Кирил Петков след Съвета по сигурност: Ние сме лоялен съюзник в Алианса

България готви официална позиция за конфликта Украйна – Русия
25 яну 2022 19:35, Красимир Ангелов
178
Кирил Петков след Съвета по сигурност: Ние сме лоялен съюзник в Алианса

Министър-председателят Кирил Петков председателства първото за 2022 година заседание на Съвета по сигурността към МС, който обсъди рисковете и предизвикателствата в контекста на усложнената среда за сигурност в резултат на напрежението около границата на Украйна, съобщиха от правителствената пресслужба.

Участниците в заседанието представиха на премиера анализ на геополитическата ситуация, както и евентуалните мерки, обсъждани в рамките на НАТО за демонстриране на солидарността на югоизточния му фланг. Министър-председателят Кирил Петков беше категоричен, че всички решения, които правителството ще вземе, ще са съобразени с развитието на ситуацията и евентуалното ескалиране на конфликта, включително мерки за избягване на негативни икономически ефекти.

Още по темата
Той подчерта, че България е лоялен съюзник в Алианса и единството е най-силният отговор.

Съветът по сигурността към МС ще продължи да следи развитието на ситуацията и ще подготви план за действие при различни сценарии.

Премиерът Кирил Петков възложи на министъра на отбраната да внесе за утрешното заседание на кабинета проект за одобрение на национална позиция и мерки за укрепване на системата на сигурност на България, боеспособността на българската армия и техническото й обезпечаване.

Министерският съвет ще вземе решение за конкретни мерки, за които министър-председателят ще информира народните представители след края на заседанието на МС.

На заседанието на Съвета по сигурността присъстваха също и министърът на отбраната Стефан Янев, министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, министърът на външните работи Теодора Генчовска, както и представители на службите за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците след като са разбрали за съвета на Кирчо веднага тръгнали да се предават.
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо е прав, само че между съюзник и слуга има огромна разлика Кире.
123
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пушечно месо сме цяла българия НАТО ВЪН РЕФЕРЕНДУМ
122
1
 
6
 
! Отговори
ОПАААААААААААААААААА преди 2 години
ВЪН АМЕРИКАНСКИТЕ ОКУПАТОРИ И ТЕРОРИСТИ ОТ БЪЛГАРИЯ
121
1
 
19
 
! Отговори
Да уточним преди 2 години
Аз не си спомням да сме правили "избор" преди 18 години. Направили са го няколко души. Единият плачеше на встъпителната церемония.
120
1
 
7
 
! Отговори
До 154ти ха ха преди 2 години
Няма страшно. Ако оцелеят в най лошият случай ще трябва да изкарат 30÷40 години в рязане на дърва в Сибир !
119
1
 
16
 
! Отговори
Към Кирчо и Асенчо преди 2 години
Нахлупвайте каските и бегом марш към Източния фронт да се биете с руснаците !
118
0
 
9
 
! Отговори
ЕДИН МИНИСТЪР преди 2 години
...НЕ ЧЕТЕТЕ ЧУЖДИ САЙТОВЕ- ОТ УМЕН ПО УМЕН И ПО НАШИТЕ ЗЕМИ...БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.
117
0
 
13
 
! Отговори
киро преди 2 години
...НЕ ДРЪНЧИ НА ВОЙНА...НО ДРЪНЧИ, ТА ДРЪНКА, ТЕ ТАКОВА ДРЪНКАНЕ НА КУХО Е НЯМАЛО...
116
1
 
3
 
! Отговори
иво преди 2 години
До ДимитърЯ БЕГАЙ , СЕ ПУШНИ !
115
0
 
2
 
! Отговори
123-ТОиДИ преди 2 години
До ДимитърПЕ"т"ЕЛ !
114
0
 
6
 
! Отговори
О,Шипка-радефф преди 2 години
А НАШ "МУНЧА" , ОТНОВО НЕМА МНЕНИЕ ! ТОА ЖИВЕЕ В ПАРАЛЕЛНА ВСЕЛЕНА , И ОСВЕН ЗАПЛАТАТА МУ , НИЩО ДРУГО НЕМА ЗНАЧЕНИЕ ! ВЕНСЕРЕМОС !
113
3
 
11
 
! Отговори
Димитър преди 2 години
За независима България ще има жертви. Защото има западни интереси, турски интереси и единствения начин за независимост е жертви и помощ от Русия както в доброто старо време. Обаче Руснаците в крайна сметка се отдеглиха от България и ни дадоха право да решаваме. Ето Решихме си съдбата да сме надупени целувачи на ***.
112
2
 
7
 
! Отговори
Димитър преди 2 години
Някой трябва да се наеме с протест дори някой да има интерес от това.Тия се опитат хем да са с Америка и войната им, и хем да вкарват спокойствие в народа. Народе, ако излезем срещу Америка ще има последствия за България и то големи. Може дори бомби да ядем под някакъв пред-текст че терористи са взели парламента и се опитат да поставят нов ред в България. Но ще има жертви ако искате независима страна. А тези които управляват най-малко ги грози арести и затвор ако отстъпят от Нато.
111
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, тази работа не е като онази работа да ровиш в сайтове за gеей чатове. Не ставаш за нищо. Всеки ден чупиш mъпоомераа.
110
0
 
18
 
! Отговори
ББ преди 2 години
аман от "съюзници"...аман от "лоялни" на някого...а кога лоялни на Народа ни,кога проблемите и интереса му,просперитета на децата ни...не ви плащаме да легитимирате еничаре и да ги обслужвате...а да подредите България,да върнете децата на българите от робство...да работят за просперитета на България!...кога???ако не го осъзнавате...Оставка!!!
109
4
 
12
 
! Отговори
dogan преди 2 години
Ние вече сме за вечни времена към Русия, а тия всичките сорсиди отичат в канала! Или ще гният по лагерите. Това беше края на е в р о г е й с к о т о робство!
108
0
 
21
 
! Отговори
Български гражданин преди 2 години
Кириле, не искам война! Нито с Русия, нито с Америка, нито с когото и да е. Войната не е харвардско забавление, а смърт и страдания. Набий си го в главата момче младо!
107
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мнозинството от хората пет пари не дават за на с ра ното ви НАТО. Не ни замесвайте в геополитическите игри на САЩ.
106
1
 
17
 
! Отговори
Фелдфебел преди 2 години
Просто Лиро ходил ли е войник ? Знам, че не е служил никъде! Тогава какви решения ще взема един мух.льо относно отбрана на държавата , ноти, дипломатически отговори, управление..... ?????