Кирил Петков: На всички е ясно, че прокуратурата не работи добре

Ще се радвам да има максимално засилен евромониторинг за България
27 яну 2022 13:10, Нели Христова
311
Кирил Петков: На всички е ясно, че прокуратурата не работи добре
Снимка: БГНЕС

Няма как да излъжете европейските институции, заяви министър-председателят Кирил Петков след изслушването в Групата за мониторинг на демокрацията, предаде кореспондентът на БГНЕС от белгийската столица.

Няма как през общи шаблони и думи да се избяга липсата на добро правосъдие в България. На всички е ясно, че прокуратурата не работи добре, коментира премиерът пред медиите, след като главният прокурор Иван Гешев се обяви за по-сериозен диалог с европейските институции и наблюдение по механизма за върховенство на закона.

"Те видяха, че един от първите ни закони ще бъде за КПКОМПИ".

В службите у нас има "едно лидерство на най-така висок етаж, както например в ДАНС", даде за пример премиерът. Кадруването надолу се е случвало през всичките тези години на всички етажи.

"Ние правим разследвания, но трябва да си подготвим доказателствата, за да вземем тежките решения, независимо каква е цената", каза още той.

Много бих се радвал да има максимално засилен евромониторинг върху върховенството на закона у нас, заяви Петков.

В Плана за възстановяване и развитие главният прокурор няма да бъде са с Господ над главата му, а ще има съдия, който ще изпълнява временна роля на прокурор и след това ще може отново да се върне като съдия. С други думи конфликтът на интереси няма да го има, каза Кирил Петков.

Трябва ни работеща прокуратура, а не четвърто ниво в прокуратурата. Така че главният прокурор става администратор, заяви още Петков и посочи, че евродепутатите са видели и разбрали желанието за реформа от страна на новото правителство.

Премиерът призова обществото да не се фрустрира, защото управлението е само на месец и половина. От тук нататък няма да има човек над закона или някой на мен да ми се обади и да каже "този не трябва да се пипа", каза още Петков.

Днес Петков и главният прокурор Иван Гешев бяха изслушани в Групата за мониторинг на демокрация в Европейския парламент в Брюксел. Тя наблюдава държави, в които има проблеми с върховенството на закона, човешките права и свободата на медиите. От две години обект на наблюдение е и България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОСТО КИРЕ ДА ПРОЧЕТЕ СТАНДАРТИ ЗА НЕЗАВИСИМОСТТА НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ОЩЕ ЕВРОДЕПУТАТИТЕ ОТ МОНИТОРИНГОВАТА ГРУПА LIBE СИЛНО ОБЕЗПОКОЕНИ ОТ ВОЙНАТА, КОЯТО ПРАВИТЕЛСТВОТО ВОДИ СРЕЩУ БГ ПРОКУРАТУРА, ПРЕДАДЕ БНР. ГЕШЕВ Е ПОИСКАЛ ОТ ЕП ДА СЕ ЗАСИЛИ НАБЛЮДЕНИЕТО НАД БЪЛГАРСКАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА ДОРИ С ЦЕНАТА НА ОТПАДАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ФОНДОВЕ ЗА БГ.
247
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не работят ,а вие от месец за кой работите ,продадохте народа който гласува за вас
246
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съдия, който ще изпълнява временно ролята на прокурор.От НАТФИЗ ли ще ги взимате ?
245
2
 
