Заместник-държавен секретар на САЩ на посещение у нас

Държавният департамент информира какво ще обсъди Донфрид
18 май 2022 09:45, Елка Василева
52
Заместник-държавен секретар на САЩ на посещение у нас
Снимка: архив, БГНЕС

Заместник-държавният секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси Карън Донфрид ще бъде в София днес и утре за поредица срещи на високо равнище, за да потвърди силното двустранно партньорство между САЩ и България, се казва в съобщение на американския Държавен департамент.

Още по темата
При посещението си Донфрид ще се срещне с високопоставени представители на българското правителство и с лидери на политически парти и ще обсъди редица ключови въпроси като двустранното сътрудничество в сферата на сигурността, единния отговор на НАТО на непровокираната война на Русия срещу Украйна, американския ангажимент за укрепване на енергийната сигурност на България, усилията за борба с корупцията, както и други регионални въпроси, изтъква външнополитическото ведомство на САЩ.

Това е поредният от серия контакти на високо равнище между САЩ и България, се казва в съобщението. Съвсем наскоро вицепрезидентката на САЩ Камала Харис, американският държавен секретар Антъни Блинкън, съветникът на Белия дом по националната сигурност Джейк Съливан и заместник-държавният секретар по политическите въпроси Виктория Нюланд се срещнаха с премиера Кирил Петков при посещението му във Вашингтон на 9 и 10 май. През март министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин посети България, а през февруари в София беше съветникът в Държавния департамент Дерек Шоле, се казва в съобщението.

Посещението на Донфрид ще надгради тези скорошни контакти и ще подготви почвата за следващата среща в рамките на двустранния американско-български стратегически диалог, която ще бъде проведена по-късно тази година, изтъква Държавният департамент, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Стамболов преди 1 година
ПП на Кирил Петков и Асен Василев и ДБ са редкия шанс на българския народ да се отърве от задушаващата корумпираща хватка на Кремълския олигархичен октопод. В името на бъдещето на децата ни сме длъжни да ги подкрепяме с всички сили !
39
0
 
3
 
! Отговори
От народа преди 1 година
Продължаваме Терора,.а не продължаваме промяната трябва да се казва тази партия. Нищо хубаво не чакайте от САЩ. Тях не ги интересува България. Те искат да правят война, за да печелят. Ние сме зле управляване на колония на американското посолство. Трябва да се отървем от тях! И ще стане! Тдб
38
0
 
2
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 1 година
До До Хр Христов: "По-добре слуга на умен и богат господар, отколкото господар на *** и прошляци". Слугата си остава слуга. А да си господар на г'лупаци съвсем не е толкова лошо. Точно г'лупаците се управляват най-лесно. Ние сме жив пример за това.
37
0
 
4
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 1 година
Кът доди мечката или вълка в кошарата на офцете.....ойде коньо у реката
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчоу сега ще го натискат за Македония то е ясно и на слепите. Има няма и до края на лятото ще клекнем както винаги, продаваме се за стотинки, никаква гордост, простт народ сме и това е. Кирчоу слагай вазелин че пак ще се кланиш на господарите си
35
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава на НАТО.
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези навлеци почнаха всеки месец да идват. Както са тръгнали скоро може да поискат и места в парламента за да не се разхождат постоянно.
33
14
 
1
 
! Отговори
До Хр Христов преди 1 година
По-добре слуга на умен и богат господар, отколкото господар на *** и прошляци.
32
1
 
3
 
! Отговори
5-ко преди 1 година
Сега ке ги седнуе еден по еден на маса и ке ги запознава со техниките на убедуение....И оп ке видите од личности за кои не сте веруеле како ке ги ротираат ставовите за 180 степена.
31
0
 
17
 
! Отговори
Водеща новина преди 1 година
Братовчедът на гаджето на секретарката на заместника на някой дребен чиновник от държавната администрация на САЩ на посещение при аборигените, алилуя.
30
1
 
8
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Май май, съвсем скоро рейтингът на "някой" политик ще падне от 15% на минус 15%. Ама то вече няма и кого да избираме. Тия, които ни преднлагат са всичките или проруски, или проамерикански. Нито един достоен човек неуспява да се докопа до предизборната надпревара. Просто дилемата си остава дали да ядем боб или леща.
29
1
 
1
 
! Отговори
5-ко преди 1 година
Ви пишав иа вчера дека по Борел , за Македониа следи тешка артилериа , ама вие ме бришете.
28
0
 
15
 
! Отговори
Натиск преди 1 година
Киро ще си ойде, друг Киро ще дойде. Тази държава е богата на подлеееци и блюдо.ли.за.чи
27
3
 
36
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Този не знам какво ще обсъжда. Но нашите ***, дръжки на микрофони, да вземат да го попитат, чий го търси изпълзелият заедно с другите плъхове-нацисти от тунелите на Азовсталь американски адмирал Ерик Олсън, специалист по специални операции и тактическо ядрено оръжие. За това нито звук, нито стон. Не знам някой нормален българин да вярва на дивотиите и лъжите, които се леят от екрана на българските телевизии, под контрол видно не само на Козяк, но и вече на нацистка Украйна.
26
3
 
28
 
! Отговори
Хора преди 1 година
Вън пиндорсите от България само беди и болка носят.
25
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кон с Пиратор: Показва, че евреите командват краварника.
24
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Непровокираната война"...ти да видиш.
23
1
 
19
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 1 година
До Кон с ПираторТя винаги си е била там;))) САЩ са чифутска държава, затва ги наричаме СЕЩ - Съединени еврейски щати
22
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъглявия, свенливо добавен израз "както и други регионални въпроси" казва всичко. За Македония ще е. А и да не бяха казали за какво, ние и сами схващаме какво означава "идват да ни подкрепят".
21
1
 
14
 
! Отговори
Кон с Пиратор преди 1 година
Какво прави звездата на Давид в средата на герба?