От ДПС: Никой не е изтъкнал една причина за смяна Гешев

Това е опит за сплотяване на коалицията, смята Хамид Хамид
Обновена: 14 яну 2022 12:29 | 14 яну 2022 12:25, Красимир Ангелов
50
От ДПС: Никой не е изтъкнал една причина за смяна Гешев
Снимка: БГНЕС

Декларацията за оставката на главния прокурор е опит за сплотяване на коалицията, след като имаше силни неразбирателства по основи теми, като енергетиката. Това заяви пред БГНЕС народният представител от ДПС Хамид Хамид, след като управляващото мнозинство поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев от трибуната на Народното събрание.

Още по темата
"Ние постоянно сме критикували ГЕРБ за съдебната реформа, но трябва да си призная, че бяха внесени изменения в Конституцията и законопроекти в устройствените закони. Бяха направени доста опити и то с препоръка на европейските институции, има извървян път", каза още Хамид.

"Не може да сменим един човек с друг и да кажем, че съдебната система е реформирана. С такива изявления и декларации парламентарните групи излизат от конституционната рамка, в която са. Разбира се, могат да налагат промени в законопроекти, но това не се прави с подобни декларации. Явно се търси някаква обединителна линия, след като видяхме как прехвърчаха искри по основните теми“, категоричен е Хамид.

Според депутата никой не е изтъкнал една причина защо трябва да бъде сменен един човек и защо трябва да бъде сложен друг. "Тук трябват юридически аргументи, а не политически желания", каза депутатът.

"Като цяло съдебната система не работи достатъчно ефективно. Факт – и в докладите на европейските институции. Законодателството се развива, но не е с темповете, които искат българските граждани“, заяви Хамид.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Хамид ето причина:Гешев притисна Божков.Гешев подгони Галеви.Гешев подгони МиньоГешев подгони Цв.ВасилевГешев ще подгони редник Радев.Сега всички тия и други са ОБЯВИЛИ НАГРАДА В МИЛИАРДИ, КОЙТО УСПЕЕ ВЗЕМА МАНГИЗИ.РАДЕВ НЕ ОСЪДЕН.ЕТО ЗАЩО ИСКАТ ПРОМЕНИ.СЛЕДВА ВСИЧКО В РАЙОННА ПРОКУРАТУРА,КЪДЕТО ЛОКАЛНО ВСЕКИ ЧОРБАДЖИЯ ЩЕ ПИЕ КАФЕ С ПРОКУРОРА И ЩЕ ИЗНАСИЛВА ,КОГОТО СИ ПОИСКАТ.ЪНДЪРСТЕН МУ
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има поне 4 милиарда причини. Най- добрия сред прокурорите, който няма диплома и нито една осъдителна присъда в цялата му кариера. Който мисли, че няма нужда от разделение на властите.
35
4
 
0
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
...защо се застьпват за герберския прокурор...Защо ДПС да се застьпват за някакьв си гешев или пешев? Много им пука на турците кого ще изберете-на тях им е ясно,че когото и да изберете,все тая- сите сте все отбор разбойници!Хамид набляга на нещо друго-че се самоизяждате,неспазвайки никакви етики и закони!Ясно го изразява: трябва да се постьпва,спазвайки юридическите аргументи а не слепешком, юруш ,както ти повеляват политическите желания.Какви времена настанаха-турци да ви учат на справедливост
34
1
 
0
 
! Отговори
Хамид Манафа ... преди 2 години
... няма ли да каже умнотия по адрес за Киро Харварда или е зает да изкупува лубриканти от пазара от страх да не бъде протъркан на сухо?
33
1
 
1
 
! Отговори
4epa преди 2 години
Лодкаря Х.И е поставил условие - ако не махнат Гешев и не го сложат него за гладен прокурор ще бутне правителството на служителите се партии !!!
32
4
 
6
 
! Отговори
93524 преди 2 години
НАГЛОСТТА Е ПРАВО ПРОПОРЦИОНАЛНА НА НЕГРАМОТНОСТТА,ТЪПОТАТА,НИЗКОто ВЪЗПИТАНИЕгешеФци,бУрисоФци ВСИЧКИ НА СЪД и В ЗАТВОРА!!!!,ВРЕМЕ им Е!!!!!!
31
4
 
6
 
! Отговори
Простак преди 2 години
Само златното чекмедже е достатъчно.
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Причините са едни подсъдими хора с мноооого пари,които сега ще си отдъхнат.
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боли ли като ви вадят зъбките, а ? Между другото к'во стана с Бисеров бе, фаик ?
28
7
 
17
 
! Отговори
Рук за Хламидия преди 2 години
Е то беше ясно, че Хламидиите и онова другото Прасе ще реват. Щото идва затвор!
27
4
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
ха ха ха !..Челебията "Хамид на квадрат",както го нарече Владо,пита за причините за смяна на гешефтев ..?!?!..Ами ето една,при това най-важна,аго:..-Въпросния "Гешев" е ЛЮБИМЕЦА НА противоконституционната "партия" дпс !!!!!...Какво още искаш?..Да е отстрелял ЛИЧНО десетина човека,па тогава.."да помислим за оставката му " ли ?!
26
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До *** Грипенов - Акъл-море, глава -шамандура! кой и как избира гл.прокуроро, че Радев да си слага негов човек.
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как да не е? Нали е запорирал имущество на Прокопи!
24
15
 
18
 
! Отговори
Каун Грипенов преди 2 години
Ясно е за всеки,че Румен Радев иска да постави главен прокурор някой послушко,който само да търси корупция в управлението на ГЕРБ и да си затваря очите за корупцията на сега управляващите.Трябва също да се реабилитират братя Бобокови, Васил Божков, Арабаджиев, Миньо Стайков, Николай Банев, Румен Овчаров, Цветан Василев, Иво Прокопиев, Бенчо Бенев и други олигарси- комунисти.
23
3
 
23
 
! Отговори
Причина преди 2 години
ДПС-Пеевски_КТБ-милиарди
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
21 има формулировки в закона които позволяват, когато е некомпетен и не си върши работата. НС ще го разкара точно по тях, защото е точно така.
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е избран с конкурс.*
20
4
 
18
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 2 години
Ха ха ! Ко стана ! Кажи ко стана? Маските паднаха . Всички на амбразурата за защита на нашият прокурор или ...бай Ставри а ?
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е избконкурс. Ето ти една причина. Освен това я конституцията пише че не може да има партии на етническа и религиозна основа. И още пише че официалният език за инстутуциите е български. Така че сте за затвора.
18
7
 
12
 
! Отговори
водач ва МПС преди 2 години
Как да няма причина за смяната на Гешев бееееее, я питай Дубайския добре облечен бизнесмен ,мустакатия банкер от Белград ,Бай Миньо от Карнобат, Семейства Баневи и Арабаджиеви произвадители на акумулатори и други знайни и незнайни бизнесмени от прехода.......Хе,Хе,Хе