Доц. Михов: Кирил Петков направи 2 гафа в Скопие

В РСМ историята е инструмент за формиране на антибългарско самосъзнание
19 яну 2022 21:37, Красимир Ангелов
88

Премиерът Кирил Петков си постави висока оценка след визитата в Скопие, а от опозицията констатираха, че няма нищо ново по спора. Някои българските политици дори смятат, че са допуснати определени грешки.

"Съществува сериозно разминаване между позициите на определени части от управляващата коалиция по въпроса за отношенията ни с РСМ. От едната страна са Радев, БСП и ИТН, които стоят на позицията за приемственост във външната политика и следват решенията на Консултативния съвет от 30 септември 2019 г. От другата страна са "Продължаваме промяната" и ДБ, които са склонни да променят съществено тази позиция и следват един външнополитически ред", заяви доц. Милен Михов от ВМРО в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Според него е било грешка, че са се провели срещи с ръководни фигури в Скопие в отсъствието на българския посланик там.

По думите му пред Bulgaria ON AIR, Скопие продължава чрез медиите да повдига въпроса за македонско малцинство в България.

"Скопие продължава да настоява за регистрацията на сепаратистки организации в България. Другият важен въпрос от българските условия е този за езика, който трябва да бъде уреден в международните отношения, въз основа на Договора за приятелство и декларацията от 1999 г.", изтъкна гостът в студиото.

Той смята, че премиерът Петков е направил два гафа, а сега продължава да ги задълбочава.

"В българската историческа книжнина от 60 г. има научна аргументация, че фашистки режим и фашистка власт у нас не е имало. Тази историческа неподготвеност на нашия премиер прави лоша услуга на българската позиция. Позицията на Петков е сериозна грешка", коментира още доц. Михов.

"В Скопие историята е инструмент за формиране на антибългарско самосъзнание. С такъв поглед не може да се влиза в ЕС", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
Бунтата преди 2 години
Абе тези македонци,до кога ще им обръщате внимание???Що не си е...т май..та и да спрат повече да мрънкат.С и американците да си гледат кравите а не България!!!!!
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашизъм в България никога не е имало, това са комунистически пропаганди, но за съжаление те са винаги на власт и освен че ни отровиха живота са родоотстъпници. Това е.
60
1
 
2
 
! Отговори
До Сашо 70 преди 2 години
Ти знаеш ли изобщо какво означава фашизъм? Вземи прочети малко литература и тогава говори. Колкото до онези комунистически убийци партизаните - трепането им е било малко. Жалки мандраджии, криещи се в храсти и шубраци. Толкова "велики" бяха, че излязоха от гората чак на след 9 септември. Иначе бяха много смели да взривяват църкви.
59
0
 
5
 
! Отговори
БРАВО НА КИРЕ... преди 2 години
ВЕКЕ , КЕ СПИЕМЕ СПОКОЙНО , ОТИ НЕМА Р.С.МАКЕДОНИЯ ДА НИ НАПАДА , И ДА ИМА НЕКАКВИ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ БУГАРИЯ ....ХА,ХА,ХАААА.....А , КИРЕ ТРИВОЛТА , КЕ ГО ПРЕДСТАВУВАМЕ ЗА "НОБЕЛОВАТА НАГРАДА ЗА МИР".... ОТИ Е СЕКСИ И ИМА ТРАПЧИНКИ И НА ГАЗОТ...
58
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Про100 Киро ни излага всеки ден, излага ни като държава, като нация. Излага и избиратели те си и Радев който го избра. Следва вот на недоверие, но няма да мине. Току така не се дава докопана власт. Но ще видим още кви ще ги сътвори. Бог да ни е на помощ!!!
57
1
 
2
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Какво ли означава една жена непрекъснато да се хили и да те прави серсемен пред многобройната публика?
56
5
 
4
 
! Отговори
Сашо преди 2 години
Това че разнасяха преди девети септември отрязани глави на партизани не било фашизъм, това че горяха къщите на ятаците също не е фашизъм. Това че изгаряха живи хора в пещите също не е фашизъм, нали? Същото са правили и в Македония и в ККосово-виждал съм там паметници на разстреляни техни борци против фашизма а също и на деца. За съжаление това са исторически факти и няма смисъл да си затваряме очите.
55
2
 
6
 
! Отговори
Кирчо преди 2 години
е просто една хитра и комбинативна мижатуркац, която се оказа във власта случайно и с лека измама. По тази причина тез гафове са очаквани и не са последните. Човека е мушанка, не е политик все пак
54
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
неграмотна работа, неграмотни хора ни управляват
53
4
 
16
 
! Отговори
Т, пака преди 2 години
Дойде на власт единствено и само за да промени българската позиция по македонския въпрос. Другите го подкрепиха единствено и само за да се саморазправят с Гешев. Пречи на червените мутри да крадът. За сега удрят на камък, но утре?! Търпението на господарите им се изчерпва. Губят пари и влияние. Скоро ще се радикализират.
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато й е надувал корема на Лена ....Мен питал ли ми е ... Дали съм съгласен ....
51
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Kиро *** ... И македония ...Това си е противоречие в термините ....Още една къща в Барѝцелона ли ще плащаме .. Оставка ..
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До и те така Царя Борис обявява война на Англия и САЩ. Няма никакви комунисти а просто оцеляване като ставаш фашист. А за избитите напр. в Гърция Англия и САЩ помагат на гръцките фашисти да избият комунистите.
49
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До и те така В Югославия когато немците влизат с автомати, всички стават фашисти. После като българите изгонват фашистите с червената армия, фашисти остават само българите, а македонците се пишат македонци, защото ако са българи, сърбите ще ги избият. Сърбите даже получават френски и английски медали, а българите както винаги го отнасят и са победена държава.
48
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам да зарежем тия роми в БЮРМ ! Няма смисъл да се занимаваме с тях!
47
6
 
24
 
! Отговори
и те така преди 2 години
ако комунистите не бяха обявили че в България е имало фашизъм как щяха да оправдаят действията си с избиването на българската интелигенция , попове и кметове , по заможните , също са били в такъв списък , обявявайки ги за врагове на народа ???
46
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро е пълна трагедия.Докарва го от празни приказки,и след всяка глупост се хвали,че постигнал голям успех.И тъй все ни смята за ***,но по македонския въпрос много греши,скоро ще бъде изхвърлен барабар с неговата лейка Ленчето.Имало е предварителни скрити договорки с макетата вероятно със соросоидката Чернева,да отпаднат твърдите условия 5+1,а да ни залъгват с някакви седмични срещи с работни груби,но без българската история и държавност,и език.Това е скандално,защо ще им угажда на тези отв
45
2
 
17
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Съгласен с г-н Михов...чий търсим в РСМ?нима, не те искат...а ние държим ключа!нима да учиш деца да мразят децата на съседа е ценност на ЕС?...гаврите се с Историята на предците ми умирали за Свободата на Македония...новите,гласувах за вас...ама Македония ще ви изяде главите!!!
44
6
 
21
 
! Отговори
Тоя човек, който преди 2 години
попълва и подава собственоръчно подписани декларации с невярно съдържания, успя да постигне само едно нещо, досега непознато у нас - антимакедонски език на омразата. Браво просто киро! - бегай при братята си - канадските ваксинирани лосове!
43
2
 
29
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Признаването на Македония за независима държава,и то посред нощ,не беше ли гаф?Под чуждо влияние/най-вероятно натиск/беше поругано делото на хилядите знайни и незнайни български герои,дали живота си за това,Македония да бъде отново едно цяло с България.Никой не обелва и дума по този въпрос,явно не е европейскиугодно.