Теменужка Петкова: Опозицията не стои зад протестите

Според нея решенията не са били обсъдени с партньорите
18 май 2022 12:19, Росен Стойчев
66
Теменужка Петкова: Опозицията не стои зад протестите
Снимка: БГНЕС

За обществото е важно посланието на правителството, защото хората очакват от него адекватни реакции, а не от отделните коалиционни партньори, които очевидно трудно комуникират помежду си. Това обяви пред БНТ народният представител от ГЕРБ Темежнука Петкова.

"Опозицията не мотивира протестите.

Още по темата
Управляващото мнозинство се представя достатъчно зле и не се справя с кризите и само дава повод за такъв тип протести. Нека само си припомним как министър-председателят посочи вратата на представителите на транспортния бранш", допълни Петкова.

По думите ѝ кризата е изключително голяма и функцията на правителството е да подпомага и подкрепя и бизнеса, и всеки един сектор от обществения живот на страната - там, където има определени затруднения.

 Коментира, че 14-те мерки, предложени от "Продължаваме промяната", се оказват само техни. Те не са били обсъдени с коалиционните им партньори и в резултат на това се появи поредното напрежение в коалицията. Оказва се, че "Има такъв народ" имат своя визия по този въпрос, както и БСП и "Демократична България".

Петкова коментира предложената от управляващите отстъпка от 20-25 ст. за литър гориво, като заяви, че има много неясноти по отношение на тази мярка.

"На практика на хората се предлагат едни 12 лв. на месец, които не могат да покрият галопиращата инфлация в момента, покачването на цените, на горивата и на всички останали стоки". Според нея трябва да се търси друго - радикално решение на този въпрос, например да се помисли по това, което иска транспортният бранш по отношение на акциза. Правителството трябва да проведе необходимия диалог с ЕК и да се пребори за България най-добрите условия.

Петкова е категорична, че в ситуация на криза няма невъзможни неща и е важно как правителството ще представи ситуацията в България, как ще мотивира това свое искане и съм сигурна, че ЕК ще прояви разбиране и ще предложи подходящ вариант.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
1
 
! Отговори
Владо преди 1 година
В Гърция бензина е 2.20 евро, но транспортият бизнес проблем няма, а и заплатите там са двойни. Щом нашият бизнес реве при най-ниските цени на горивата в Европа и най-ниски заплати, значи проблема е в него. Трябва да бъде оставен да фалира.
42
3
 
1
 
! Отговори
Ама разбира се преди 1 година
Миши, ние ти вярваме безрезервно, нали знаЙш? Сега чакам Томито, Биков, ***, и още една торба кандидат затворници да започнат да то пригласят в хор от други "Не Гербартстки" медии и те така. Но Нуши, това ще ще свърши, наши знаЙш...., знаЙш, знаЙш, за това ревеш и то о другите, защото знаЙш...
41
1
 
0
 
! Отговори
Сашо преди 1 година
На леля Пена у *****! Сега вече няма да те сърби лельо! Гледах да видя един арменец и един п****с, но ги няма никакви(или шефа от Дубай не е платил!
40
0
 
4
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
ПО ГОЛЕМИ МУТРИ ОТ СЕГАШНИТЕ СТАРИ СТАРИ НЯМА
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другари пролетари, имате пълната подкрепа на Коминтерна! Бензина вече е без пари, сипвайте безплатно, комунизъма иде!
38
3
 
1
 
! Отговори
Леля Пена преди 1 година
Теменужке,а вярваш ли в таласъми?А къде скри пътната карта и къде са ти очите?
37
1
 
2
 
! Отговори
777 преди 1 година
ТРУП!!!
36
2
 
4
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 1 година
мойте кучета има спря хранилката и сега лаят
35
6
 
1
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Народа трябва да избира ....между днешното неграмотно, американофилно правителство и корумпирано до ушите и октоподно правителство на ГЕРБ.
34
1
 
2
 
! Отговори
Херакъл преди 1 година
Защо шофьорите на гр.транспорт в София протестират? Тях ги субсидира общината,а не мин.съвет. Явно Данчето Фандъкова е изяла парите им или е рекетирана от Баце.
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Теменужка Петкова: Опозицията не стои зад протестите, те само го финансират!
32
2
 
4
 
! Отговори
Кметът преди 1 година
Щом се оправдавате,че не стоите зад протестите, значи сте вие,тъй като 12г.лъгахте народа,сега продължавате да лъжете.
31
2
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
на хората се предлагат едни 12 лв. на месец, които не могат да покрият галопиращата инфлация в момента, покачването на цените, на горивата и на всички останали стоки -----///-------- А защо някой трябва да им покрива разликите и инфлацията? Нали им харесва войната на Путин? Войната струва пари. После и възстановяването ще струва пари. И ще го плащат основно любителите на "русский мир".
30
2
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Точно опозицията и най-вече твоят началник:еднокнижника стоите зад стачките,народа е мъдър и знае:повече никога мутри!
29
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Определено не е политически инспириран протестът!!! Само някой зложелател може да каже такова нещо пред справедливия протест на "Тролейбусен транспорт - Пазарджик" за по-ниски акцизи на дизела и да не се разширява обхвата на тол системата и да поскъпва тола!!!
28
1
 
6
 
! Отговори
натеменужихте ефира преди 1 година
Да бе, не стои! Инициаторите се отричат от протеста? Що така?
27
6
 
3
 
! Отговори
ТЕМЕНУЖКА Е ПРАВА преди 1 година
Истина е, че и Бойко Борисов и Румен Радев от дълги години обслужват Кремъл, но Теменужка Петкова е права, че опозицията /ГЕРБ/ не стои зад тези протести, защото те са акция на Радев с цел сваляне на правителството и нов служебен кабинет на Радев. Още по-голяма истина е, че каквото и да постигне този пореден служебен кабинет на Радев, всичко това ще бъде напразно, защото както вървят нещата, Русия ще бъде сразена в тази война и после някои ще се чудят къде да се скрият от закона.
26
4
 
3
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
До 24 СЕГА МАФИЯТА Е НА ВЛАСТ ДА ТЕ ПИТАМ ОНЕЗИ ПИКАЕЩИТЕ НА ОРЛОВ МОСТ КАКВИ БЯХА ПЛАТЕНИ БОЖКОВИСТИ ЗНАЧИ ПЛАТЕНИТЕ БОЖКОВИСТИ МОЖЕХА ДА СЕ ТЭРКАЛЯТ ДА РЕВАТ ДА БЕЗЧИНСТВАТ А ДРУГИТЕ НЕ МОЖЕЛИ
25
0
 
3
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
До 33 защо ти не си станал милионер 33 защото нямаш качества
24
4
 
6
 
! Отговори
Не, ГЕРБ преди 1 година
Е невинен!Данка Фандъкова даже ги облече с нови сини дрехи.И тя ли не е гербаджийка?