с лошо. Това положение не се търпи вече.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 42 Абе, днес се поизложиха в МЗ. Можеше да питат как сертификатът предпазва, а сертифицирани се разболяват и заразяват останалите, съответно къде е медицинското основание с цел защита на населението да не се затварят или тестват и те. Ама, нали са луди глави, говореха съвсем други неща и оставиха министърката да се измъкне. При правилния въпрос за сертификата с Кунчев щяха да не знаят какво да кажат и щяха да лъснат, та после сами да говорят за отмяната. Възраждане просто не искат да мислят.
32
0
 
12
 
! Отговори
Урсула преди 2 години
Само бой по тиквите ви трябва,инак не разбирате от мирни протести,
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ъхъ, протестирайте си кротко и ние ще си правим, каквото искаме. Не, другарю, само бой по тъпите ви канчета, докато не се научите, че соцът си замина и в демокрацията сте отговорни пред хората и нете слушат вас, а вие тях.
30
1
 
5
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Споко. От гледна точка на насъскана тълпа и организиран пуч, вече имате инфо за абдикацията на Бойко Борисов. Има една тънка и явна работа - президентът е престъпникът. (И двете думи се членуват с пълен член! Ако не вярвате, питайте редакторите.)
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ограничаването на човешките ми права брои ли се за ескалация?
28
0
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Искам зловещ бунт и ЗАКРИВ...НРЗАБАВНО ЗАКРИВАНЕ НА ПОСОЛСТВОТО НА САЩ(ИЗСРАЕЛ)! Вън от България ,американски престъпници! Гилотина за туркинята Мустафа! Евреи,този път ви чака...
27
0
 
10
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Къв диалог бе,мафиот перестройчици турски? Вие не сте Народни представители,а сводници,които продават Българският народ! Вие сте долнопробни евреи и турци!
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като те крадат и ти се хилят да ги помолиш как
25
1
 
16
 
! Отговори
Край преди 2 години
Вие Гуци сте никой. Авторитета ви е нула. доверието две нули. Кризите са факт. Накрая ще ви бият. Дойдохте да папкате, но ще е бой.
24
2
 
7
 
! Отговори
К. Петков преди 2 години
Е слуга на юдео масоните и Лукавия.И да припомня че всеки който си е направил PCR 'тест' вече носи белега на Дявола на челото си, от вътрешната страна (в синусите)Честито и приятно прекарване в Ада.
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гуцанов, кажи какъв диалог може да има с някой, който ти казва, че зеленият сергификат нямал алтернатива.
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой политик или управляващите мoшеници няма да обърнат внимание на мирен протест... Лицемерието в политиката е пословично и затова са нужни крайни мерки от хората, които виждат, как се гaвpят с правата им чрез зеления сертификат.