Генчовска: България няма да промени своята позиция за РСМ

Българският външен министър даде отговор на македонската страна
18 май 2022 20:42, Росен Стойчев
37
Генчовска: България няма да промени своята позиция за РСМ
Снимка: БГНЕС

„Българската позиция за започването на преговори на Република Северна Македония с ЕС е ясна и няма как да се промени на предстоящия Съвет по общи въпроси.

Още по темата
Това заяви министърът на външните работи Теодора Генчовска във връзка с последното изказване на македонския външен министър Буяр Османи, съобщи БГНЕС.

Македонският дипломат настоя, че решението за старт на преговорите за европейско присъединяване на неговата страна е на България.

„Външният министър на РС Македония Буяр Османи много често излиза по медиите и непрекъснато говори. Това не е тенис мач или футболен мач, за да говорим топката в кой отбор е или в кое поле. Нашата позиция е изключително ясна, имаме национален консенсус по темата. Не знам по какъв по-ясен начин да му го обясня на г-н Османи. Отношенията между нашите две страни не могат да се свеждат до футболен мач и да говорим в чие поле е топката”“, заяви министър Генчовска

На въпрос дали очаква промяна на българската позиция за вдигане на ветото за започване на преговори на РС Македония на предстоящия Съвет по общи въпроси, Генчовска каза: „Не. Няма как нашата позиция да бъде променена на Съвет „Общи въпроси”, защото няма и такава тема“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
5
 
! Отговори
Крсте Мисиркоски преди 1 година
Не разбраха ли тези сърбомански родоотстъпници, че с Югославия е свършено! Дори и сръбските историци им го казаха: ,,ние ви създадохме, а Георги Делчев е българин, който се борел за ,,чужди" интереси, затова преименуване улица, именувана на него". РСМ в ЕС, само ако изхвърли югославизма и македонизма, както и цялото отровно наследство от любимия им друже Тито!
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте й празноглавия зубрашки поглед
18
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До блгарска македонка. Блгарите во Македониа се заштитени како белите мечки. Сите 3506 души. Што не може да се каже за македонците во Блгариа.Блгариа става вето од чиста злоба и од пусти неостварени желби од минатото. Затоа ниту еден политичар од Европа не разбира, што всушност сакате од нас. Само повторувате едни исти коментари, како папагали.
17
4
 
8
 
! Отговори
Македонска Българка преди 1 година
Кршете а плочата на Мара Бунева, не можете да искршите колку што ние можеме да изградиме и обновиме. Добро е што Гоце, Даме и орче не се живи, е ве запалеа без око да им трепне. Жални сте, и адни. Ветото е стои се додека не се испочитуваат правата на Българите во Македониа. Нека сте Македонци, но не а искривувате историата.
16
4
 
9
 
! Отговори
Македонска Българка преди 1 година
Гледам се активиравте Вие големи антички. Вака сега, со крв плааат Българите во Македониа да се определуваат како тоа што се. Нашите дедовци и баби плаале, плааме и ние. България треба веднаш да сопре со издаваето на пасоши на Македонци. Ветото нема да се дигне, се додека се краде историа и се додека не се испочитуваат нашите права. Плачете на Американците колку сакате. Не треба България да се плаши од вас, туку вие од България.
15
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наскоро кога вуико Сем ке ви ги истегне ушите, блгарите друга песна ке пеете.
14
4
 
9
 
! Отговори
Македонска Българка преди 1 година
До 5-коГосподине, барем кога пишувате авно, и претендирате дека имаме различни азици, потрудете се граматички точно да напишете барем неколку зборови. И научете, аман, каде се користат точки и запирки.Всички неграмотни взехте български паспорти и отидохте из Европа, сега сте се стърпали и из България, па и явно малку ви е и плюете и од там. Па вие не пишете грамотно ни на "македонски". Дразнещо е, и обидно.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая има по-големи топки от ония зализания
12
2
 
9
 
! Отговори
Прожектор преди 1 година
Кафа от късогледи Евроатлантически държавници с клиширано бюрократично мислене ! За да дадат ход на преговори за еврочленство на нереформираната СърбоКоминтерновска РСМ с ксенофобска държавна идеология на насаждане на омраза и потъпкване на човешки права, са готови да жертват крехкото правителствено мнозинство на България и да я харижат на Путин !
11
1
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Браво Генчовска,отличен отговор на македонските политици,чакащи да се вредят в ЕС по втория начин. Еее,това може да е минавало в бившата Югославия,но там за където са се запътили,тези не минават.
10
3
 
15
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
Какво сте направили с прекрасния български език, майко мила! Някакво жалко подобие, далечно напомнящо на езика на дедите ви. Езикът на Талев и братя Миладинови, българския език оттатък Вардара... получила се е някаква жалка дъвка за устата, нарочно сте го променяли, само и само да направите нов език. С перверзно удоволствие повтаряте "блгарски"...Стойте си в измислената държава, ние тук в България никога няма да ви разпознаем за съседи, вие сте чужденци за нас!
9
3
 
17
 
! Отговори
Хюго Бос до 5 преди 1 година
Пич, подписали сте договор през 2017. За да почнете преговори, изпълнявате договора, подписан от вас и готово. не изпълнявате, не почвате. Кое е неясното? И тригодишно дете разбра, само титостанските ви глави не го разбират. Като подпишете един договор, трябва да го изпълнявате. Гърците всеки път ви напомнят това, защото виждат как искате да кръшкате. ЕС е само договори, пич. Ако този договор с нас не искате да изпълните, къде сте тръгнали...
8
2
 
6
 
! Отговори
Хюго Бос do 8 преди 1 година
Тази опорка още ли я лансирате? Не е модерна вече, дай друга. Да ти спуснат новия каталог с опорките.
7
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато Путин каже ,тогава.
6
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин не дал разрешение на Българските политици да махнат ветото.
5
3
 
14
 
! Отговори
sofeto преди 1 година
До 5-ko... Говори на български а не на развален шопски!
4
3
 
23
 
! Отговори
Хюго Бос преди 1 година
Аз не разбирам защо продължаваме да се занимаваме с тези цръвули. Пълен игнор- като са готови и изпълнили договора, тогава да дойдат.
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Натовеца..Ти па си много убав.....
2
4
 
8
 
! Отговори
Хюго Бос do 1 преди 1 година
Това ли видя в огладалото, като се погледна?
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
гАнчовска, обикновено след такива изказвания от вашата партия следват точно обратните действия. примери такива бол. подготвяте ни до седмица-две да клекнем защото така ви наредиха господарите от сащ