ВМРО: Не сме против РСМ в ЕС, но българите там са репресирани

Децата учат, че сме татари и фашисти, настоя Мария Цветкова
Обновена: 25 яну 2022 10:00 | 25 яну 2022 10:00, Анисия Иванова
30


"Приветствам решението на Националния младежки комитет на ВМРО да посрещне македонската делегация с транспаранти "Долу ръцете от българската история, език, памет", "Права за българите в РСМ". Това са исканията, които не бяха поставени от Кирил Петков, когато беше на посещение в Скопие миналата седмица", заяви Мария Цветкова от ВМРО в студиото на "България сутрин".
Още по темата

Днес е втори ден от визитата на македонското правителство у нас. От ВМРО тази сутрин проведоха демонстрация пред резиденция "Бояна", където ще се състои съвместното правителствено заседание. От партията искат референдум за българската позиция за Северна Македония.

Цветкова подкрепи думите на Ангел Джамбазки, че посещението на Кирил Петков в Скопие е било провал.

Тя припомни, че младежите от ВМРО са изпратили писмо до премиерите на България и РСМ с предложение да им подарят исторически книги, за да докажат общата българска история до 1944 г.

"Историята беше сложена на заден план, не беше поставен нито един въпрос от българската национална кауза в Северна Македония. Кирил Петков не каза нито дума за правата на гражданите на РСМ с българско самосъзнание. Това е недопустимо, при положение че през последните десетилетия българите в Македония са репресирани. Премълчавайки тези теми, той загърбва правата на българите", коментира Цветкова пред Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта, че ВМРО не е против еврочленството на РСМ.

"Между Охрид и Черно море не трябва да има граница. Това ще стане с влизането на Северна Македония в ЕС, когато бъдат защитени правата на българите и историята. Недопустимо е в учебниците децата да учат как ние сме татари, фашисти. Трябва да има сътрудничество и диалогичност. И да престанат претенциите за признаване на македонско малцинство в България", призова гостът в студиото.

Според Цветкова авиолинията София - Скопие е ненужна.

"Имаше такава и тя беше неработеща. Който иска да отиде до Скопие, което е съвсем близко, може да се качи на кола. Транспортна свързаност, инфраструктура, бизнес - това не са най-належащите проблеми. Това е имитиране на дейност", подчерта Цветкова.

Тя коментира и опита за натиск от Русия върху НАТО за изтеглянето на военни от България.

"Никой няма право да поставя ултиматум върху нашата политика. България е суверенна държава и сама трябва да реши дали тук да бъдат разположени натовски войски. Не трябва да се поддаваме на натиск, трябва да спазваме своите съюзнически задължения към Алианса. Не трябва да се поддават българските държавници на натиск, какъвто има и от Америка", зави Мария Цветкова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 2 години
Абе ако толкова им е зле,да сме в война или са в затвора,та затова има Хелзински комитет,журналисти,чак толкова да са страшни тия Македонци не ми се вярава.....май като прасето си е свикнало с *** ,тъка и те си заравят главите,а не си дойдат тук!!!
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А другия голям патриот възродител къде се крие ?
21
1
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
До 18! Ами аз не казвам обратното на това,което Вие мислите! Аз казвам,че политиците ,а не народа,трябва да ги хранят. А го казвам,защото масите на дипломатите са затрупани от блюда ,които в измерение на ценоразписите отговарят на джоба на Ротшилд. И друго. Защо един бачкатор на село или друг в строителството си плаща от джоба храната,а политиците се хранят с пари от нашият джоб? Нека си носят сандвичи или супи от домовете! Както това правят нормалните простосмъртни хорица. Просто искам почтенно
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вмро е по анти българска партия от дпс, половината българи в северна македония са с продадени паспорти от вас:)
19
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 години
не драги ми от мвро,да там българите са репресирани,а тук в България,кои са репресираните,от вас и останалите псевдопитриотични партийки,за тях,защо не плачете.
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нато ес и македония вън от бг за винаги долни лешояди
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВМРО бяха до скоро управляващи. Освен декларации, направиха ли нещо по въпроса
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вЕСЕЛИНЧО като ти дойдат гости, пък дори и да не са ти съвсем драги, носят ли си храна или ти слагаш маса
15
0
 
5
 
! Отговори
Меги преди 2 години
ВЧЕРА ПРОДАВАХА ПАСПОРТИ :))))
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВМРО: Не сме против РСМ в ЕС, НО ЗНАЕТЕ, ЧЕ РЕЙТИНГЪТ Е ПАДАЛ ПРИ НАС И НЕ ЗНАЕМ ДА ГОВОРИМ ЗА ДРУГИ НЕЩА КАТО ПО ДОБЪР ЖИВОТ, ПО ДОБЪР СТАНДАРТ
13
6
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Господин Петков,бихте ли оповестили на каква стойност е предложената при престоят на македонската делегация храна и какъв точно асортименен тежи върху покривката на масата!!! Бедните хора в България искат да знаят,защо хора,които горят български трикольор се хранят гратис в Родината ни. Просто е обидно дори и Вие да използувате бюджета,за да се храните на гърба на Народа. Аз предлагам при всяка делегация политиците ни да плащат от собственият си джоб. А правителството да си носи сандвичи от вкъщ
12
1
 
4
 
! Отговори
Мнооого важно преди 2 години
Българите и в България са репресирани.
11
4
 
4
 
! Отговори
Dji преди 2 години
Ганъо, недей да лъжеш, дърт хомовец. 56а българите са карани насила да се пишат македонци. аз съм от Петрич, дай да се видим и да си поговорим, ке леме
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И българите които живеят в Северна Македония ако Скопие не влезе в Европа ще са по малко репресирани??? Изобщо не ви дреме за българите в РСМ.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 2 А най-г...в, който чете и вижда, ама си мисли не е истина :)
8
1
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Не е глу.пав този който не може да чете ,а онзи който счита че всичко което прочита е истина !!!
7
7
 
4
 
! Отговори
Руми преди 2 години
И, най-големия резил е, че просто Киро, като министър-председател потвърди тези коминтерновскор-сърбомански лъжи. Срам, срам, срам!
6
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
съвременното ВМРО = псевдопатриоти
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВМРО към Македония тука се видяха .Гордеят се че са направили 300 лв пенсиите при положение ,че вЗападна Европа най ниската е 450 евро.180лв за ограда За 50 мил се прави 4 м стена с бетон .
4
2
 
7
 
! Отговори
Предприемач преди 2 години
Тази Мима Цветкова беше в партията на Винкело, после стана любовница на Краси 5 тераси и я направиха депутатка. Това и е бекграунда. Тъ па водеща от телевизия скат. Мило не Ния промотирайте