Нинова: Водим най-социалната политиката в България

Няма друго правителство, поставено на такива изпитания, смята тя
21 май 2022 20:49, Анисия Иванова
142
Нинова: Водим най-социалната политиката в България
Снимка: БСП

Водим най-социалната политиката в България за последните години. Това заяви лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова в обръщение пред делегатите на VІ-ата отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение на БСП, съобщиха от пресцентъра на партията.

Тя посочи, че младежката политика вече е факт. Защото само за няколко месеца реализирахме онова, за което се борихме 10 години в опозиция. Увеличи се майчинството, увеличиха се детските надбавки за отглеждане на дете през втората година, най-накрая мечтата ни за безплатни детски градини и ясли е факт, заяви лидерът на БСП.

Правителството отпусна допълнително финансиране за училищни автобуси в отдалечените и малките населени места, за да може всяко дете да има достъп до образование, увеличиха се стипендиите за надарени деца. Борим демографската криза с реални мерки за младите и децата, посочи още Нинова.

Нашето желание да има културен чек и да могат хората да се възползват от него, за да обърнем внимание на родното изкуство, е факт. Онези 200 лева за ваучери вече могат да се използват за културни мероприятия, каза още вицепремиерът.

По думите й няма по-социална политика в последните 20-ина години, провеждана в България, отколкото тази на това правителство. И тя се изразява в 20 милиарда лева, това е 1/3 от разходите в България – 20 милиарда лева за социални, леви политики. Това е благодарение на БСП. Но и на добрия диалог, разбирането и конкретните резултати, които постигаме с нашите коалиционни партньори, заяви Нинова.

Бяхме изправени като правителство пред най-тежките кризи, връхлитали България в последните години една след друга - ковид, енергийна, икономическа, а сега и войната и последиците от нея. Няма друго правителство, поставено на такива изпитания едновременно, каза лидерът на БСП. Нашата първа грижа е да помогнем на уязвимите, на слабите и на бедните. А това сте вие – младите семейства, младите хора с деца и нашите бащи и майки, баби и дядовци – пенсионерите, заяви тя.

Ето защо оттук нататък в следващите няколко месеца политиката ни ще е съсредоточена в това. Да увеличим пенсиите от 1 юли, а през октомври да ги преизчислим. Да помогнем на младите хора. Ние де факто въведохме семейно подоходно облагане, въведохме необлагаем минимум за младите семейства с деца, за вас. Защото вече 600 лева от заплатата на работещи млади хора с едно дете става необлагаем минимум, а с две - 1200 лв., посочи тя.
 
Нинова отбеляза, че вторият акцент в политиката на правителството е да оздрави и развие икономиката и затова втората част от актуализацията на бюджета е обърната към икономиката. С намаляването на цените на газ, парно, вода, чрез премахване на акциза, променяме стария антисоциален модел на ГЕРБ, срещу който се борихме заедно години наред, коментира тя. "Щом този модел злобно, нервно и грозно крещи срещу управлението, значи сме на прав път", заяви още Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
5
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Нинова станала ПРОМЯНАТА КАК ЛИ И О ЧУДО НАЙ СЕТНЕ ГОСПОЖАТА И НЕЙНИТЕ ПРИБЛИЖЕНИ ЗАРЪФАХА БАНИЦАТА НАЙ СЕТНЕ ДА ЖИВЕЯТ МАДУРОВСКИТЕ МАШИНИ НАЙ СЕТНЕ ИЗХВЪРЛИХТЕ БОЙКО ПРЕВРАТАДЖИИТЕ КОПАЯТ ДЪНОТО БЕЗ ДА И МИГНЕ ОКОТО ПЪЛНЯТ ПЭЛНЯТ ТЕХНИТЕ СМЕТКИ А БЪЛГАРИТЕ КУЧЕТА ГИ ЯЛИ
104
1
 
7
 
! Отговори
Нинова преди 1 година
Да аз обещах докато ме изберете,а сега да ми ядете оная работа!Горивата ще ги направя 5 лева,да не мислите че ще се преива с тези 25 стотинки помощ,и пенсионерите да ми ядат оная работа стоките в магазина ще ги вдигна петорно,нали виждам бабите и дядовците как грабят в Кауфланд,уж пари нямат ама цял ден висят по магазините!Да обещах да не вдигам цените на горивата над 3 лева,е там малко излъгах,ама народа от колите си не слиза,уж нямат пари а *** и Пульо гол бос ама с кола!
103
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 25-Ама те всичките ги говорят СЪЩИТЕ ОБЕЩАНИЯ! И Нинова,и Кирил,и Слави-обещанията са еднакви! Нека не се заблуждаваме вече! ВСИЧКИ СА ЕДНАКВИ ! ВСИЧКИ СА НЕЧИИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ! ЛИЦЕМЕРИ,САМО И САМО ДА СА НА ВЛАСАТ,А НЕ ЗА ДРУГО!Не вярвам на никого вече !!! ТОВА Е-РАЗСИПАНА И ОГРАБЕНА ДЪРЖАВА! Ж А Л К О !!
102
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма по голяма наглост и дебелоочие на света, като на тази отвратителна другарка.
101
1
 
