МС одобрява проект на национална позиция за „Русия-НАТО“

България с няколко сценария при ескалация на напрежението
Обновена: 26 яну 2022 07:47 | 26 яну 2022 07:47, Елка Василева
33
МС одобрява проект на национална позиция за „Русия-НАТО“
Снимка: архив, БГНЕС

Министерският съвет ще одобри проект на национална позиция във връзка с напрежението около Украйна. По-късно позицията ще бъде представена от министър-председателя пред народните представители.

Още по темата

Напрежението около Украйна и плановете на съюзниците в НАТО да укрепят източния фланг на Алианса станаха причината за свикването на извънредно заседание на парламента днес.

След вчерашното заседание на Съвета по сигурността стана ясно, че България ще разработи няколко сценария за действие при евентуална ескалация на напрежението между НАТО и Русия.

Очаква се днес министърът на отбраната Стефан Янев да представи в Народното събрание проект на официалната позиция на страната, както и какво е състоянието на Българската армия и нейното обезпечаване.

Искането за извънредно заседание на парламента беше внесено в понеделник от 59 народни представители от ПГ на ГЕРБ-СДС, припомня Bulgaria ON AIR. В дневния ред на депутатите освен изслушване на министъра на отбраната е предвидено и изслушване на министър-председателя Кирил Петков, на министъра на външните работи и ръководителите на ДАНС, ДАР и Военното разузнаване - във връзка с конфликта Русия - Украйна, напрежението НАТО - Руска федерация и ролята на България в процеса на вземане на решения в НАТО, както и разполагане на съюзнически въоръжени сили на територията на страната ни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Боян Радев преди 2 години
Тая позиция е поза-партер!
20
1
 
4
 
! Отговори
топол преди 2 години
Русия никога няма да напада българите ,а кой напада бедняци,глупави не ориентирани селяци.ВЕЛИКА РУСИЯ е силен фактор на международната сцена,не може сащ да определят правилата в света.
19
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
пълен неутралитет на българия това е измислен конфликт с украина с цел ресурситена русия и връзката с китаи ние сме тук от векове за векове и никои не може да нинарежда от 20 000 км как да се държим със съседите
18
0
 
3
 
! Отговори
115 преди 2 години
Докато управлението на страната ни се ръководи от 240 гладни ***, и държава управлявана от хора обработени в страни като АМЕРИКА, РУСИЯ И прочее, народа не го чака нищо добро.
17
2
 
12
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Те с икономиката не могат,да се оправят, тръгнали нато-Русия,да нищят! Завалиите....
16
4
 
15
 
! Отговори
АБЕ преди 2 години
ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ АМЕРИКАНСКИТЕ ОКУПАНТИ -ТЕРОРИСТИ
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Викнете Пасито, може да казва "шалом"...
14
6
 
5
 
! Отговори
селянин преди 2 години
значи днеска ке обявиме война на Русията
13
6
 
4
 
! Отговори
Black Sea преди 2 години
Имайки си представа от народопсихологията ни очаквам изпълнение в стил бай Тошо: Да се приведем докато премине бурята. Да ама не. Другаря Янев да вземе да мине към Камчия, където всичко е руска сбственост и да огледа брега. По добро място за десант не съм виждал. Те Вера Су не видяха, камо ли десатни кораби. После е ясно: над Камчия се вее руски флаг, какво да направим. Както беше казал един умник.
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом не питате народа ,ние не сме длъжеи с нищо на вас мизерниците.Кви са тези чужди бази бе ?
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
27 чужди войници има на територията ни.Аз няма да влизам във война ,Паси подписа с тези без да се допира до народ. Багажа и към друга страна.
10
6
 
21
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Пълен неутралитет.Големите да се управят!
9
4
 
25
 
! Отговори
НЕУТРАЛИТЕТ и МИР преди 2 години
Същото казваше и Европа при Хитлер, спонсори превъоръжаване на Германия. Анулиране на Договори след ПСВ за разоръжаване. Крайният резултат 60 милиона загинали. Алиансът създава ИД, ще го поддържаме. Алиансът подкрепя нацистките маршове в Прибалтика и Малорусия, ще ги подкрепяме. Алиансът не спазва Мински Споразумения, ще го подкрепяме. НИЕ. НАРОДЪТ НА БЪЛГАРИЯ ИСКА МИР И НЕУТРАЛИТЕТ. МЛАДИ СМЕ ЖИВЕЕ НИ СЕ! НЕ ИСКАМЕ от НЕБЕТО на България да се извършва АГРЕСИЯ, срещу КОЯТО И ДА Е ЧУЖДА ДЪРЖАВА.
8
0
 
7
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Кико,к'во става с менте добавките?Рашките,не ги мисли...
7
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веднага след одобрението ,всички които са го одобрили да се качват на самолетите и да бъдат закарани в Донбас за да защитят националният ни интерес на място .
6
2
 
20
 
! Отговори
явни са преди 2 години
национални предатели няма смисъл да ми казвате какво са направили
5
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МС ще гледа да угоди на ФАЩ, ясно е това макар народа големата част да не одобрява.В миналото сле имали по добри политици като цар Борис и бай Тошо.
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз имам предложенийце... Хихи.... Да разцепум украйнаъа на две - Половината за Русия, поливината за ЕС и готово!
3
3
 
21
 
! Отговори
Чужди войски преди 2 години
Чужда армия не е имало в бьлгария нито преди 44та нито след това надявам се да нямаУкрайна не е член на нато и ние можем да бьдем единственно неутрални в случеяВсичко друго е предаване на бьлгарският интерес
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Позицията е ясна поза партер въпроса е кой ще е зад нас.