Мирчев: Нямаме работещ регулатор

С всяка обществена поръчка се опитва да се открадне нещо, заяви той
28 яну 2022 10:38, Петя Славова
28
Мирчев: Нямаме работещ регулатор
Снимка: БГНЕС

С промени в Закона за енергетиката, депутатите намалиха броя на състава на КЕВР от 9 на 5 членове. Според Ивайло Мирчев, заместник-председател на парламентарната комисия по енергетика, броят на членовете няма значение.

"Въпросът е, че в момента няма работещи регулатори в България. Има хора в КЕВР, които са на определена политическа сила, които защитават определени интереси и това се случва не само в КЕВР, случва се в БЕХ, в Електроенергийния системен оператор, защото става дума за милиарди", обясни той пред БНТ.

Още по темата
По думите му Европейската комисия е запозната с това. "Целта е само една - да има истински, независим регулатор.

Аргументите на ГЕРБ и ДПС не издържаха. Не знаем дали това са подходящите кандидати - единият е предложение на "Продължаваме промяната", а другият на "Има такъв народ", не виждам причина да не ги подкрепим, искаме да видим техните приоритети и тогава ще вземем решение, Станислав Тодоров го познавам много добре и нямам никакви съмнения по отношение на неговите професионални качества", допълни Ивайло Мирчев.

Според него в България много често в регулаторите се слага човек на някого. "Г-н Цацаров и г-н Гешев ако си гледаха работата тази върхушка в енергетиката нямаше да действа и прокуратурата щеше да е повдигнала обвинения, вместо да се пуска чадър на определени действия над определени хора", добави Ивайло Мирчев и подчерта, че всички засегнати от високите сметки за ток ще бъдат компенсирани. Подготвя се автоматичен механизъм, който да сработва в такива ситуации, в момента в Закона за енергетиката това липсва, поясни Ивайло Мирчев.

По думите му се слага евтино лед осветление, с ниско качество, защото от всяка обществена поръчка се опитва да се открадне нещо.

Според Ивайло Мирчев е необходимо създаването на орган в това отношение, който да консултира общините и да съблюдава случването на обществените поръчки.

"Мораториумът не трябва да продължава до края на март, нашите планове бяха до началото на февруари да бъде прекратен, защото мораториумът е лошо решение, ужасно решение, надявам се промените в Закона за енергетиката да бъдат приети бързо и мораториумът да бъде премахнат бързо. До 1 юли със сигурност няма да има промяна в цената за регулирания пазар", заяви Ивайло Мирчев и отбеляза, че България има достатъчно резерви в енергийната система, за да поддържа цените адекватни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Реалити Шоу преди 2 години
Тоя да не е участник в шоуто "маскираното прасе"?!
20
1
 
2
 
! Отговори
Противни субекти.. преди 2 години
Мирчев, Радев, Рашков, Бойкикев., Петков, Спецов, Василеви т...... Колкото и да изтриват мненията на българите за тях........ Като ги плюят хората-те си заравят главата в пясъка
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Толупа Мирчев нищо не работи, от април месец 2021 е на власт и нищо не е свършил, само плюскане по ресторантите и философстване по студиата
18
0
 
3
 
! Отговори
Упсьььь... преди 2 години
Махнаха един Шиши...па туриха друг Шиши....т.е. СТАНИ ти за да СЕДНА аз....
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега разбирам какво значи "антитяло". Тяло с клацически мерки, но разместени и чело пръст - пръст и половина.
16
0
 
2
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Ами всъщност олигарх не значи това, но в България придоби това значение. Олигарх е човек, който владее средствата за производство.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е, няма.
14
1
 
4
 
! Отговори
11 преди 2 години
мирчев в "Росенец"живее един голям регулатор,който беше те почерпил със сладолед,поканете го за регулатор,може и на христо дефринциала да регулира.
13
0
 
9
 
! Отговори
Знаете ли, преди 2 години
какво е "лонGор"? Те такова - на ръст голямо, а на акъл малко. Този ин фан тил, че знае ли, че Иван Иванов е от ДБ? А помни ли, кой назначи Иван Иванов за шеф на КЕВР? Момче, да се управлява държава не е като да се тръшкаш по плажа и да си показваш долната половина на гърба! Омитайте се докато е време, хем за народаи държавата ще е по-добре, хем по-малко б*ой ще отнесете.
12
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Бай Тошо,и то с големи брадавици.
11
2
 
7
 
! Отговори
Бай Тошо преди 2 години
На този му е необходим РАБОТЕЩ ВИБРАТОР!!!!!
10
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 2 години
КЕВР от 5 години е доминиран от ДБ.Председателят Иванов също е от ДБ.Излиза че ГЕРБ са несравнимо по-толерантни от тлъстите протестърски корупционери.Това е национален регулатор, задължително трябва да има представители на опозицията.Изчегъртването им означава едно - ще се краде на поразия, без да излиза каквато и да било информация към обществото.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Според него в България много често в регулаторите се слага човек на някого." А според мен в България изобщо навсякъде слагат човек който е на някого, не само в регулаторите! Това е големият проблем!
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да няма от 12 г.работят за чужди интереси ,гадове са за затвора
7
1
 
7
 
! Отговори
Сос преди 2 години
Иванов е вашата политическа сила. И другите ви хора са като него.
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моето 300 килограмово тяло в Парламента
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народа: Нямаме работещо правителство!
4
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка бе, плондер!
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един продажник за Америка.Огоен от плюскане а хората пари за леб нямат
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Създайте, комисия за надзор, вместо да ревете по медиите.