Йотова призна: Втората победа беше много по-емоционална

Пет години българите преценявали работата им с Радев
Обновена: 23 яну 2022 13:08 | 23 яну 2022 10:15, Камелия Цветанова
266
Йотова призна: Втората победа беше много по-емоционална
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

“Втората победа определено беше по-емоционална, защото пет години българските граждани у нас и в чужбина преценяваха работата, която сме свършили, и в крайна сметка ни дадоха отново доверието си”, заяви вицепрезидентът на България Илияна Йотова в първото си интервю след встъпването в длъжност пред БНТ.

Още по темата

“Благодаря за оценката на анализаторите, че аз съм била политикът в двойката. Според мен успехът на нашата двойка не е кой какъв е, а в екипната работа. Всеки си тежи на мястото, ние с президента Радев сме различни като характери. Смятам, че за тези пет години разширих видимо този пост - на вицепрезидента. Президентът ми възложи тежки ресори. Смятам, че направихме много особено в работата с българите зад граница. Сега амбицията ни е да направим най-после Български културен институт”, добави тя.

"Няма как да не кажа, че много колеги от ГЕРБ по време на предишния мандат подкрепяха идеята за културен институт. Но всички те казваха, че Борисов трябва да каже. А Борисов очевидно не се интересуваше от това", уточни Йотова.

"Аз не отдавам вече такова значение на разграждане на модела. То ще си дойде от само себе си. Не знам кое е по-тревожно - пандемията или огромните неравенства между българите. Ако тези неравенства се коригират, моделът ще си отиде сам. Ако има политическа воля за това, съвсем скоро ще възстановим страната си, даже ще има подем. Една дума, която като че ли сме забравили", сподели новият стар вицепрезидент.

"Някои твърдят, че има конфликт между президент и премиер, други са на мнение, че президентът диктува решенията на премиера. Щом така са разделени мненията, значи си вършим добре работата", бе лаконична по темата Илияна Йотова.

"Трябва да има малко по-голяма подреденост в действията на правителството. Някой министър си предлага някакъв закон, без да се координира с останалите. Може би защото е сложно в четворна коалиция. Имат сто дни, но нямат сто шанса", оцени действията на кабинета Илияна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: Йотова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
0
 
! Отговори
толкова преди 2 години
До Ъхъ! Че и отгоре!
196
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никъде в Европа няма длъжност-вице...един нищоправещ ни стига,че и тази *** още 5г.да я гледаме на ясла
195
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Свинкята от Дондуков е изпаднала в емоция, РР фалира даржавата!
194
0
 
5
 
! Отговори
Самовлюбена преди 2 години
Позицията на ВицеФигурантката е излишна. Няма нужда от втори нищоправец на Дондуков.
193
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Емоционалната прос.тотия победи в България ! Да ни е честита ! Това , което ломоти свинката Йотова, ще ни доведе единствено до поредната национална катастрофа!
192
0
 
12
 
! Отговори
Ъхъ! преди 2 години
наистина не е за вярване ! Толкова ли сме про.сти , че да изберем пак тези тюфлеци ???
191
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох,вече не можеш да срещнеш изречение в българския език,в което да не присъства думата емоция.Това е най-използваната дума,всички станахме едни такива емоционални,изтънчени,същински ***.И мъжете станаха емоционални,***,повръща ми се.Босфор ТВ най-вече наложи модата на тая дума,и всички я заповтаряха като папагали
190
0
 
9
 
! Отговори
Петър Кюркчиев преди 2 години
Прасето Пиги да заминава към Москва.
189
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Йотова, ако знаеш какви емоции те очакват ако за втори път намушиш главата под расото на руския цигарен патриарх пеш ще тръгнеш за Москва.
188
1
 
8
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Решетниковите долари помагат .Нали те създадоха Възраждане и пр. путинистки формации, които помогнаха Йотова да се вълнува.
187
1
 
13
 
! Отговори
До 207 преди 2 години
Не можеш да гласуваш за един разединител, лакей и проводник на антибългарска политика само защото мразиш друг такъв лакей!!! Копаем надолу с бясна скорост!
186
1
 
13
 
! Отговори
До гласувах за Радев преди 2 години
Гласува за Радев и какво? Получихме Киро, Асен и компания, вече клекнахме на РСМ и ще потъпчем костите на хилядите българи, загинали за свободата на тези български земи; щр признаем всички извратености на Истанбулската конвенция; ще станем мишена на Русия! Ще плащаме ток, парно, вода, храни и лекарства на непосилни цени!
185
15
 
1
 
! Отговори
гласувах за Радев преди 2 години
Но....той нямаше конкуренция, защото този срещу него бе подкрепен от най-корумпирания и *** човек ,управлявал ни 12 г. и направил ни за смях и ни унизи с присъствието си по света. Иначе Радев е комунистическо-съветска издънка...Дано никога не се върнем повече към времето на Тиквата, Янев/ който е министър в държава на НАТО, а бил против НАТО.../, Радев с Деса, но не и поетеса. Надявам се на хора , като К. Петков....
184
1
 
21
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Разбира се,че спечелването на вторият мандат е било много по-емоционално.Тая т*урба Илияна Йотова просто не е повярвала,че в България има толкова много ид*иоти които да ги изберат за втори път.
183
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Йотова призна '' ........................ Трябва да призная, че Йотова леко ме притеснява всяка година поднася цветя на паметника на червената армия, днес се изказа, че 'трябва да правим редовните натовски учения, но НИЩО ПОВЕЧЕ' ... усещам, че е от старото поколение заблудени комунисти, които се събуждат едва когато червения ботуш им стъпи на врата.
182
1
 
14
 
! Отговори
Ех преди 2 години
Как бих искал и аз да съм толкова радостен, но като си помисля какво го чака още народа с вас, не мога !
181
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм доволен от инагурацията на президента Радев. Нямаше нито коремни нито лицеви опори. Голям срам, голям срам.
180
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В чужбина ,хахаха ,за Венецуела ли говориш ?
179
2
 
19
 
! Отговори
С.П. преди 2 години
Каква победа, бе пиги? Победа над българския народ, на който се натрапихте с лъжи, измами, терор, платени протести на ония майки и шепа наркомани ...и стотици загинали от Ковид? Пирова победа! Чакам възмездие, като на боков!
178
1
 
25
 
! Отговори
дядо мраз преди 2 години
Жабокът кърмит още пет години ще кисне в блатото, а Пиги ще грухти около него.