Плевнелиев с призив: Петков да се дистанцира от президента Румен Радев

Страната ни трябва да влезе в Еврозоната до 2 години
20 яну 2022 19:55, Нели Христова
138
Плевнелиев с призив: Петков да се дистанцира от президента Румен Радев
Снимка: БГНЕС

"Конституцията е обърната с главата надолу. Изключително ненормална ситуация. Дясната ръка на президента Радев е министър на отбраната, лявата му ръка е негов министър на вътрешните работи, Министърът му на външното министерство, не знаеше къде е сградата на външното министерство. Министърът на финансите е служебен негов министър.

Затова апелирам към премиера Кирил Петков колкото може по-скоро да се дистанцира от всякакви влияния на силния човек на деня - президента Радев." За това призова президентът Росен Плевнелиев по време на дискусия в Аулата на Софийския университет заедно с президента Георги Първанов.

Той призова премиера Петков да даде и ясен срок, че страната ни ще влезе в еврозоната до 2 години. "Ако изпуснем срока 1 януари 2024 г. няма да влезем никога в Еврозоната", каза Плевнелиев. По думите му приобщаването ни към зоната, ще спомогне за борбата с корупцията и финансовите злоупотреби, защото така над българските институции пряко ще са европейските.

"Държавния глава не е споменал вече 6-а година думичката "Еврозона", разкритикува той Румен Радев, цитиран от "24 часа".

Според Плевнелиев Института на служебното правителство и вицепрезидента са излишни фигури в президентската институция. "В нито една развита демокрация няма такова нещо като вицепрезидент и няма нужда да има. Освен това той стои странно в конституцията", добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
3
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Никой не иска съвети от една празна глава,която служи само за закачалка на даден индивид.
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гоу хоум Роска
102
0
 
6
 
! Отговори
taschunka witko преди 2 години
Боко Тиквата те переше по ушите ако не слушаше.
101
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Роска, я кажи прогнозата за времето...
100
1
 
3
 
! Отговори
Ай стига,бе преди 2 години
До Стига бе, Плевнелиев и собствено мнение? Явно си доста ...(ще ме изтрият, ако напиша точно какво мисля). Да кажем по-неутрално :"заслепен".
99
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Стига бе,и ти ,сигурно се държиш,колкото его мъж,само 4е онзи банкянски индивид,като по4не да го блъска по главата,направо се разтапяше от кеф,за теб не знам.
98
11
 
0
 
! Отговори
Стига бе, преди 2 години
...Плевнелиев далеч повече се държа като мъж, като назова нахлуването в Крим с истинското име...АГРЕСИЯ ! Затова и Тараканите газ пикаят по негов адрес из форумите! Докато на "смелия" Фелдфебел,още му грее петолъчката на празната манерка! Едно е да въртиш коремни и лицеви опори, друго е смелостта да имаш мнение!
97
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли кой да инициира един протест , на този повече да му се ЗАБРАНИ да прави изказвания - СТИГА вече с разни мазни , провалени и корумпирани и магарета !!
96
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 години
др.комсомолски сикритар,Петков,ще се дистснсира,колкото ти се дистансира,от банкянския си ментор,когато ти беше президент,ката ден те блъскаше по главата,пред журналистите.
95
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мчи тоз защо не дистанцира Бойко навремето от себе си? Ама сега налива акъл! Пък и защо ТРЯБВА да влезнем в Еврозоната? Полша, Чехия и Унагария влязоха ли???
94
0
 
7
 
! Отговори
Атанас преди 2 години
До 101 коментарКаква казарма колега..?!Амбреажите тогава не ги взимаха..!
93
1
 
6
 
! Отговори
Атанас Милков преди 2 години
,,..Останаха му спомените за това което беше(***)),за да усилват мъката му,за това коетое сега...!" Уйлям Шекспир
92
5
 
10
 
! Отговори
Кой му вярва на тоз преди 2 години
Превъртялналиев се уви около микрофона: джафъ джафъ джафъ промяука на камислки език предателя на пръстените . . а за сина си да каже нещо?А? Продължително и злокобно си трае. Щом трае гусжа, Превъртялналиев е виноват! Щом е виноват да превие врат и се отдаде на позабравените оралноанални радованки с чужди мъже.
91
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За атлантика БКП стои над България. Плевнелиев е доказателство за това.
90
3
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Тоя че е нагъл - нагъл е, но явно е пар'цал на някой, дет му плаща да досажда извънредно.
89
0
 
17
 
! Отговори
Атанас преди 2 години
Това гейовете са много опасни и отмъстителни...!
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ходил ли е в казармата щом го кара да се дистанцира по устав от генерал,че главнокомандващ още войската,а не бивш главнокомандващ като него,който преди от време на време се дистанцираше от генерал бивш министър-председател,кой трябва да издава заповед за дистанция и спазването й.
87
3
 
12
 
! Отговори
Джими От Тайланд преди 2 години
Росенчо брат, искам да се пенсионирам в Гърция, бях чел преди, че имаш къща там. Дай едно рамо да ставаме съседи, омръзна ми от тия азиатки в Тайланд..
86
7
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
А! Единият ойлюф плюе другият ойлюф!!!!! Ногу интиредзну!
85
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маааа как ще се дистанцира, след като са от едно кооо_тилооо-о