Балабанов: Настояваме за референдум в Кърджали

Очаква спазване на споразумението в правителството
11 май 2022 07:38, Росен Стойчев
40
Балабанов:  Настояваме за референдум в Кърджали
Снимка: БГНЕС

В Кърджали са управлявали със страх, за съжаление, в последните години и в една такава ситуация на ново правителство, на коалиция, която се е изправила срещу този модел с идеята да променя, няма нищо по-прекрасно един такъв казус да бъде подложен на референдум, на който хората да излязат и да гласуват", каза пред БНТ Станислав Балабанов от "Има такъв народ" по идеята за отделяне на Кърджали като самостоятелна община. Ще искаме референдум в Кърджали, категоричен беше той.

Балабанов коментира и казуса с плана за въвеждане на еврото, като подчерта, че такова сериозно решение е логично да мине през парламента: "Откъде накъде, без да се знае, на тъмно един такъв план може да се прокара през изпълнителната власт".

И заяви: "В момента тече не коалиционна среща на политическо ниво, а експертна такава в Министерство на финансите, където всички политически партии от коалицията са изпратили експерти, от наша страна е г-н Каримански, за да се запознаем какво пише в този план.

Още по темата
Нямаме го черно на бяло да видим какво е написано вътре, защото последните редакции могат да дойдат от г-н Василев, затова е тази експертна среща. И логичният път на един такъв план е първо през парламента, тогава с решение през изпълнителната власт."

Станислав Балабанов се спря и на спора за участието им в парламентарните комисии, като посочи, че още през март са били наясно, че са ощетени по отношение на местата, но са запазили нормалния коалиционен тон в името на това да се създаде тази коалиция, тя да стартира и тези комисии да работят свободно и прозрачно.

"Какво се оказа обаче? Покрай казуса с БНБ и покрай заложническото поставено място на МРРБ в тази една ситуация с sms-си бяха бламирани тези комисии от тези коалиционни партньори и затова го поставихме въпроса да има принципно мнозинство и равнопоставеност, за да можем да работим, не да се излагаме", заяви депутатът от "Има такъв народ".

Коалиционното споразумение е фундаментът на тази коалиция и там всеки е сложил подписа си под конкретни цели, нормално е казуси, които са извън коалиционното споразумение да пораждат конфликти, поясни Балабанов. И подчерта, че в днешната ситуация предсрочните избори са най-лошият вариант, защото това не е държавническо поведение, но всеки има принципи, логично е всеки да ги отстоява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Каква кадъна са итн .Опасна - от зор да се докажат, че не са на мама депесе щерки. Защото - ще направят избори , гласове гонят.Логиката , обаче не им е силна . Хубаво - ще опитат да го направят, за да замажат спомена , че гласуваха за каръмански заедно с депесе. Та все още не разбирам смисъла на този евтин джангър. Освен отчаянието им , разбира се. Сигурно знаят , че за итн ще гласуват те и семействата им.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази дребна мутра много си повярва. Бай *** Чалгарски.
31
1
 
3
 
! Отговори
перко преди 1 година
ИТН какви сте вие? Никога дори и ДПС не са поставяли този въпрос! Чий интереси обслужвате?
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турците в България си мълчът българи с големи дебели глави и алчени малки мозъци бутат нещата, към проблеми невероятно.Наи вероятно Турция добре е платила на плевенския плешундът да направи от нищо нищо.Възниква въпросът чия, е тази държава България и, кой постоянно мъти водата така, че винаги да сме на дъното на блатото?
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тези и политическите им идеи като сценариите - тапи и пошли.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Балабанов кой си ти че да определяш българските граждани какво да избират да се опитваш да разделяш по религии или там каквото ти е удобно на теб ОСТАВКА ЧАЛГАРИ ОСТАВКА НА СЛАВИ П.АТЕНИТЕ НЕАДЕКВАТНИЦИ АФРИКАНСКИ СРАМ МЕ Е ОТ ВАС А И ОТ ОСТАНАЛИТЕ *** ВЪТРЕ АЛЧНИ ЗА ПАРИ НЕ ПАТРИОТИ ПАДЕНИЕ СТЕ
27
0
 
