Ковачевски към Радев: Можем да бъдем добри партньори

Трябва да имаме много по-чести разговори, призова президентът
25 яну 2022 17:00, Нели Христова
24
Ковачевски към Радев: Можем да бъдем добри партньори
Снимка: БГНЕС

„Аз съм много доволен от работата на двете правителства. В кратки срокове с голям размер, в редица важни области, вие работите и за времеви график, коя секторна група, кога и какво да свърши. Нека опитаме да внесем същия подход за решаването на отворените политически проблеми. Да изясним най-сетне кои са краткосрочните задачи, които трябва да решим преди да започнем преговорите. Надявам се да не отлагаме повече този процес, но нека направим така, че да имаме ясни времеви граници за решаване на другите въпроси. Трябва да имаме много по-чести общувания, открит диалог, за да напреднем по тези важни теми.

Това каза президентът Румен Радев на среща със северномакедонския министър-председател Димитър Ковачевски, предаде репортер на БГНЕС.

България и РС Македония могат да бъдат добри партньори в много ключови сектори, потвърди Димитър Ковачевски.

„Формирахме комисия в областта на европейската интеграция. Договорихме се за нова динамика на работа, която ще има конкретни резултати, които ще са от ползва за гражданите на двете държави. Аз вярвам, че на 1 март може да имаме самолетната линия София-Скопие. Коридор 8 също е част от приоритетите. В областта на образованието е важна размяната на научни знания и опит. Програмата „Еразъм“. Може да сме пример за това как да се развива един регион“, каза Ковачевски.

„Смятам, че има капацитет да разрешим тези въпроси. С отворен и искрен диалог може да се стигне до решение. България вече 15 години е член на ЕС, не само да отвори вратата за РС Македония, но и да сподели опита”, каза още премиерът на съседната държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Пореден зелен "сертификат" на "северозападните македонци" - шиптърите!Долните евр.и ги ръсят на всякъдеДа живее БЪЛГАРИЯ
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой кой е от двете плешиви нинджи?
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Краткосрочните задачи са да не ни крадете историята това че замъкът на Цар Самуил е в Охрид не означава че той е македонски цар добре пиказвайте го на туристите като замъкът на Цар Самуил Цар на Българите загубил битка с Византия умрял като е видял войските си с избодени очи от Василий Белгароубиеца така му викат и такива улици има кръстени на него в сегашна Гърция Друг е въпросът колко кръстени македонци има с име Самуил от 1944г до сега например
14
2
 
2
 
! Отговори
Долу метежниците! преди 2 години
С Титовите коминтерновци няма за какво да си говорим. Връщането на географската област Македония на България ще стане много скоро при въвеждането на Новия световен ред, нека само примитивна Русия да нападне САЩ. А иначе, с националните предатели, които по кремълски сценарии сега подготвят предаването на българските национални интереси на македонистите от Скопие, ще се занимава Военният трибунал...
13
1
 
4
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Те ни плюят,а ние се кланяме....Еббббъти и нищожните Радев и Просто Киро!!!!!
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Две руски прасета на снимката.
11
1
 
10
 
! Отговори
иво8 преди 2 години
*** от БНТ спряха филм в последният момент.Само и само да се надупят на македонският премиер.Подлогата Кошлуков трябва незабавно да бъде изметен.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименРАДЕВ Е РУСКИ АГЕНТ ПРЕД ПРИСЪДА ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА.
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Откъде пък знаеш, че Радев или някой друг е намесен? Имаш ли доказателства, преди да говориш или просто така си бърбориш?
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един българин от Македония нарече македонските политици "Титовски ***" и Югославско-Титовски еничари, каза, че плащат на шпиони като ОМО Илинден да работят срещу България , каза, че този на снимката също е Титовско ***, каза, че македонските политици трябва да бъдат опрегледани при психиатри , каза и да не разговаряте с тях, докато не променят сърбоманско-Титовския си манталитет и говора на омраза към българите и корените си, каза, че много македонци знаят българския произход, но са с пр
7
2
 
12
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Айде преди да подписвате нещо ново, изпълнете старите договори.
6
4
 
7
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Не само да отвори вратата, но и да сподели опита......Тея югославяни само вратата ги интересува и директно си го казват
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отменили са в последния момент филм по БНТ, който показва изтезаният и убийсъвата над българи, които се извършват в момента в РСМ. Очевидно от американското посолство са се намесили и патриотът Радев им е козирувал само.За лекето Петков няма какво да коментирам!
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Можаха да живеят в един съюз с бившите хърватски фашисти, които избиваха сърби, със сръбските националисти, извършили геноцид в Босна. Трябва да осъдят тоталитарното югославско минало и сръбско-югославската пропаганда срещу България. Тито, Сталин, Димитров направиха това, което можеше да се направи вътре в Югославия, така че да се приеме в Югославия - Отделна република от Сърбия в Югославия. България и Русия загубиха влияние в Югославия, Югославия беше прозападна държава и федерация.
3
1
 
5
 
! Отговори
ШЕ го ЛАПАТ двамата преди 2 години
.... АКО НЕ СЕ РАЗБЕРАТ.... !!!.... Албания и КОСОВО това чакат.... ХАХАХААА....
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1 Излапаха 1 агне и вече са приятели :)))Струва ми се лапали са и нещо друго за да са такива големи приятели!
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приказки за наивници ...