БСП се опитва да се стабилизира, за да участва в управлението

Бюджет 2022 - най-социалният от години
15
БСП се опитва да се стабилизира, за да участва в управлението
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Отказът на 50-ия конгрес на БСП да констатира оставката на лидера на партията Корнелия Нинова е проява на мъдрост и опит да се стабилизира БСП, за да може да се занимава активно с управлението на страната. Това заяви пред БНТ заместник-председателят на партията Кристиан Вигенин. Според него е редно структурите на партията да се съсредоточат в изработването на политики по региони вместо да хабят енергия в организация на поредния вътрешнопартиен избор.

Вигенин призова всички членове на така наречената "вътрешна опозиция" в БСП да бъдат по-конструктивни и да работят по идеите и предложенията си, защото на никого не е отказана подкрепа за конкретни работещи инициативи.
Съвпадението на датата на провеждане на конгреса с церемонията по встъпване в длъжност за втория мандат на държавния глава Вигенин определи като случайно.

По думите му в ръководството на БСП няма политика, която целенасочено да руши отношенията с президентската институция - още повече сега, когато социалистите са в управлението и отношенията с президента са в посока на промяната. Според Кристиан Вигенин да се търсят опити за противопоставяне не е сериозно.

Може да има различия, но ако са конструктивни, това работи в подкрепа на цялостния подход на управление.
"Ще е фалшиво, ако през цялото време очакваме добър тон между институциите", каза зам.-председателят на БСП.
Той изтъкна, че макар и с по-малко депутати, БСП има много по-голямо влияние в управлението от периода, в който беше с много народни представители, но в опозиция.

По думите на Вигенин проекта за Бюджет 2022 е потвърждение, че има лява партия в управлението. Той оцени план-сметката като най-социалния бюджет от години насам и изтъкна, че ако БСП не беше в управлението проектобюджетът нямаше да изглежда по този начин.

Участието на лидера на партията Корнелия Нинова в правителството е знак, че социалистите искат сегашното управление да успее. Според него чрез ангажиране на лидера на партията в изпълнителната власт БСП е в състояние да постигне повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: БСПВигенин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Чума червена преди 2 години
Рублоядните комунисти не познават И чувството за срам!Те са убедени, че са предопределени на клетъчно ниво да бъдат флагмани на Истината, Властта, Прогреса...
12
0
 
6
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
БСП---ЩЕ СЕ "СТАБИЛИЗИРА"..като остане само с Корнела и Баджанака на Фигуранта!Е...ТЕ ТОГАВА ШЕ Е НАЙ-СТАБИЛНА!!!!!!!!!!!!!!
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отново ще се върнем години назад с този надут бюджет. Не можеш да харчиш повече отколкото получаваш. Горко ни с това ляво управление.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се шегувам хора, напишете партиите, които предпочитате да ви управляват, не се шегувам, сериозно е!
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво социално?!Вижте пенсиите - ограбихте стажа на категорийните работници!Спорите дали минималната заплата да е 710 или 720 лева!Не ви е срам!Голяяямо притеснение, че вдигате осигурителния праг и се оправдавате с софтуерните специалисти.Не ви е срам !Гаврите се с пенсионерите и обезличавате труда им.Дължите на пенсионерите от категоиите парите, които им взехте от таваните, сега им взехте стажа, а на някои и образованието.Ега ти социалната политика!Не ви е срам, лицемери!
8
1
 
9
 
! Отговори
Вагинин преди 2 години
Е *** версия на Янаки Стоилов.
7
2
 
9
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
БКП-БСП, "след нас(след тях) и потоп да става"!!!
6
2
 
3
 
! Отговори
Йончева и Станишев преди 2 години
Ще трябва на основат Европейски Социнтернационал, ако искат да са в Европарламента след май 2024 г. Две години и нещо им остава да се превъзнасят.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажете кой искате да ви управлява, не се шегувам! Питам ви и от това зависи бъдещето на България! Трябва да отговорите, сериозно е.
4
0
 
1
 
! Отговори
тоя с пожеланието преди 2 години
Мерси. Да ти се връща!!!! Но такива желания има от 100 години... така че и теб ще надживее!!!
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала!Най добрата партийка в България!Няма Мая,няма Йончева..!Удари ги в земята!
2
5
 
12
 
! Отговори
пожелание преди 2 години
БСП ще се стабилизира само на гробището ,като герб !!!!
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП да каже какво става с Дарина и Божков ?БСП да каже защо са ДПС ?