24
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Анализ от нарушителя на законите и Конституцията Петков не желая! Явно изпълнява поръката на Прокопиев и сие за отстраняване *** главния прокурор и шефа на КПКОПНИ!Много жалко е че и той , както и предаделите Йончева и Кънев , които гласуваха срещу приемането на страната в Шенген , оплюва страната! Но какво друго може да се очаква от такива като тях?
244
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно ти ли говориш за прокуратура,ти и твоят господар трябваше да сте на топло,но уви в България където не става с малко пари става с много пари.По корумпирани от вас няма,за 6месеца назначихте цялата рода до 9-то коляно безсрамници
243
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев взимай си Кирчо и Кокорчо и да ви нема!Такива безхаберници и толкова некадърни заместници където всеки ден се назначават е нямало....следващата фактура за ток я пращам на вас
242
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"На всички е ясно ,че прокуратурата не работи добре",затова ще направим гл.прокурор администратор ,за да работи "по добре".А премиера и той ли ще е администратор,че и председателя на ВКС и ВАС?Повърхностен и корумпиран канадец ,пълен фарс.Такива паднали от Марс,дето и езика не знаят,а само дошли да забогатяват на чужд гръб,повече не!
241
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро скривай се с твойте манипулации и внушения.И най добре отивай си в твоята Канада,че на всички дотегна.Такова недоразумение за примиер ,фалшив като фалшивата декларация и фалшивите избори.Не сте способни да свършите нищо,абсолютно нищо,гола вода,едни временни марионетки на задкулисието,да свършат една поръчка,да прекратят делата на подсъдимите спонсори.И предните две недоразравити НС същата работа,само ни вкарвате от криза в криза в полза на криминалетата милиардери.
240
0
 
11
 
! Отговори
" селянин " преди 2 години
На всички е ясно , че най-добре работят охранителните фирми и палките на техните служители .
239
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се постъпва по метода на Безос за назначаване на кадри Няма такива,аз съм завършил тук и там,естествено има значение в СВ_ то, но той назначава единствено кадри който могат да решават кризи.Дава им казуси и ако се справят,добре дошли!А у нас,ти на мене,аз на тебе шуробаджанащината е номер едно,затова няма да прокопсаме.Спуснати и други от олигархични кръгове за обмяна на данни и взимане на решения, една покупко продажба на индивиди.Както се вижда младите са доста податливи на гущерчета
238
0
 
6
 
! Отговори
До 259 преди 2 години
Яяя,до там ли стигна,да си продава фалшиментото в Лидл.Ами купи си от дрогериите лактобактерии в оригинал и си направи кисело мляко оригинал без консерванти.
237
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ще се закрива Кире,първо да е целия МС,станахте за смях и сте досадно трагични.Назначения от родниско семейни и приятелски кръгове,парашутисти без опит,и никакви признаци за решаване на кризи,кръгла нула.И няма " корупция"!Закривайте и се предавайте!Как може в толкова тежка ситуация да хвърляте цялата енергия с/у прокуратурата,с натиск,да предизвиквате хаос заради ключовите дела на олигарси,че и Чашков дезорганизира МВР и резултата е повишаване на тежката престъпност,защото няма стабилност.
236
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно Канадеца трябва да е много доволен от прокуратурата, не му повдигнаха обвинение за декларация с невярно съдържание.
235
3
 
24
 
! Отговори
Опааа...Киреее... преди 2 години
А какво стана с декларацията за Канадското ти гражданство...?
234
2
 
22
 
! Отговори
Рейгън преди 2 години
Бре, Кирчо, на това ли те научиха в Харвард, че Прокуратурата издава присъдите!?Иначе и аз съм съгласен, че правосъдието е НУЛА, но ВИЕ там НЕ пипате, комбина го играете нещо!
233
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не критикувайте Кирето, а си купете от неговите имуностимулатори. Тази седмица ги продават в Лидъл. Да подпомогнем Кирчо, по-бързо да отлети за Канада.
232
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Управлението ви е от май 2021 г., а не от месец и половина. Съсипахте България.Самият Кирил Петков демонстративно наруши закона. Той за кой се мисли ? За самия Господ ли, че си позволи тази измама и му се размина. Щом той нарушава законите сега и ресторантьорите ще направят така.
231
3
 
25
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Щом рундьо и рашков са още на свобода значи прокуратурата наистина не работи.
230
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да , прав е Петков , че не работи , ако работеше самия Кирчо трябваше да е осъден за лъжесвидетелстване и подадена лъжлива декларация.
229
5
 
3
 
! Отговори
Баце Банкянски преди 2 години
Ми в грешка си Кирчо, много добре работи Грешки за мен.