Нинова: До седмица започва изплащането на помощта за малки фирми

Тя се срещна с ресторантьорския и хотелиерския бранш
29
Нинова: До седмица започва изплащането на помощта за малки фирми
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова се срещна с представители на ресторантьорския и хотелиерския бранш. В срещата взеха участие министърът на туризма Христо Проданов, зам.-министърът на труда и социалната политика Иван Кръстев, както и зам.-министърът на здравеопазването Георги Йорданов.

Ресторантьорският бранш изложи редица проблеми пред министър Нинова и нейните колеги, сред които неефективността на мярката 60/40, както и влизането в сила на новите ограничителни мерки на регионално ниво, касаещи гр. София. По думите им компенсациите за бизнеса са проблематични, тъй като една регионална заповед не може да изземе функциите на национална заповед и това автоматично спира компенсаторните плащания, както и кандидатстването по тях. Необходимо е спешно заповедта да бъде национално регламентирана, за да може бизнесът да се възползва от механизмите за компенсация. Министър Нинова пое ангажимент да съдейства по всички начини и възможно най-скоро за намиране на решение на този казус, включително с промени в Закона за извънредното положение.

От бранша изложиха редица аргументации в полза и на отпадането на наложения вечерен час от 22 ч. на територията на столицата, като изразиха съгласие със запазване на досегашния модел за заетост на заведенията от 50%.

„До седмица започва подписването на новите договори и изплащането на помощта до 50 000 лв. за малки и средни предприятия, които са кандидатствали и са одобрени“, увери Нинова представителите на бранша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: ниновапредприятия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
" селянин " преди 2 години
Кога ще напълните гушите и на охранителните фирми , че нещо много са се заели с най-бедните хора .
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ресторантите се пукат по шевовете от клиентела , за да влезеш трябва резервация , няма маски , сертификати , осигуряват персонала на 4 часа и като поискаш касова бележка те гледат все едно си таковал сервитьора ...
21
0
 
2
 
! Отговори
CriticusMagnus преди 2 години
Още малко да почакат... така тези за които ще има помощи стават все по-малко и по-малко... Така помощите в абсолютни стойности ще са най-много... ама за наши сигурно, де....
20
0
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Почнаха далаверите вече значи, е време беше и нинова да захлеби, захапа здраво кокъла
19
0
 
4
 
! Отговори
факти преди 2 години
веднага да се отпускат парите за общините няма ток почти навсякъде
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще ги излъжи, както винаги
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те вече фалираха. Вие заделихте по 50 000 за 600 фирми. Общо са 411 564, а другите 410 964? Кучета ги яли, а? Не са наши хора, а?
16
2
 
12
 
! Отговори
Корни няма време преди 2 години
Като гледам как управлявате май ще изчегъртате себе си по бързо и от Жан Виденов !
15
1
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Мдааа, фонда е 30 милиона. По 50000 помощ, точно 600 фирми, опаааа.. наши фирми.
14
1
 
6
 
! Отговори
Бонго Бацил преди 2 години
Боже, събери си вересиите по-бръже, че се не тръпи повече!
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глътвай си маската и млъквайте всичките. Дано се задавищ с това парче плат и сертификата наведнъж.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я се запознайте какво е PRA-Internationdl Ако разберете, кажете си. В мътна вода да ловиш риба.
11
0
 
13
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Кои помощи. За вас ли или за фирмите които фалираха. От вас?
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие давате ли си сметка колко организации си експериментират с вас? За ваша беда знам, че са много, понеже съм навътре в нещата. Има организации, които нямат грам научен потенциал, но ще ви набодат с каквото им падне. Турете си раничките до едни легла, легнете и те ще ви турурнат инжекцийки неизвестни. Това го има и втубата, да!
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези помощи не трябва ли да са обвързани с това което са внасяли същите тези. Всички знаем как осигуряват хората на минимална заплата, как не се спазва 8 часов работен ден, как се работи в почивни и празнични дни без съответното заплащане, как се крещи на хората сякаш са някакви роби и хиляди не отговарящи на закона неща.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глеам аз едни мошеници от една фирма, уж интернационалнална оборудвани с маски като нинджи, правят си експерименти с хората от години PRA Плачат за съд, но това е узаконено. Мръ сници! Ккакто казваше един колега. Някой да разследва тази организация.
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с мобилните оператори? Нали нямаше да увеличават цените? Питам, щото оня ден получих смс от теленор за 3% увеличение. Ама сигурно те лъжат, не вярвам Корнито да лъже, нали?
6
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избрахте харвардските мошеници за да може тази на снимката да стане министър. Затова ли протестирахте всеки ден и блокирахте София. Ей овце сте и овце ще си останете. Най голямата крадла е министър.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая що не си глътне маската за по-сигурно. Като си запуши дихателните пътища, ще е суперско.
4
2
 
5
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Да, да доообре. То не останаха малки/средни фирми , на които да помагате. Сметката им за ток е леко висока. Към 30000 лв , че и повече. Имате со собственици, чиито интереси защитавате , не са на народа. А вас , госчожа в собствената ви партия не ви искат , вие сте тръгнала да лъжете по малко. Ясни сте, по - зле от тиква.та