6
 
! Отговори
перко преди 1 година
Бабаланов ткива каши ще забъркате, че и Господ няа да ги оправи! Н думи и аз палаи ще построя!
26
0
 
7
 
! Отговори
ко стана бе , алооо преди 1 година
ние постове нещем !
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пичове, закъсняхте с 33 години. Ние искахме Кърджали още веднага след промените да се отдели от 130-те села, които редовно ни избираха кметове със звучните имена Исмет, Расим и Хасан. Ама софийските koпе...ета и елитите - всичките му там БеКаПета, СеДеСета и прочее техни наследници ни набиваха канчетата как сме били гaдни националисти. Сега вече това е отдавна загибена кауза, както и цялата страна. Да ви е честито.
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя какви глупости говори ? Защо си навирате сами война в ръцете? Какви референдуми , какви глупосит. Това е територия на България! Ако някой не му харесва да минавам от другата страна на границата. Тотално ипаткахте всички.
23
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДПС съсипа държавата.
22
1
 
4
 
! Отговори
До 26 преди 1 година
Нищо няма да постигнеш с тая глупост, най-големите компании (данъкоплатци), са регистрирани в София, ще се окаже че всичко встрани ще остане без пари, вярно хубаво е да има по голяма децентрализация, та общините да станат по независими, но тва трябва да стане през закони, едно време Костов направи така че всичко да отива в държавата и тя да презапределя чрез бюджета, демек към техните си общини повече
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъй като,очевидно,София дърпа лъвския пай от благините в България,а останалата част от страната е подложена на административно-икономически терор,време е всички несофианци да поискаме референдум,за отделянето ни в отделна държава,а самата София да се превърне в един териториален анклав,като столица да стане Велико Търново!Така ще се решат много проблеми в България!
20
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кържали е България,марш бе ***
19
0
 
25
 
! Отговори
Интересно преди 1 година
Ако Кърджали поиска автономия, на коя страна ще застанат НАТО??
18
0
 
28
 
! Отговори
Aliosman преди 1 година
И защо трябва да се прави изключение зс Кърджали? Ами, то скоро примерно Сливен ще има ром за кмет. Пак ли ще го отделяте в отделна община. И кой проблем ще решите така, освен да капсулирате още хората? Хубаво, отделете Кърджали. Но нали знаете, че без града областта е 99% турци. Какво ще стане там? Мислете с тези глави. Макар и да са големи и празни като на господина от фотото.
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По принцип съм абсолютно за, защото хубав български град ,с българско мнозинство, заради добавените към него села се управлява от турци толкова време.Гадост! Обаче ,много ми е съмнително , защо предложението иде сега и то от партията на Пеевски?!? Жокер към ДПС за сплотяване електората преди изборите?
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опа,опа, опа! По-кротко пезевенти мазни. Видяхме един клоун-шмъркач какви ги надроби. Сега на нашия клоун му се доштя изява,а? Бой през ръчичките на тия мишоци, дето си играят с въглените.
15
0
 
26
 
! Отговори
Турчин преди 1 година
Спрете това изначало. На Ердо му предстоят избори, които ще изгуби, ако не стане нещо такова. С Гърция не му се чепка, защото онези имат подкрепа отвън. Само това ни трябва. На цялата Мара втасала. Някой у нас играе за Ердо и ДПС. Спрете го вие. Това е работа на българите.
14
3
 
25
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
ИТН са на път да изкристализират като най-чиста проба национални предатели... толкова години се правеха на патриоти! Думи нямам! Като са патриоти да повдигнат въпроса за преименуването на връх Мусала и на още хиляди турско-арабски имена на местности или да поискат признаването на 500 годишен геноцид на турция срещу българите, както беше за арменците! Ще ми се правят на много загрижени за Кърджали...