Радев: Не искам с българско оръжие да се убиват хора в Украйна

Не трябва да допускаме легитимацията на македонисти, заяви още президентът
16 май 2022 17:31, Нели Христова
235
Радев: Не искам с българско оръжие да се убиват хора в Украйна
Снимка: БГНЕС

Удивително е как Европа, която се изгради като пример за останалия свят за демократичност и против езика на омразата е готова да загърби тези свои принципи и ценности. Затова не трябва да допускаме легитимацията на македонисти, на хора от бивша Югославия и коминтерна да имат място в ЕС, това ще има неприятни и дългосрочни последици. Това заяви в Берлин президентът Румен Радев.

България трябва да работи така че да интегрира партньори, а не проблеми, добави той.

Отдавна призовавам за отворен конструктивен диалог за дългосрочни решения за преодоляване на енергийната икономическа и социална криза, за предвидимост по отношение на бизнеса и гражданите, така че това е дългоочаквано решение, тези мерки на правителството, коментира Радев.

Такива решения трябва да бъдат в резултат на ангажирана политика, а не под натиска на улицата. Затова и обществото продължава да очаква ясна енергийна стратегия и дългосрочни мерки и политики в тази област, подчерта Радев.

За войната в Украйна, президентът коментира, че всеки ден от тази война е загуба за цяла Европа. България е част от всички европейски решения и решенията на НАТО по отношение на Украйна, но там няма императив за предоставяне на оръжия. Затова и користните призиви на някои политици да доставим непременно оръжие, не трябва да допускаме да се опаковат като някакъв морален дълг, който дължи България. Не искам с българско оръжие да се убиват хора, това е недопустимо, каза още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това което Радев казва е: не искам с българско оръжие да се убиват руснаци. Ама Радефф, там и укри и *** са врагове на народа, колкото по-малко, толкова по добре за нас. Трябва да им подаряваме, с тонове, цялата индустрия трябва да работи на максимални обороти за изтреблението на тези врагове на народа.
184
3
 
4
 
! Отговори
русофил Радев преди 1 година
Иска само с руско оръжие да се убиват укпаинци подлогата Радев!
183
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Не искам с българско оръжие да се убиват хора, това е недопустимо, каза още Радев."Ми давай да закриваме военните заводи. Защото то оръжието по принцип с тази цел се произвежда. Или ние произвеждаме оръжие само с експонатна стойност? И тая глупост от устата на военен.
182
5
 
3
 
! Отговори
Браво, г-н Президент преди 1 година
Хвала на нашия президент, изразява мнението и желанието на мнозинството от Народа.
181
1
 
3
 
! Отговори
Азне искам.... преди 1 година
Да караш самолет защото със него могат да се убиват хора ? Абе тези дето ще бъдат убивани във Украина да не би ти да си ги пратил там ,че те е страх да не би случайно да ги гръмнат ??? Много фалшив миротворец !
180
1
 
3
 
! Отговори
Хъм... преди 1 година
Да не излезе Бойко прав, като тършуваше за шпиони в президенството? А защо Радев натискаше за Грипен? Защо така екстремно доведе ПП на власт и се отрича като Юда от тях? Защо съсипаха просперираща държава с преврат? Нима мислите, че искаме отново да караме последен модел Москвич или да работим в ТКЗС? Въпроси с повишена трудност, на който нито един избирател на ПП и Радев няма как да отговори!
179
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бай Радев още дълго ще вдява, че българите в Украйна защитават живота си в Украйна! Освен това даде заден от ПП, която е негово творение и сега ходи по чужбина в обяснителен режим!
178
1
 
4
 
! Отговори
бай хой преди 1 година
не искал с българско оръжие да се убиват хора?!?!?!?!?!и за какво аджеба да го произвеждаме? за какво всъщност служи оръжието ако не за убиване. или той си мисли че в българия произвеждаме нърфове???или просто иска да каже че може да го изнасяме за африка и азия щото там не са ора???
177
3
 
6
 
! Отговори
Една българка преди 1 година
В такъв случай да оставимтези,,хора'', да убиват с руско оръжие цивилни украинци а и украински войници,които защитават родината си съвсем справедливо?!Този Радев е голям лицемер .Съжалявам че гласувах за него!
176
4
 
7
 
! Отговори
ПОМАГАМЕ ЯКО преди 1 година
РАШКИТЕ И ПУТИН ЩЕ ЗАГУБЯТ БЛАГОДАРЕНИЕ И НА НАС!
175
5
 
14
 
! Отговори
Чиба! преди 1 година
Нищо смислено не може да се чуе от този лицемерец, но ще дойдат други дни...
174
0
 
2
 
! Отговори
Ответ за ... преди 1 година
Нямам семейство, подготвен съм за камикадзе.
173
2
 
14
 
! Отговори
gogo преди 1 година
И аз неискам да си президент на България, НО.... машинките, руската пропаганда и финансирането от Дубай надделяха...
172
3
 
14
 
! Отговори
Въпросче за.... преди 1 година
Ех....,,резиденте руски. Ако ти убият семейството .....какво ли ще правиш?
171
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трети мандат за Радев, това е бъдещият президент на миролюбива Европа!Евала, баш.
170
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям миролюбец стана президента откак Украйна обръсна без *** четината на руската мечка и нашари голия и *** на ромбоиди с жилавата пръчка. Допреди 2 седмици говореше убедено че Русия ще пбеди и сега като видя че с нищо не може да спаси любимата си Русия изведнъж стана първи миролюбец и убеден противник на войната която Русия губи с гръм и трясък.
169
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кого искате за президент Плевнята Банова ли или скокльо лафинетер Петър зъбльо черен майна конь, за Гоце мълча.
168
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това изказване, освен позорно, е много подло и долно. Но срамът и резилът не е за куклата на конци радев, той няма достойснтво и не го засяга. Срамът и резилът са за нормалните българи.
167
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви други хора и къде може да се убиват с българско оръжие. Тоя няма мисъл и дар слово само повтаря каквото му кажат съветниците му а те са с руски уклон.
166
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и аз не те искам за президент,ама съм длъжна да те търпя