Случайно ли конгресът на БСП съвпада с встъпването на Радев в длъжност?

Има подписка срещу приемането на оставката на Нинова, заяви Анастасова
22 яну 2022 10:35, Петя Славова
71
Случайно ли конгресът на БСП съвпада с встъпването на Радев в длъжност?
Снимка: БГНЕС


Заседанието на 50-ия конгрес на БСП съвпада с церемонията по встъпването на длъжност на президента Румен Радев. "Не мисля, че е търсено съвпадение", заяви пред bTV Ирена Анастасова. Според нея, няма проблеми в отношенията между левицата и президента.

Още по темата

"Уважаваме институцията на президента и никога не сме се месили в нейната работа. Не бива да се мисли, че БСП не е подкрепила Румен Радев. Ако някой правеше истинска кампания в подкрепа на президента, това са партийните организации и структури", обясни Анастасова и допълни, че ако се стартира оставката, следва нов пряк избор на председател, а ако ли не, Корнелия Нинова остава начело на БСП.

В случай на констатиране на оставката на Нинова, Националният съвет ще избере временно управляващ от заместник-председателите, които са негови членове.

По думите й, има подписка срещу приемането на оставката на Нинова, която е започнала в партийните структури в Благоевград.

Според нея, повечето хора искат Корнелия Нинова да остане лидер на партията. "Тя поведе партията през много тежки периоди", заяви Анастасова.

Очаква се на конгреса да дойдат малко под 1000 кандидати, но заради мерките не е сигурно колко точно ще е броят им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
5
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Доста хора, които познавам биха гласували за БСП, но не и докато Нинова е председател на БСП. Явно тези хора са стотици хиляди съдейки по изборните резултати на БСП.
42
1
 
1
 
! Отговори
Инженерка преди 2 години
мОЖЕ ДА Е ЗА ДОБРО- ЩЕ СЪЗДАДАТ ПО ДРУГА МОДЕРНА ПАРТИЯ БЕЗ НИНОВА
41
1
 
4
 
! Отговори
Инженерка преди 2 години
ТАЗИ ЩЕ УНИЩОЖИ БСП- ТАКАВА Е МИСИЯТА И
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето седесарката Корнелия Нинова фалира Техноимпекс. Сега същата тази *** от Крушовица ще фалира и БСП. Младите ще се отделят от партията и в нея ще останат изкуфелите и в стадий на начална и напреднала деменция старци и баби и ръководителите на БСП от членовете на НС и ИБ на НС по простата причина, че никой няма да ги ще. Дори тези от Движение 21 и АБВ ще бягат от тях.
39
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП Е ПОЛИТИЧЕСКИ ВОНЯЩ ТРУП
38
2
 
3
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Стига сте търсили конспирации беее. Случайно е, ДА! И какво! И да не е случайно, какво?
37
6
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Не харесвам БСП и Нинова, но по този начин тя показва отношението си към Румен Радев! Само Корнелия има топки в столетницата, да се опълчи срещу презиндента!
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
случайно е
35
7
 
26
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Няма нищо случайно, преЦедента радеФ беше издигнат от БСП след посещение на Нинова в маскава, назначиха му за Вице червената бузлуджанска хоругва Йотова, фигуранта се огради с тъмно-червената номенклатура от Прехода и кадрите от ДС, в резултат на което сега БСП въпреки рекордният спад на изборите е във Властта, а подалата оставка Импексова е Вицепремиер и министър на Икономиката и ще определя развитието ни с експерти като Румен Овч. и Гечев, които при Виденов предизвикаха фалита на държавата....
34
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Атлантизмът и БСП са неразривно свързани, защото са родени от полеувреина Луканов.
33
4
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Атлантикът Соломон Паси подкрепяше и фифилота и Луканов... за Плевнелиев знам само, че подкрепяше Луканов. Конгресът на БКП и президентството на Радев са празник за атлантизма у нас!
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приятел вярва, че "Ген. Радев отряза тумора ГЕРБ! Браво! Идва реда на метастазите!Каскета ,Владко ,Цецка ,Цвъко, Деси Дуловска ,Теменужки ,Екатеринки ,Николинки и хилядите Калинки!" . Василев е на друго мнение "Президентът Румен Радев не казва нищо за структурата на българската икономика , където 100 бивши ченгета и феодали контролират 90% от националното богатство и ресурсите в държавата!И как така ще стане истинска промяна ...?" Кой е по-близо до истината?
31
4
 
12
 
! Отговори
Хм, преди 2 години
Едно е ясно, Нинова ако не подаде оставка и продължава да води същата политика, на Следващите избори 3% ще са много! При Нинова БСП стана партия без облик!
30
0
 
7
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Президентът Румен Радев не казва нищо за структурата на българската икономика , където 100 бивши ченгета и феодали контролират 90% от националното богатство и ресурсите в държавата!И как така ще стане истинска промяна, когато тази структура не започне да работи така, че да не изтичат капитали,ресурси и работна сила на запад!!!???Агент Ксара Миранджа!ЦРУ!!!
29
0
 
3
 
! Отговори
БОГ преди 2 години
Защото нечестивите ще бъдете уловени от собствените си беззакония и с въжетата на своят си грях ще бъдете държани,накрая ще ум,рете от отказването си от поуката и в голямото си безумие ще се заблудите!!ПРИТЧИ .
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП и Радев имали общ шеф в Кремъл и общи цели. Заблуда или манипулация? След като вече е избран за втори мандат, Радев може да си позволи да ни покаже истинското си лице и да се хвърли на амбразурата, защитавайки отановските войски и пиндостанските бази на българска територия. Това той смело го направи вчера. А БСП има връзка с Кремъл, колкото Плевнелиев - с марсианците.
27
9
 
4
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Корнелия Нинова е руски агент за влияние, внедрена от кръга Монтерей!При нея няма никакви логически правилни стъпки като лидер на лява европейска партия, важно е руските интереси в България, да бъдат защитени!Румен Радев не може да понася Корнелия Нинова и една от причините е да детронира статуквото и БСП с Продължаваме Промяната!Агент Бенджи Галахар!ЦРУ!!!
26
8
 
5
 
! Отговори
Мара общата преди 2 години
Президент,атлет и истински мъжкар!!За мен ще е чест да се запозная с него на живо!!
25
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Бавно, но със сигурност комунизмът ще си отиде от тази територия"-----------------------------Как да стане това, като милееш за Буда Тиквоний, а на него членската партийна БКП-книжка му е в малкото джобче - до сърцето?
24
9
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Повечето в България сме за НАТО, товарищ Христо Христов. Приемете нещата и си пийте хапчетата за успокоение на нервите.