БСП: Хлябът става 1.60 от 2 лв., но бюджетът не е бездънна каца

Според Филип Попов, мерките трябва да се приоритизират
Обновена: 19 май 2022 09:16 | 19 май 2022 08:10, Петя Славова
226

Готов е безпрецедентен пакет от социални и икономически мерки в подкрепа на гражданите и бизнеса.

"0% ДДС за хляба няма как да не се отрази на крайната цена. Хипотетично при 2 лв. цена в магазина, той ще стане 1,60 лв. Не мисля, че ще има спекулации с цената на хляба. Това е една от мерките, която ще достигне до всеки български гражданин. Както и 25 ст. отстъпка за литър гориво, ДДС на парното, премахване на акциза на газта", коментира депутатът от БСП Филип Попов в студиото на "Денят ON AIR".

Правителството обяви безпрецедентни мерки за справяне с инфлацията.

Още по темата

И уточни, че новите над 10 мерки, за които коалиционните партньори са се споразумели, са насочени към всички български граждани.

"Инфлацията не е само в България, тя е навсякъде. Редица страни предприеха вече мерки. Основният проблем в България са цените и доходите. Цените на основни продукти растат, доходите бяха замразени последните 10 г.", уточни народният представител пред Bulgaria ON AIR.

Попов подчерта, че с актуализацията на бюджета ще бъдат въведени още мерки, които засягат пряко гражданите.

"Не може всички мерки да бъдат накуп, бюджетът на държавата не е бездънна каца и мерките трябва да се приоритизират", уточни той. И изрази увереността си, че коалицията е стабилна, а напрежението се създавало изкуствено.

"Всички излязоха обединени от коалиционния съвет по отношение на мерките, на справянето с кризата. От доста време насам се правят опити да се създаде изкуствено напрежение в коалицията. Първо беше за управителя на БНБ, после опозицията се опита да вклини клин по отношение на доставките на оръжие за Украйна", заяви Попов.

От думите му стана ясно, че левицата не се е отказала от искането си за подновяване на преговорите с "Газпром" за доставки на синьо гориво

"Това което постигна министър-председателят, договарянето на 2 танкера от САЩ, е нещо наистина положително. В крайна сметка, доколкото ми е известно, на България са ѝ нужни поне по 2 танкера на месец, за да задоволи газовите си нужди. Не знаем как ще е по-евтино - дали газ по тръба или с танкери. Затова "Газпром" е част от нашия национален интерес и защитата му", добави депутатът от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези влизали ли са в магазин? Последно купих за 2.49 за 600гр. А преди бяха усреднено за килограм.
164
2
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
"Прекарването продължава" да съсипва българина ,вече и с помощта на БСП . Е, преди ни съсипваха комунистите, а днес към тях се присъединиха и децата им ! И....станаха много !
163
0
 
5
 
! Отговори
ЗА ИНФЛАЦИЯТА преди 1 година
Била 14%. Абе тия хора влизали ли са в магазин БЕ. Олио-от2 на 6лв, сирене - от 6 на 15 лв, брашно от 0,80 на 1,60 и т.н. Сметнете и кажете къде видяхте 14%. Според мен - олиято е 300%. Някои хвалят Тиквата. Та той набута 2 500 000 000 за чертежи и отряза южен поток - т.е. лиши ни от готови пари. Само една партия засега отстява хорския интерес--Възраждане. Ако са другите, тепърва ще видите дебелите цениии.
162
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тоя хляб бе, човек може да живее без хляб, разбирам да свършва кислорода, водата да свършва, слънцето да спре да свети, ама да се всява страх в хората, че свършва или поскъпва нещо без което човешкият организъм може да функционира безпроблемно си е направо лудост,а и това което продават по магазините не е точно хляб.
161
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е,че всички мерки са за всички граждани. Даже и за милионерите. Те имат сериозно затруднение да си пълнят резервоарите на коли харчещи 40/100 и не им остават 2 лв за хляб. Браво БСП. Отново уникални мерки.
160
0
 
2
 
! Отговори
абе преди 1 година
тоя пък какво се прави на ощипана мома - не знаел кое е по добре за газа, по тръбата или с танкерите....ами питай на си-ганчето баба му, тя ще ти каже!
159
2
 
