Петков: Ще вземам най-отговорната национална позиция за напрежението в Украйна

Ще бъдем конструктивен партньор и съюзник в НАТО и ЕС
635
Петков: Ще вземам най-отговорната национална позиция за напрежението в Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Относно напрежението Русия- НАТО ще бъде взета най-отговорната национална позиция на базата на пълен анализ, увери премиерът Кирил Петков.

„Сигурен съм, че тя ще съответства изцяло и ще оптимизира българския интерес. За нас най-важното е да сме сигурни, че решенията, които взимаме са национално отговорни”, каза той.

Още по темата

Премиерът съобщи, че Съветът по сигурността ще е основният орган, който ще взима сериозните решения, засягащи сигурността на България. Това заяви премиерът Кирил Петков.

„Днес всички служби ще бъдат на Съвета. Искам да чуя всички мнения, за да вземем общо решение и да излезем с точна препоръка към Министерския съвет”, обясни Петков.

„Ние ще бъдем конструктивен партньор и съюзник в НАТО и ЕС, за да сме в съответствие със съюзниците си. Решенията, които се взимат са базирани изцяло на българските служби за сигурност, на българските министри и на Министерския съвет”, добави той.

Петков призова опозицията към диалог.

„Не е време да се упражнявате за политика. В момента имаме национален интерес. Нещата, които трябва да се говорят, са на база истински анализи, а не на някакви пиар кампании”, настоя той.

По думите му корабите и самолетите, които идват от други страни от НАТО, не са извънредна ситуация.

„През 2016 г. се взе решение за засилен air policing на НАТО, това е в негово продължение“, припомни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


635
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
526
0
 
6
 
! Отговори
Крас преди 2 години
На Филип Димитров му се разбираше по добре какво иска да каже от новия сладкодумец Премиер. Десет килограма приказки без да разбереш или хванеш мисълта.Накрая завършва - работим по случая, не става веднага. Едно време Партийните секретари така говореха ............какво ще стане следващата петилетка.
525
0
 
7
 
! Отговори
ТОВА Е ИСТИНАТА преди 2 години
Кире-е-е, момчето ми, недей да плещиш силни думи - силни действия са необходими! Махни от устата си УКРАЙНА - ти си СЪЮЗНИК , а не партньор ! БЕЗ ИЗЛИШНИ ОБЕЩАНИЯ - народът знае всичко!
524
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква Украйна , мерки трябва да вземете за народа, ще с този скъп ток, хората хем си плащат хем на студено стоят, те тръгнали Украйна да оправят.
523
2
 
7
 
! Отговори
ОТВЪД ОКЕАНА преди 2 години
Г-н Петков, според мен, не може да вземе отговорна национална позиция, понеже му липсва българско самосъзнание. А "НАЙ-отговорната национална позиция", може би означава позицията, която НАЙ-добре обслужва интересите на "партньорите" ни ОТВЪД ОКЕАНА, от където и самия той идва!
522
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще вземАМ.... абе тоз канадец недоучен... той ще ни....
521
0
 
3
 
! Отговори
Ние преди 2 години
Ще, ще, ще, ще, ще, аде де.
520
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интеререс парадокс - военен съюз от държави с близо 40 трл. БВП не може да се справи с 1 държава с 30 пъти по-малък БВП.
519
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От къде ще я вземе тая позиция .
518
2
 
3
 
! Отговори
ОТГОВОРНА ПОЗИЦИЯ! преди 2 години
Каква отговорна национална позиция може да вземе този и правителството му, до един метежници, като всички са кукли на конци, командвани от резидента Радев.Няма да има спасение за националните предатели, нека само първобитна Русия нападне САЩ.
517
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некадърник!
516
1
 
5
 
! Отговори
"Отговорна пози преди 2 години
Наведен надолу !
515
2
 
6
 
! Отговори
yo преди 2 години
Кирчо, явно никога не си учил Български език и не си чел Български поговорки. Ще ти припомня само една - Когато атовете се сритат, магаретата плачат-. Явно ти смяташ българите за магарета и можеш да ги вреш където ти кажат (с тояга).
514
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде предателче, грозно и глюпаво ще те гоним защото си заплаха за България. Тези простотии за верноподаничество и предвидимост за сащ ги разправяй някъде другаде.
513
1
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Поредният американски вицегубернатор,който верноподанически взема "национално отговорна позиция".Не.Не струва.
512
2
 
16
 
! Отговори
Просто е жалко! преди 2 години
Когато нямаш какво да кажен или не знаеш какво да кажеж, най-добре е да замълчиш. Обратното ще е голяма глупост. Всички знаем, че нищо не зависи от нашите първенци, че всичко се решава в Южния парк и от другата страна на Земята. Така изглеждаш смешен в очите на хората. По-добре, се заеми с някои неща, които в някаква степен са ти позволили да вършиш. Спести ни лаенете на малкото пуделче.
511
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ши ..Съжалявати.. Отдолу иде Софийски влак който ми носи вагон със сняг ..Ядем само шоколади бонбони..Големият Тодор Колев за вас ... другари и другарки / дами и господа https://youtube/watch?v=WCmnpmLpUPY
510
5
 
16
 
! Отговори
иска им се преди 2 години
Целта на англосаксите е да унищожат източно православните и за това насъскват украинците срещу руснаците, българите срещу македонците, сърбите срещу черногорците и т.н. Иска им се взаимно да се избием.
509
0
 
10
 
! Отговори
канадски помияр преди 2 години
внимавай с РСМ ако не искаш шутове
508
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро казва да не се плашим. Руснак без зелен сертификат нямало как да влезе у нас.
507
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро се оказа пуси.