10
 
! Отговори
не забравяйте преди 1 година
Народа я кръсти г-жа Лъжа.
100
1
 
10
 
! Отговори
я разясни преди 1 година
кво стана с увеличението на пенсиите от 21.6 - 20% на 10 % бе другарко ?
99
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако социална политика означава всеки месец да теглим по 2 милиарда кредити и да ги раздаваме под формата на някакви помощи за всеки обеднял бизнесмен заради високата инфлация тогава сте много социални. Обаче не казвате как и кой ще връщат кредитите.
98
1
 
17
 
! Отговори
Как Сийка преди 1 година
Пълни глупости ! Тая изобщо чува ли се какви ги плямпа ?! Що не се огледа малко или пяоразхгоди по магазини и пазари да си сравни и настрои " часовника " в настояще вре ме,а не в минало ?!Именно тя води танца на най-черната социална политика в и за Бъл гария ! Тя е или късогледа или злопаметна,или нарцисоидна до такава степен ,че й се струва,че всичко,което каже е желано и тачено от народа ?! Чудя се някои от комшийки те си как още й вярват на тая ?! Кречетало!!!
97
1
 
16
 
! Отговори
от архива преди 1 година
Тая отдавна трябваше в архива. Както и други.
96
1
 
12
 
! Отговори
Корни Импексова преди 1 година
Ще раздавам напечатани пари и ще помпаме инфлацията!
95
5
 
4
 
! Отговори
absurd преди 1 година
Това всичко е факт
94
1
 
10
 
! Отговори
Гггггг преди 1 година
Всички сте нагли щом не разбирате че ще се слагат железни врати това означава че всичките в НС лъжете яката
93
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Това, че навремето си имала правилните връзки и си купила Техноимпекс, незнайно с какви пари, не те прави икономист и експерт по социалната политика, Нинова!
92
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Какво водиш Нинова, говедата от БСП водиш! Влизаш ли в магазините да пазаруваш? Знаеш ли цената на хляба, олиото и сиренето?! За каква социална политика говориш, като натикахте народа в безпрецедентна мизерия!
91
2
 
22
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Мдаа, най-социалната политика - кашкавал 30лв, олио 6лв, бензин 3,30лв.......... Комунисти сър....
90
0
 
12
 
! Отговори
баба Нели 67г. преди 1 година
Отивам на работа, г-жо Нинова. Знам, че работя, но не помня къде.
89
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе то и Бойко водеше социална политика- я крадем , а другите да се опраат..айде нема нужда
88
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искрено и пожелавам на тази и всичките ни управляващи, колкото добро ни е направила десеторно да и се върне!
87
1
 
21
 
! Отговори
Моля, моляяя преди 1 година
Ти нормална ли си или с ампутиран мозък? Ми то при ампутацията открили че няма какво да махат. Куха, лъжлива лейка. Защо не излезе и се поразходи до родния си безхаберен край, да види колко социално удовлетворено е населението, защо не застане на касата на някой магазин и види как и какво купуват "доволните" пенсионери и майки? Тази е за освобождаване, но има Бог той ще и сипе по делата и!
86
0
 
20
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИ ХИБРИДЧИЦИ преди 1 година
ТАЯ ЖЕНА СИ НЯМА ХАБЕР ОТ ИКОНОМИКА ГЛЕДАХТЕ ЛИ ТВ ИЗЯВИ НА ПРИВАТИЗАТОРКАТА- ЛЪЖИ, АМА МНОГО ЛЪЖИ- МАХНАЛИ АКЦИЗА НА ДРЪН ДРЪН- СТОТИНКИ, ЩЕЛИ ДА УВЕЛИЧАВАТ ПЕНСИИТЕ С 21% ДА БЕ С 6%+ 60ЛВ И ТО НА НАЙ НИСКИТЕ ПЕНСИИ, НАГОРЕ ДАЛИ ЩЕ ГИ УСЕТИ НЯКОЙ, УВЕЛИЧИЛИ ЗАПЛАТИ УЧИТЕЛИ С 125% НАД СРЕДНАТА- НА ПРАКТИКА С 9%....ЛЪЖАТ КАТО ДЪРТИ КОМУНИСТИ НА РАЗПИТ