Властта реши: Нулева ставка на ДДС върху хляба

Пенсионерите също нямало да бъдат разочаровани
43
Властта реши: Нулева ставка на ДДС върху хляба
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Ще има новини. Мерките ще бъдат обявени официално в 10 часа. Ще има съвместен брифинг на коалиционните партньори, които ще съобщят отделните мерки. Едно от нещата, които ще обявим е нулева ставка на ДДС за хляба”. Това заяви председателят на Комисията по бюджет и финанси от "Има такъв народ" Любомир Каримански пред Нова телевизия.

По думите му няма да има разочаровани и сред пенсионерите, които се очаква да получат увеличение на парите си за старост. „Ако бъде приложено като схема, така че да се гарантира солидарен принцип на разпределение между минималната, средната и максималната пенсия – мисля, че няма да има разочаровани. Зависи как ще бъде приложено като схема”,каза той.

По отношение на мерките, които ще се приложат във връзка с горивата, той посочи:  „Отстъпките при горивата, ще бъдат на зареждане. На всяко зареждане. Вероятно ще има някакви съвсем технически изменения, от гледна точка на удостоверяването, за да се знае, че се зарежда личен автомобил, а не служебен”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: меркиКаримански
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 година
АБЕ, евтин хляб НЕМА да ядете, ама ШЕ си го ближете оня с разширените вени... за сол!!!
31
0
 
1
 
! Отговори
az преди 1 година
До АзЕ що да плащаме за автомобил, щом жилището е без пари! И жилището да е задължително с гараж за 4 автомобила! Дава градски за двамата съпрузи и два извънградски!
30
0
 
3
 
! Отговори
оставка бе преди 1 година
прочетете изказването на Калфин и ше ви стане ясно колко ше е това увеличение от 20% . аматьорите се подиграват с хората .
29
0
 
3
 
! Отговори
az преди 1 година
До Аланкоулупреди малко гледах анкетата - дали се очакват избори. Не можах да реша - не ми изглежда(ше) някой да има интерес. Все още не разбирам кой би имал интерес от нови избори - но това предложение явно означава, че коалицията се готви за такива! Иначе няма никаква логика да се лишат от (вероятно) 20% от приходите от ДДС! Целта е - спечелване на новите избори или залагане на мина за опозицията, ако ги спечели!
28
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Предлагам да почнат да отпускат и безплатни жилища за населението!Автомобил на символична цена!По два курорта годишно!
27
6
 
4
 
! Отговори
Mери преди 1 година
Вътрешно винаги си знаех, че това правителство ще се справи с проблемите! Браво! Това с хлябът е една важна крачка напред. Не се съмнявам, че господин Петков ще бъде преизбран и ще управлява още много мандати, дай Боже до 2049 година.
26
5
 
10
 
! Отговори
Аланкоулу преди 1 година
Няма какво да ми хленчите сега по форумите ! Нали искахте "Промяната" !? Ето имате я ! Това мещо между ушите ви е за мислене !!! А не да тичате миналата година към урните като зомбирани ! Калпав народ - сам си е виновен !
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По договор с Е.С. ДДС трябва да е минимум 5%... А като цяло това го предложиха Възраждане преди 3 месеца и то не само за хляба, а за цялата кошница с продукти от "първа нобходимост"
24
1
 
6
 
! Отговори
ПЕШЕВ преди 1 година
Време е за раздаване ... после ще му мислим :) Гръцкият сценарии не ни мърда
23
0
 
14
 
! Отговори
Дзъ преди 1 година
Днес снимайте цените на няколко хляба и от влизането в сила на това решение - пак снимайте. Ако видите с 20% по-евтин съответния хляб - разпространете снимката в социални мрежи да се удовлетворим
22
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧЕСТИТА ПРОМЯНАТА БЕ CЕЛЯHИ ПРOCТИ
21
0
 
11
 
! Отговори
Луна преди 1 година
Хлабът почти 3 лева стана, с или без ДДС е скъп
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, ама хляба се пече с ток или газ и ДДС-то на тока и газа ще го платим в крайната цена на хляба. Ще видите скоро.Сега ви баламосват и печелят време Киро Кеша и Кокорчо.
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се радвайте! Само производители ще спечелят. Цената за хората няма да е по- ниска . Помните как уж направиха 9% за ресторантьорите? Е? Нещо да разбрахте ? По- евтино ли е?
18
1
 
18
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 1 година
Не се радвайте,щото в БГ няма държавен контрол върху ценообразуването т.е. всичко е оставено на съвеста на търговци и производители,а те такава нямат.Все едно да пуснеш апаши в банка и да се надяваш,че няма да геппят.Сега ще свалят малко цените и след месец два пак ще намерят оправдание да я вдигнат,а разликата от неплатено ДДС отива в джоба им.Пак ще плащаме, ама без постъпления в бюджета.Баце като намали ДДС на хотели и ресторанти кво?!за благодарност вдигнаха цените.На бг търговец вяра нямам
17
0
 
13
 
! Отговори
Зачуден преди 1 година
интересно как всички тези нещо не изискват промяна на Бюджета, което изисква и гласуване в парламента?! още по-интересно как се управлява държава, реално без бюджет, т.е. от днес за утре! това е наистина иновативен нов модел, ох или чакай това вече е пробвано при държавите от 3-тия свят и банановине републики и се знае, че не работи...
16
6
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
Ами хайде към братска Русия, там да ти е евтино
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да видим дали цената на хляба ще се срине с 20%
14
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До 10 Еми глад, като не си учил на време, какво да е.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо този нулева ставка не я направиха преди да вдигнат цената на хлеба? От три дена хлеба е с нова цена? Всичко и нас е след дъжд качулка , корупция и лобизъм.