Петков отсече след отказването на Гюров: Няма да подкрепим Каримански

"Няма пречка настоящият гуверньор на БНБ Димитър Радев да остане на поста си до обединяване в коалицията за общ кандидат"
Обновена: 10 апр 2022 17:15 | 10 апр 2022 17:15, Красимир Ангелов
173
Петков отсече след отказването на Гюров: Няма да подкрепим Каримански
Снимка: БГНЕС

Андрей Гюров не може да си позволи да участва в избор, който поради разцепление в управляващата коалиция, ще бъде решен от ГЕРБ и ДПС. Това заяви министър-председателят Кирил Петков в изявление в Министерския съвет по повод оттеглянето на кандидатурата на ПП за нов шеф на БНБ.

"Продължаваме промяната” няма да подкрепи Любомир Каримански от "Има такъв народ” за поста", заяви категорично премиера. По думите му това е "заради притеснения, свързани с неговата биография". 

Още по темата
"Всички плащания, към и от България, се следят от БНБ, включително парични преводи свързани с корупция. КТБ нямаше да се случи, ако тогавашния гуверньор си беше свършил по-добре работата. Така че тази позиция е много важна и с чия подкрепа тя се избира има огромно значение,. Ето защо ще информирам Коалиционния съвет за решението на Андрей Гюров да изтегли кандидатурата си за управител на БНБ”, започна изявлението си Петков и продължи:

"Андрей Гюров не може да си позволи да участва в избор, който поради разцепление в управляващата коалиция, ще бъде решен от ГЕРБ и ДПС".

"Кандидатът на ПП ме уведоми, че не желае битката за БНБ да бъде спирачка за най-важните законодателни действия, които предстоят в следващите дни", посочи още Петков и изброи, че става дума за закриването на специализираните съд и прокуратурата и други промени за съдебната власт.

"Няма пречка настоящият гуверньор на БНБ Димитър Радев да остане на поста си до обединяване в коалицията за общ кандидат", съобщи още Кирил Петков, цитиран от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
1
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
До 137 НАЙ важното е България Ако изобщо интересува Подмяната и такива болни мозъци Изчегэртайте си сивото вещество мразещите Мразите себе си и България ДЕМОКРАЦИЯ и Развитие за България НЕ на болните мразещи
130
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МАРИОНЕТКИТЕ НА БГ ОЛИГАРХИЯ СЕ ИЗПОКАРАХА- МУТРИ В ДЕЙСТВИЕ- МУТРЕНСКИТЕ ВРЕМЕНА СЕ ЗАВЪРНАХА.
129
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ... От Грайндъра .. Ли ги вади тия изказвания ..
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай Иван 2 А то една промяна, часови фалити и обедняване при 40% инфлация.
127
1
 
5
 
! Отговори
ПП преди 2 години
ПП - Партия Пълен Провал.
126
2
 
0
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 2 години
До 136: Не искаме да го държим ,но сме принудени от ИТН/разбирай Доган/. Това правителство е коалиционно , компромисно .Правителство на отечесвеният фронт против ГЕРБ.Най- вайното сега е да се изчегъкат ГЕРБ и ДПС от власта ,да се прекрати огромната корупция и крадене.Нито ИТН искаме ,нито БСП но в момента това е положението.По- добре да вървим с малки стъпки напред отколкото да върнем Герб и ДПС на власт и тотално да загробим България.
125
1
 
1
 
! Отговори
Абе въпрос преди 2 години
Кире, щом тоя Каримански е такъв бандит, защо хо държите шеф на най-важната комисия
124
7
 
3
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 2 години
Браво г-н Премиер! Отстоявайте промяната! Мафията ще се опитва всячески да пречи и да запази статутството,но вие дерзайте.Народът гласува за вас и промяната.ИТН са патерица на ДПС и ГЕРБ.Когато стане въпрос за важни и отговорни решения гласуват като тях.Трябва да назначат техен човек за говернъор на БНБ за да могат да си изнасят откраднатите пари без последствия, както стана с КТБ.Още веднъж - не допускайте да съботират промяната.
123
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков, нагъл комунистически и.д.ИОТ!
122
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков, кажи за далаверата за 1 млрд долара Гемкорд?
121
1
 
2
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Хора, които съвсем умишлено настройват други хора против мен, така е защото някои хора искат аз да не се оправя в този живот !Искат да живея зле цял живот !Точно заради това настройват хора против мен !Тези хора са истински и алчни демони !Те нарочно твърдят, че аз съм болен, за да не ме искат хората!Всъщност не съм болен !Запознайте се с мен и ме опознайте, ще разберете , че ще бъде за добро!
120
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кириле, менте долнопробно, оставка! Веднага!
119
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Васко 1 и Тошко 2 - писна ми от овце, писна ми от овце.
118
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквайте новият чалга хит на "Седем-осми" : песента "Васко 1 и Тошко 2" Ще се разказва как беднякът е станал милионер.
117
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слафчо и Тошко са събрали отпадъците и мошениците в БГ и ги даряват на българския народ. Доказани измамници и далавераджии са техни хора. Каримански дал 1,2 милиона лева на Васко от "Модерно предградие" в брой. Така ли ще раздава парите на държавата и БНБ? Ще източи Българска народна банка в брой и кеш за Васковци от "Модерно предградие". Каримански е като Цветан Василев, но по-прос. В БНБ има 18 милиарда евро валутен резерв, който искат да разпределят между мутри и чалгари.
116
3
 
12
 
! Отговори
Кирчо и славчо преди 2 години
Дано някоя отговорна партия напусне клалицията и тези си отидат там откадето дойдоха
115
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много зле е това момче срам ме е, че сьм бьлгарин
114
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижда се, че Каримански е банкерът и съветникът на мутрите и шоомените като Слафчо, който им помага да крият и перат парите си. Специалист по фиктивни сделки, смяна на управители на фирми с Васко от "Модерно предградие", създаване на офшорки и тайни банкови сметки. С какво друго е бил ценен за Слафчо?
113
1
 
6
 
! Отговори
Хайде преди 2 години
Хайде Киро на кирия, че ще изметем тавана на кабинета със голямата метла.
112
1
 
0
 
! Отговори
Истински ценител преди 2 години
Хора, които съвсем умишлено настройват други хора против мен, така е защото някои хора искат аз да не се оправя в този живот !Искат да живея зле цял живот !Точно заради това настройват хора против мен !Тези хора са истински и алчни демони !Те нарочно твърдят, че аз съм болен, за да не ме искат хората!Всъщност не съм болен !