ПП ще гласува за изпращането на оръжия за Украйна, позицията на Радев - позорна

България не е васален придатък на великите сили
Обновена: 27 апр 2022 16:40 | 27 апр 2022 15:57, Камелия Цветанова
550
ПП ще гласува за изпращането на оръжия за Украйна, позицията на Радев - позорна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Кирил Петков съобщи, ПП е взела решение като партия, че ще гласува в парламента за изпращането на  военно- техническа помощ за Украйна

„Отговорът трябва да е на цяла Европа, никой да не си мисли че България е сама, България е част от европейското семейство и ПП реши, че като партия ще подкрепим военно- техническа помощ за Украйна и това е нашето истинско желание като партия и така ще гласуваме в НС следващата седмица“, каза той.  

Финансовият министър и съпредседател на ПП Асен Василев коментира за спрените доставки от „Газпром“, че това е  безпрецедентна икономическа агресия спрямо България.

„Страната ни беше поставена в списъка на вражеска страна, руската посланичка си позволи недопустим изказвания и въпреки е България не е изпратила оръжия към Украйна, това се случва“, коментира той.  

„Трябва да се върнем назад в историята. По време на Втората световна война СССР обявява война на България и влиза тук с армия и изнася от България 162 завода“, коментира Василев.

„Политиката да се преструваме, че няма агресор не работи, ние не търсим конфликт, не търсим война, но когато войната дойде на нашия праг, ще я посреще и ще отблъснем агресора и това трябва да е ясно на всеки агресор независимо кой е той. Мачът, в който някой се опитва да ни казва какво да прави, да се опитва да ни насилва, да ни изнудва, приключи“, отсече той.  

По думите му в този конфликт България ще помогне на страната, която се бори срещу агресора.

„Това трябва да  е ясно, защото в този конфликт това, което ние виждаме е много ясна позиция- от една страна държавите сами да определят как да живеят, как да се управляват, в какви блокове да участват и как да си уреждат живота на гражданите от другата страна на конфликта живее цялата концепция за велики сили, сфери на влияние и малките държави като васални придатъци на тези влияния. България не е и няма да е васален придатък на който и да е. Позицията на Румен Радев, че като даваме оръжия участваме в конфликта, е позорна, защото в нея имплицитно стои позицията че Русия ще победи в този конфликт и е добре тя да победи“, скочи Василев.

„Аз смятам, че Украйна ще победи, защото алтернативата е първо Украйна, а след това цяла Източна Европа да станат васални придатъци, което това правителство няма да допусне“, закани се министърът. 

Според премиера Кирил Петков има вътрешни сили в страната, които работят за руските сили.

„Само за няколко месеца хванахме много хора, за съжаление това са само част от хората, но тези групи ще бъдат идентифицирани“, коментира той.

„Коалицията е от четири партии с много различни идеологии, но до този момент успяваме, да, със скандали, с кризи, с различни виждания, с различни начини на комуникации, но до този момент успяваме да напреднем. Важното е да имаме уважение един към друг коалиционните партньори, да уважаваме различните си интереси и да търсим националния интерес, който защитаваме“, посочи Петков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


550
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
421
3
 
1
 
! Отговори
най-после преди 1 година
някой с топки в БГ
420
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пп са решили да се самозакрият, малко след като се създадоха. Това е едно добро дело. Дано и ГербНАПРАВЯТ СЪЩОТО...
419
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука се напълни с повече сорошки ***, отколкото имаше за Ковид истерията, и тогава имаше лапачка, ама сега направо повръщат от преяждане
418
1
 
7
 
! Отговори
ads преди 1 година
Много смели станаха Пидразитеа дано някои ги хване преди да избягат.
417
2
 
13
 
! Отговори
Продажни Паразити преди 1 година
Ако до сега се опитваха да имат балансирана политика , заради коалицията , с това си изказване се довършиха! Просто бяхме сигурни, че заради тях ще ни спрат газа! И то първо на нас!...Некадърн.ици ! Турция, член на НАТО , една санкция няма срещу Русия, защо ние сме чуждоплоклонници? Имали сме интерес Украйна да победи....глупости!
416
8
 
