ГЕРБ иска КСНС при Радев заради напрежението в Украйна

При конфликт всички министерства ще участват
37
ГЕРБ иска КСНС при Радев заради напрежението в Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Наложително е провеждането на КСНС при президента за отношенията НАТО-Русия, за да се вземат дългосрочни решения. Очевидно е, че тези сили и средства, които се предоставят за "Еър полисинг" няма да бъдат използвани, ако се стигне до военно противопоставяне между НАТО и Русия. Ако има провокации и полети близо до българската територия, трябва да се вземат мерки своевременно и много решително. България трябва да има ясна политическа позиция", заяви ген. Константин Попов, бивш началник на отбраната и бивш председател на парламентарната комисия по отбрана и сигурност пред БНТ.

По думите му, ако имаме тежък конфликт, няма само Министерството на отбраната да участва, а всички министерства.

"Ще се вдигнат и нашите самолети и тези, които ще дойдат, това не е нищо ново. Използването на въоръжените сили е инструмент на политиката. Политиците трябва да вземат решенията и всяко едно забавяне е голяма игра със сигурността на държавата. Очевидно е, че се изразходва ресурс, но това не е драматично", допълни ген. Константин Попов.

Според него България трябва да се превъоръжава не само в сферата на Военновъздушните сили, а и за сухопътните войски, военноморските сили, за закупуване на нова съвременна техника.

Ген. Константин Попов поясни, че дори и да се намери решение в отношенията НАТО-Русия-Украйна те може да са много временни.

"Русия има много сериозни изисквания към НАТО. И, ако не бъдат изпълнени, е важно какви ще бъдат действията спрямо България. Има загуба на доверие между Русия и НАТО, ще трябва да се положат неистови усилия за неговото възстановяване. Надявам се, че Русия не се готви да влезе в Украйна, трябва да се предотврати агресията, иначе това ще има катастрофални последици и за нас, и за страните от НАТО, и за Русия, и най-вече за Украйна", каза още ген. Константин Попов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: УкрайнаНАТОРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Да попитам преди 2 години
Зависи ли нещо в случая от България? И да си отговоря. Не! Е, що ще си губят времето с глупости? Проблеми ли си нямаме, кво ли...
31
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Наблюдател, а твоята тиква,розови чорапи носеше,като пожарникар,сигурно вместо фуражка,е носел фес.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ген Коце принципно е прав. За да има собствена политика, България трябва да има собствена армия. Не да прави красиви изказвания та да се хареса в "чужбина", както НВ нарича "цивилизования свят". А да пуснем у нас един-два чужди контингента - цяла вечност ще им слугуваме.
29
3
 
1
 
! Отговори
неграмотниЯт ДEBИЛ.. преди 2 години
От банкЯ НАДУВА УМИШЛЕНО ИЗМИСЛЕНИЯт от ФАШИСТКИЯ РЕЖИМ НА ЗЕЛЕНИЯ КЛОУН от ***,за да се спаси от ВЪЗМЕЗДЕТО ,КОЕТО ГО ЧАКА заради 12 ГОДИШНОТО му КРАДЕНЕ!!!!
28
5
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Зеленият чорап щял да вкарва руски войски в България и от тук да притиска Украйна !! Такива "умни" заключения ръсят комунистите. А не виждат, че преди руските войски, в България ще дойдат турските войски ! Да, ама, комуниста е с партизанско мислене !
27
5
 
2
 
! Отговори
Изумен преди 2 години
Какъв КС при радев , бе, умници ???? Та Зеленият чорап е първи национален предател!!! Какви идиотии правят от ГЕРБ ??? Или и те изтекоха в канала !
26
6
 
7
 
! Отговори
до герберите преди 2 години
Още едни избори с машинките и сте пътници!Радев си знае работата!
25
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 години
До ОПА,тука всички са от третия пол,затова се назначават пенсионери.
24
2
 
3
 
! Отговори
ОПА преди 2 години
КАКВИ СА ТЕЗИ СТАРЦИ ГВАРДЕЙЦИ-НЯМА ЛИ МЛАДИ ХУБАВИ БЪЛГАРСКИ МОМЧЕТА ЗА ГВАРДИЯТА--ТОВА Е ЛИЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ БЕ --ВИЖТЕ ДРУГИТЕ ДЪРЖАВА--ПЕНСИОНЕРИ ЛИ СЕ НАЗНАЧАВАТ ТАМ--НИТО ФИГУРА,НИТО ФАСОН---
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе ***,вие не разбрахте ли че не може да искате нещо без да минете по каналния ред,ние сме парламентарна република и да ви подсетя:ОНУЙ ПРОСТОТО вече не е на власт!
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а аз да попитам кои наши самолети ще се вдигнат , онези на чертежите ли
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КСНС пак ли с корона, като миналия път за Македония?
20
7
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 години
герб-сдс-комунисти,по-добре при вашето слънце банкянско,да отидете,той е специалист по-всичко,може да ви помогне.
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре да не се събират тия, по-става после! Дет' се вика, едни г..на, колкото повече ги разбъркваш, повече миришат...
18
5
 
5
 
! Отговори
115 преди 2 години
От управлението на ГЕРБЕРИТЕ 20милиарда дълг,От управлението на КОКОРЧО 15 милиарда заем?!?!До кога ще спите Българи, вземате кой каквото има и да си върнем държавата заградена от политическата мафия, и разни обработени в чужбина българи, дошли да ни управляват с някакви цели в чужди за България интереси!
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ше обръснат на Герги мишниците..
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро със свои думи за какво са говорили - "еслкалацията се дига".
15
3
 
3
 
! Отговори
339 преди 2 години
Правилно,КСНС при Радев учасват всички парламентарни партии,има повече тежест.МС е оперативен орган,НС решава.До скоро не беше така,но така е по конституция.
14
6
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
Скоро ще разбереш.Както и къде са 250 000 биткойни,които към днешна дата са 8 милиарда лева,конфискувани от боковата власт и изчезнали безследно.
13
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ген. Попов е истински генерал издигнал се със собствени сили, а не като Радев с връзки по линия на БКП.