4
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Българи запомнете!... Ако престанете да ядете тоя Хляб напревен с бактерии от Мая и започнте да си правите Хляб с Кисели Бактерии в къщи или отворите Хлебарни за направата на Хляб с Кисели Бактерии ще престаните да храните "па"ра"зи"ти"те" в червата и ще унищожите най-големият "па"ра"зит" - дофтора....
158
2
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Маята днес чрез Хляба Света владей и поддържа живота на п"а"р"а"з"и"т"и"т"е в червата да живеят като в рай в Дебелото Черво на така нареченият Човек останал без косми по главата... Гладна е бактерията в Маята даже изяжда на мъжете Космите по Главата! Де отида в магазина гледам на опашка за Хляба се наредили обезкосмени Маяци, не виждащи с Перде на очите, с настанени бактерии в Очите, с Очила за дофторска печалба!
157
2
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Маята днес чрез Хляба Света владей и поддържа живота на *** в червата да живеят като в рай в Дебелото Черво на така нареченият Човек останал без косми по главата... Гладна е бактерията в Маята даже изяжда на мъжете Космите по Главата! Де отида в магазина гледам на опашка за Хляба се наредили обезкосмени Маяци, не виждащи с Перде на очите, с настанени бактерии в Очите, с Очила за дофторска печалба!
156
0
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
А сега Кво? Ами Кво? Народа опростял от КомунКатъра се бие за ОТРОВА по магазините наречена "ХЛЯБ" Това не е ХЛЯБ, това е отрова.... Брашното не го подквасват с "ЗДРАВОСЛОВНИТЕ КИСЕЛИ БАКТЕРИИ", а с бактерии от "Мая" Маята това са Бактерии, въведени от данайците, гърците в Византия, днешна Турция, които причиняват Болести, за да унищожават Хората по Балканите, за да имат днес дофторите-фанариотите Работа по целият свят?
155
1
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Истински Хляб са правили нашите деди от векове с брашно от Еднозърнест Лимец, Двузърнест Лимец, Пшеница, Ръж... и най - важното ... те са подквасвали брашното със ЗДРАВОСЛОВНИТЕ КИСЕЛИ БАКТЕРИИ, за да може внуците, децата на нашите баби и дядовци да са ЗДРАВИ! Това е най-важното - "ЗДРАВЕТО НА БЪЛГАРИНА ЧРЕЗ ХЛЯБ НАПРАВЕН С КИСЕЛИ БАКТЕРИИ" Мойта баба Мита подквасваше брашното с Квасни Бактерии и на следващия ден го слага;е в Пеща да се опече.. Ех спомени "Никога не бях Болен???"
154
1
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Къде сте виждали по магазините на Българска земя да има Хляб? Такова чудо не съм виждал от след 1944 година. И всички приказват и пишат колко струвал Хляба! По магазините няма Хляб! Кой ви внуши по времето на комуната, "Че виждатели Другари, ние печем Комсомолски Хляб?" Това не е Хляб!... Няма нищо общо с Хляба произвеждан от Българите преди 1944г.... Някой знае ли от Писарките на кое нашите деди са викали Хляб?
153
0
 
3
 
! Отговори
бай Шил преди 1 година
Земелките ще станат 1.60... ура другари
152
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 147 - "Помните ли като намалиха ДДС на книгите от 20% на 9%. Цените на книгите се качиха с 25%" - Преди около година, топче хартия в книжарниците (500л среден към висок клас 80гр/м2), беше по около 5-6лв с ДДС, сега е около 11-12лв. Сега си отговори на въпроса, от какво се правят книгите.
151
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то само печалбата им е 2 лева от кило хляб. Сега ще стане 3,60.
150
0
 
14
 
! Отговори
Горан преди 1 година
БСП. Като чуем цени, как остават или стават по-ниски не знам защо ама не се ли сещаме за Румен Гечев и инфлация?Вярваме, другари!
149
0
 
13
 
! Отговори
дддд преди 1 година
БСП да кажат какво стана с дървата за огрев.Защо са по 120 лв., кубика.След всичкото кълнене на Нинова че ще са по 80 лв.?
148
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали , 1.60 , ама за 300 ГРАМА !
147
1
 
18
 
! Отговори
шопендар преди 1 година
тези продължават да ни будалосват.килограм хляб е над 3 лева,по скъп от германия.тук ни пробутват все по малък грамаж,на по високи цени.и опаковките се различават с малко,поти незабележимо, а хляба с 200-300 грама по малко
146
0
 
19
 
! Отговори
аз преди 1 година
нищо няма да поевтинее , разликата ще отиде като печалба на производители , търговци и т.н. по веригата. За сметка на това ,като приключи анти кризисната мярка , хлябът ще се вдигне с 20%