9
 
! Отговори
М преди 1 година
Много играчки му изпращате на зеления .В суматохата той може и да ги продава.Сащ и ЕС да изпращат никой не ги спира.
415
17
 
11
 
! Отговори
Родолюбец преди 1 година
Най-накрая позиция съчетана с кураж и разбиране, какво е нужно на нашата страна. Браво, по-добре не можеше да се каже! Никога повече преклонена глава и снижаване.
414
8
 
13
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Защо не се пусне референдум дали да се пращат оръжия на Украйна? С ясен въпрос: "България да изпраща ли оръжия на Украйна?" И ясни отговори да/не. Нали уж сме демократична държава? Или е само на ужким? Какво някой няма да може да си изпълни норматива ако не ги пратим ли? Бонус ли ще изпуснете щ, що ли? Слави преди за пълни измишльотини пусна референдум и даже го използва уж покрай него да направи партиен проект, а сега за къде къде по важно нещо всички се скатават!
413
6
 
7
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Е да се върнем към втората световна война! Тогава парламентът с бурни аплодисменти обявява "фиктивна" война на САЩ и на Англия. По-късно това ни коства хиляди и хиляди избити от цивилни от целенасочени бомбардировки над градовете включително над София. Да ви прилича на нещо? Колко съветски. бомбардировки сме претърпяли през втора световна бухъл нещастен? Такива като вас издигат паметници на тези, които са ни бомбардирали, защото сте жалки продажници и не мислите за България!
412
12
 
5
 
! Отговори
Стамболов преди 1 година
Поздравления, момчета, за еманципирането ви от менторството на резидента ! По-добре късно, отколкото безвъзвратно късно !
411
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо много се унесоха тези господа или слушат чужд господар.
410
5
 
15
 
! Отговори
Лллл преди 1 година
Ако изпратят оръжие за Украйна , в кашоните и тях да натъпкат за да се бият , както искат . Но да си оставят заплатите в България . Парите са на българския народ
409
3
 
28
 
! Отговори
Просто Киро преди 1 година
Май пак трябва да излизаме на улицата за да изметем тези продажни същества Продължаваме Подмяната!
408
3
 
6
 
! Отговори
Морфей преди 1 година
Предопределихте българийката ни обрусена и народеца ни клет. За жертвен от великите сили кървавий агнец.
407
23
 
12
 
! Отговори
msm преди 1 година
Браво, тези момчета ме кефят! С вас съм! Никой не може в днешния космополитен свят да връща империи и със сила да се опитва да завладява територии, да убива и да прогонва хора! руССия е болна от фашизъм и агресивен национализъм държава! Да живее свободата, да живее България!
406
0
 
25
 
! Отговори
Ай преди 1 година
Патриот е . Душа дава. Но не своята душа. А душата на народа.
405
26
 
11
 
! Отговори
България е Европа преди 1 година
Не мога да повярвам! Браво на Асен Василев. Видяхте ли, че не е толкова страшно? Решителността, смелостта и високо вдигната глава винаги се уважават. Най ми хареса как нарече "позицията" на пу_тлеропитека Му_нчо. Защото наистина Чо_рапа не спря да позори България с подкрепата си за рашистите. А тез, дето реват, че сме щили да купуваме по-скъп газ - ами другарЕ, свободата е безценна. Вие сте същите,дето се кичите с ликовете на Левски и Ботев, пък сега хленчите уплашено. Рашистки синдром?
404
24
 
8
 
! Отговори
Свобода за България преди 1 година
Браво на Асен Василев! Най-накрая някой да компенсира срама от поведението на България досега! Да живее Украйна и нейните герои, които се борят за свободата си и изобличават истинското лице на прогнила Русия!
403
2
 
22
 
! Отговори
Брависимос преди 1 година
Прецакахте Промяната. Продължихте с Простотията.
402
2
 
20
 
! Отговори
Баба цоцолана преди 1 година
Кире , кът взема да ти засуча един дебел бастyн около врата кирлясал . Да *** помниш от тука до Канада чак . Кириле баба.